Archives

Kuitusiivous

Miksi kuitusiivousta tarvitaan?

Sisätiloista löytyvät epäorgaaniset tai teolliset kuidut, kuten lasikuidut ja mineraalivillakuidut  (esim. vuorivilla, lasivilla ja kuonavilla), ovat usein peräisin ilmanvaihtojärjestelmistä tai seinien ja katon eristeistä. Niitä käytetään yleisimmin lämmöneristeinä, äänenvaimentimina sekä akustiikkatuotteissa. Vuosien saatossa ne voivat hapertua tai niistä voi muuten irrota pieniä kuitupartikkeleita, jotka kulkeutuvat sisätiloihin esimerkiksi ilmanvaihdon mukana. Myös kosteuden aiheuttama mikrobivaurio voi joskus vaurioittaa mineraalivillaa ja aiheuttaa kuitujen irtoamista.

Teollisia kuituja löytyy usein pieninä pitoisuuksina sisätiloista. Joskus kuitujen määrä kuitenkin ylittää suositellut pitoisuudet. Teolliset kuidut voivat sisäilmaan joutuessaan ja pinnoille laskeutuessaan aiheuttaa erilaisia ärsytysoireita. Sisätiloihin päätyneissä mineraalivillakuiduissa esiintyy suurta kokovaihtelua. Pienemmät kuitupartikkelit voivat kulkeutua hengitysilman kautta keuhkoihin ja sitä kautta elimistöön ja aiheuttaa siten esimerkiksi ylähengitysteiden ärsytysoireita. Karkeammat kuidut taas voivat aiheuttaa ihon, limakalvojen ja silmien ärsytystä niiden kanssa kosketuksiin joutuessaan. Myös kemiallista ärsytystä ja herkistymistä voi ilmetä. Sen tähden kuitusiivous on syytä tehdä huolellisesti ja ammattitaitoisesti.

 

 

Myös irtaimistoa voidaan puhdistaa kuiduista

Kuitujen esiintymistä ja pitoisuuksia arvioidaan pinnoilta kerättävien laskeumanäytteiden avulla. Laskeumanäytteet otetaan pyyhintänäytteenä tai teippinäytteenä, jonka jälkeen näytteet analysoidaan. Mikäli sisäilmahaitta todetaan, tulee vioittuneet materiaalit vaihtaa esimerkiksi päästöttömiin eristeisiin tai mineraalikuitumateriaali pinnoittaa. Ilmanvaihtojärjestelmä korjataan ja nuohotaan.

Ennen saneerausta irtaimisto siirretään mahdollisuuksien mukaan pois korjattavista tiloista. Osa irtaimistosta joudutaan myös puhdistamaan mikäli kuitupitoisuus on korkea, sillä muuten irtaimistoon jääneet kuitupartikkelit voivat aiheuttaa ärsytysoireita myös tilojen kuitusiivouksesta huolimatta. CleanSide kuljettaa puhdistettavan irtaimiston Helsingissä tai Tampereella sijaitsevalle puhdistuslinjastolle, jossa se puhdistetaan käsityönä. Mikroskooppisten kuitujen puhdistus on tarkka prosessi ja työntekijöiden tulee olla asianmukaisesti suojattuja. Puhdistuksen jälkeen irtaimisto varastoidaan siihen asti, kunnes tilat voidaan taas ottaa käyttöön.

 

 

Kuitusiivous viimeistelee korjausprosessin

Rakenteiden korjauksen jälkeen tiloihin tehdään rakennussiivous, joka poistaa pinnoilta lian ja pölyn. Vasta tämän jälkeen on kuitusiivouksen aika. CleanSide noudattaa kuitusiivouksessa Työterveyslaitoksen ohjetta. Kuitusiivouksessa tilat osastoidaan ja alipaineistetaan. Kaikki pinnat, myös esimerkiksi alaslaskettujen kattojen ylä- ja alapinnat imuroidaan ensin huolella HEPA-suodattimella varustetulla pölynimurilla. Tämän jälkeen kaikki pinnat nihkeäpyyhitään huolellisesti, jotta pienimmätkin kuitupartikkelit saadaan poistettua. Kuitusiivouksen jälkeen tiloissa tulee ylläpitää korotettua siivoustasoa muutaman kuukauden ajan.

Kuitusiivous on syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi, sillä ammattitaitoisella erikoispuhdistusyrityksellä on kaikki tarvittava välineistö, kuten HEPA-suodattimella varustetut imurit ja oikeanlaiset suojavarusteet työntekijöille. Ammattimainen tekijä noudattaa myös oikeaa työjärjestystä ja saa näin tiloista jälleen turvalliset käyttää.

Antimikrobinen suojapinnoitus

Suojapinnoitus pitää tilat turvallisina

CleanSiden suojapinnoitus tuhoaa asennuksen jälkeen tilojen kosketuspinnoilta jatkuvatoimisesti bakteereita ja viruksia 12 kuukauden ajan, ja ehkäisee näin haitallisten mikrobien leviämistä. Teho on tutkittu myös koronaviruksella, johon se tehoaa erityisen hyvin. Pinnoitus perustuu nanoteknologiaan. Suojapinnoituksen avulla voidaan taata henkilökunnalle ja asiakkaille turvallisemmat tilat ja ennaltaehkäistä haitallisten mikrobien aiheuttamia sairastumisia. Se voidaan tehdä kaikille materiaaleille usein koskettuihin pintoihin. Suojapinnoitus kestää pinnoilla tutkitusti 12kk eikä se edellytä muutoksia normaaleihin siivouskäytäntöihin.

Antimikrobisella suojapinnoitteella on monia käyttökohteita

Tyypillisiä käsiteltäviä pintoja ovat esimerkiksi ovenkahvat ja -karmit, kaiteet, pöytäpinnat ja työtasot, tuolien käsinojat, hanat ja wc-kalusteet, kosketusnäytöt, näppäimistöt, hiiret, hissien painikkeet sekä muut usein kosketut pinnat.

Suoritamme pinnoituksen kokonaispalveluna, jossa käsiteltävät pinnat puhdistetaan liasta ja pölystä sekä esikäsitellään ennen pinnoituksen suorittamista. Pinnoituksen kuivumisaika on 6h, jonka jälkeen antimikrobinen teho aktivoituu. Pinnoitteemme ei vaadi valoa aktivoituakseen ja se on dermatologisesti testattu ja todettu turvalliseksi.

Suojapinnoituksen avulla voidaan taata henkilökunnalle ja asiakkaille turvallisemmat tilat ja ennalta ehkäistä haitallisten mikrobien aiheuttamia sairastumisia.

Mihin suojapinnoituksen teho perustuu?

Pinnoite muodostaa läpinäkyvän fyysisen mikrobeita tuhoavan pinnan, jossa pinnoitteen muodostamat “pienet kärjet” rikkovat mikrobien solurakenteen. Pinnoitteen teho perustuu positiivisesti varautuneisiin typpi-ioneihin, jotka vetävät puoleensa mikrobien negatiivisesti varautuneita soluseinämiä. Mikrobien osuessa käsiteltyyn pintaan, pinnoitteen pienet kärjet tuhoavat ne mekaanisesti lävistämällä soluseinämän. Tämän takia Airdal®-pinnoite ei aiheuta haitallisia virus- tai bakteerimutaatioita.

Suojapinnoite tehoaa myös koronavirukseen. Koronaviruksella (Sars-CoV-2) on ympärillään lipidi- eli rasvavaippa, joka on eräänlainen kalvo. Suojapinnoite läpäisee kalvon ja tuhoaa viruksen. Tuotteen teho ja turvallisuus on tutkittu lukuisilla testeillä. Katso testiraportit sivujen alaosasta.

Miten varmistamme suojapinnoitteen toimivuuden?

Antimikrobinen suojapinnoitus ei tarvitse valoa tai muita apuvälineitä säilyäkseen aktiivisena. Levityksen jälkeen se kestää aktiivisena 12 kuukauden ajan. Suojapinnoituksen teho ja säilyvyys voidaan osoittaa Hygicult TPC-menetelmällä (Mikrobiologinen pintahygieniatesti kokonaisbakteerimäärän osoittamiseen), jonka tuloksen saa nopeasti ja luotettavasti. Lue lisää Hygicult TPC-menetelmästä täältä. Tarvittaessa näyte voidaan myös lähettää laboratorioon analysoitavaksi. Testi voidaan myös toistaa esimerkiksi puolen vuoden kuluttua pinnoituksesta. Näin suojapinnoitteen aktiivisuus on helppo todentaa.

Viesti tilojen käyttäjille parantuneesta hygieniasta

Suojapinnoitetut tilat tunnistaa Turvalliset tilat -tarroista, joita löytyy pinnoitetuista tiloista sekä sähköisessä muodossa organisaation verkkosivuilta, että muusta viestinnästä. Tarrat viestivät henkilökunnalle sekä muille tilojen käyttäjille, että pinnat desinfioituvat jatkuvasti. Tällä tavalla tilojen käyttäjät voivat tuntea olonsa turvallisemmaksi tiloissa, joissa on päivittäin useita käyttäjiä.


Virallisia suosituksia ja määräyksiä tulee edelleen noudattaa

Menetelmä ei poista nykyisten koronaohjeistusten noudattamisen tärkeyttä, vaan tukee omalta osaltaan parhaaseen lopputulokseen pääsemistä. THL:n ja muiden virallisten tahojen antamia suosituksia ja määräyksiä on edelleen syytä noudattaa.

Käyttökohteet

Suojapinnoitus voidaan toteuttaa kaikkiin tiloihin, joissa halutaan parantaa pintahygieniaa ja tarjota käyttäjille turvallisemmat tilat.

Testit todistavat tehokkuuden

Suojapinnoituksemme perustuu palkittuun ja laajasti testattuun saksalaiseen innovaatioon, Airdal-pinnoitteeseen. Ohessa tehtyjä testiraportteja tuotteen tehosta ja säilyvyydestä. Tuote on tutkittu ja todettu tehokkaaksi myös korona-virusta vastaan. Tuote on dermatologisesti testattu ja todettu turvalliseksi.

Dokumentteja


Kotitalousvähennys kuluttaja-asiakkaille

Vuonna 2021 kotitalousvähennys on 40 % vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Tänä vuonna kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa. Saat siis maksimimäärän, kun maksamasi laskun loppusummassa on 5 875 euroa työn osuutta. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

CleanSide erittelee laskuillansa työn osuuden sekä mahdolliset matka- ja tarvikekustannukset. Voit hakea kotitalousvähennystä ainoastaan työn hinnasta. Asiakaspalvelumme auttaa sinua kotitalousvähennykseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16 numerossa 010 423 4570.

Lisätietoja kotitalousvähennyuksestä voit lukea Verohallinnon sivuilta.

Vaikeasti saavutettavien ikkunoiden pesu

Ikkunanpesu

Vaikeasti saavutettavien ikkunoiden pesu Reach & Wash -menetelmällä

 

CleanSide suorittaa korkeiden ja muiden vaikeasti saavutettavien ikkunoiden ulkopintojen pesut nopeasti ja tehokkaasti uudella Reach & Wash -menetelmällä. Reach & Wash mahdollistaa ikkunanpesun ilman telineitä ja kemikaaleja, turvallisesti. 

 

Kirkkaat ikkunat – lisää päivänvaloa sisätiloissa

 

Puhtaat ikkunat lisäävät päivänvalon määrää sisätiloissa, ja vaikuttavat siten tilojen käyttäjien hyvinvointiin. Luonnonvalon on todettu vaikuttavan positiivisesti mielialaan ja lisäävän energisyyttä. Päivänvalon on myös todettu korreloivan korkeamman tuottavuuden ja myyntien kanssa. Jopa koululaisten saamat arvosanat ovat korkeampia luokkahuoneissa, joissa päivänvaloa on tarjolla. 

 

Ilmaston takia Suomessa etenkin kevät ja kesä ovat ikkunanpesun sesonkiaikaa. Ikkunanpesuissa on kuitenkin eroja. CleanSide suorittaa ikkunanpesut uudella ainutlaatuisella menetelmällä, jossa hiilikuituisten teleskooppi-pesuvarsien ansiosta voidaan pestä maan pinnalta käsin jopa yli 20 metrin korkeudessa sijaitsevia ikkunoita ja muita lasipintoja sekä sisä- että ulkotiloissa.

 

Vaikeasti saavutettavien ikkunoiden puhdistus Reach & Wash -menetelmällä

 

Reach & Wash: kustannustehokas, nopea ja turvallinen ikkunanpesu

 

Reach & Wash on suosittu ikkunanpesumenetelmä, sillä sen avulla ikkunoiden puhdistus tapahtuu täysin ilman pesuaineita. Jokainen ikkunanpesu kemikaalittomalla Reach & Wash -menetelmällä on pieni ekoteko. Pesuteho perustuu moneen kertaan suodatetun veden kykyyn imeä lika itseensä. Suodatettu huuhteluvesi myös kuivuu paremmin, eikä jätä valumaraitoja tai muita häiritseviä tahroja ikkunoihin. Ikkunoista tulee siis puhtaampia ja työaikaa säästyy perinteisen kuivausvaiheen jäädessä pois.

 

Varsinkin vaikeasti tavoitettavien ikkunoiden puhdistuksessa Reach & Wash “pesee” muut menetelmät. Se on paitsi luontoystävällinen myös kustannustehokas. Se myös mahdollistaa ikkunanpesun nopeammin ja edullisemmin kuin perinteiset menetelmät, sillä Reach & Wash-menetelmällä ikkunanpesijä yltää pesemään korkeat ja vaikeasti saavutettavat ikkunat jopa 20 metrin korkeudessa maasta käsin. Kun henkilönostimia tai telineitä ei tarvitse kuljettaa paikalle ja kasata, säästyy aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Katutasossa suoritettava puhdistus parantaa myös ikkunanpesijöiden työturvallisuutta.

 

Ikkunanpesu

 

Reach & Wash -ikkunanpesu 

Nopea ja edullinen

 • Ei telineiden pystytystä
 • Kuivausvaihe jää pois

Turvallinen

 • Ei tarvetta henkilönostimille ja niiden siirtelylle kohteessa

Laadukas

 • Puhdistaa tehokkaasti
 • Ei kuivausjälkiä tai pesuainejäämiä

Ympäristöystävällinen

 • Kemikaaliton – veden kemiallinen ominaisuus suorittaa puhdistuksen

 

Ikkunanpesu

 

Lataa Reach & Wash -esite! 

Ikkunanpesu

 

CleanSiden päätoimialueet ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta suoritamme ikkunanpuhdistustöitä projektiluontoisesti koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Koronasiivous

Desinfiointi tehoaa koronavirukseen

Desinfioinnilla tarkoitetaan elävien mikrobien vähintään 100 000-kertaista vähentämistä (LOG 5). Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi desinfioinneista ja pyyhintänä tehtävästä koronasiivouksesta on eniten hyötyä yhteiskäyttötiloissa. Tilojen pinnat voidaan koronasiivota pyyhintänä jopa samanaikaisesti, kun tiloja käytetään. Sisäilman ja muiden pintojen desinfiointi tehdään kuivasavuna levitettävänä vetyperoksidilla.

 

Koronasiivouksen ja koronadesinfioinnin käyttökohteita

 

 • Koulut
 • Terveysasemat
 • Virastot
 • Julkiset kulkuvälineet
 • Rakennustyömaat
 • Toimistot
 • Tehtaat

 

Koronasiivous: Usein koskettujen pintojen puhdistus ja desinfiointi

Mikrobit, kuten myös koronavirus, voivat tarttua yhteiskäyttötilojen usein kosketuilta pinnoilta, kuten ovenkahvoista, ovista, kahvoista ja saniteettitiloista. Sen tähden etenkin näitä pintoja on syytä puhdistaa usein ja huolella.

Usein koskettujen pintojen koronasiivouksessa pinnat käydään ensin läpi pyyhkimällä yleispuhdistusaineella, joka poistaa näkyvän lian ja roiskeet. Tämän jälkeen alue käsitellään pyyhkimällä desinfiointiaineella, kuten alkoholilla, kloorilla tai vetyperoksidilla, joka tuhoaa mikrobit.

Mekaanisen koronasiivouksen etuna on, että puhdistus ja desinfiointi voidaan suorittaa vaikka tilat olisivat käytössä. Etenkin usein kosketut pinnat tulisi puhdistaa ja desinfioida useaan kertaan päivässä.

Siivouksessa syntyneet jätteet pakataan erilliseen jätesäkkiin, joka suljetaan ja toimitetaan välittömästi sekajäteastiaan.

 

Pintojen ja sisäilman desinfiointi kuivasavutuksella

CleanSide desinfioi yhteiskäyttötilat ja niiden sisäilman kuivasavun avulla. Vetyperoksidipohjaista kuivasavua levitetään tiloihin resonoivalla pulssitekniikalla. Sen avulla vetyperoksidiliuos höyrystyy sisätiloihin sopivaksi hienoksi kuivaksi sumutteeksi, joka tunkeutuu kaikkein pienimpiinkin nurkkiin ja koloihin. Kuivasavun lämpötila on korkeimmillaan 50 °C, joten se ei vahingoita pintojen materiaaleja.

Kuivasavutuksella onnistutaan samanaikaisesti desinfioimaan sekä yhteiskäyttötilojen sisäilma että tilojen pinnat. Tiloissa ei voi oleskella kuivasavutuksen aikana ja toimenpiteen jälkeen on noudatettava varoaikaa ennen tilojen käyttöönottoa. Annamme mielellämme lisätietoja menetelmän soveltuvuudesta eri kohteisiin.

 

Koronasiivouksessa oikeaoppinen suojautuminen on tärkeää 

 

CleanSide – desinfiointipalveluja jo yli 12 vuoden ajan

CleanSide on desinfiointipalvelujen asiantuntija. Olemme toteuttaneet lukemattomia tilojen ja irtaimiston desinfiointiprojektia jo yli kahdentoista vuoden ajan. Mukaan lukeutuvat muun muassa sairaalabakteeridesinfioinnit, jätevesidesinfioinnit ja muiden erittäin haitallisten mikrobien puhdistuksen sekä sisäilmasta että pinnoilta. Käyttämämme aineet ovat vetyperoksidipohjaisia ja ne häviävät itsestään pinnoilta jättämättä niihin haitallisia aineita.

Kaikessa desinfioinnissa tulee olla asiantuntemusta eri puhdistusaineiden- ja menetelmien soveltuvuudesta erilaisille pinnoille. Desinfioitaessa työntekijöiden tulee olla asianmukaisesti suojattuja ja varustettuja. Työntekijämme ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja, sillä vaativat erikoispuhdistukset ovat meille arkipäivää.

Nyt korona-epidemian aikana olemme luonnollisesti myös ohjeistaneet työntekijöitämme kiinnittämään vielä normaalia parempaa huomiota käsihygieniaan. Työntekijämme noudattavat yleistä varovaisuutta, välttävät väkijoukkoja ja huolehtivat myös omasta vastustuskyvystään. Työntekijämme eivät myöskään tule kipeinä töihin.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemikseksi tarjoamme myös suojapinnoitepalvelua, lue lisää täältä.

 

Oletko kiinnostunut yleiskäyttötilojen, sisäilman tai pintojen koronasiivouksesta tai desinfioinneista? Ota yhteyttä! Palvelemme sinua numerossa 010 423 4570.

 

Ota yhteyttä!

Michael Casagrande
010 423 4570
michael.casagrande@cleanside.fi
info@cleanside.fi

 

 

 

Kirjojen ja paperitavaran puhdistus

Kirjojen ja paperitavaran puhdistus

Koulussa, toimistossa tai esimerkiksi kirjastossa havaitulla sisäilmaongelmalla on vaikutusta paitsi tilojen käyttäjiin ja tiloihin, myös irtaimistoon. Etenkin kouluissa ja kirjastoissa merkittävä osa irtaimistosta koostuu kirjoista ja muusta paperitavarasta, kuten mapeista ja kansioista. Mikäli teokset ovat kovin vaurioituneet, saattaa hävittäminen olla ainoa vaihtoehto. Onneksi suuri osa sisäilmaongelmaisen tai vesivahingon kokeneen rakennuksen kirjoista ja muusta paperitavarasta on kuitenkin pelastettavissa, sillä joukossa voi olla arvokkaita tai harvinaisia teoksia, joita ei ole helppo korvata uusilla. Joskus teoksilla saattaa olla myös korkea tunnearvo. Osa paperitavarasta on arkistoitava esimerkiksi tietyn ajanjakson ajan, eikä siitä näin voi luopua. 

 

Etenkin vesivahingon kokeneet rakennukset ja kastuminen ovat riski huokoiselle paperitavaralle. Homeet käyttävät ravintonaan paperin selluloosaa, lumppua, liima- ja täyteaineita, ja mustetta. Vesivahingon sattuessa paperit ja kirjat kannattaa kuivattaa mahdollisimman nopeasti, sillä home voi alkaa kasvaa paperissa jo kahdessa päivässä. 

 

Myös sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa sijaitsevat kirjat ja paperit saavat osansa haitallisista mikrobeista. Vaikka paperissa itsessään ei kasvaisi näkyvää hometta, voivat mikroskooppisen pienet homeitiöt takertua papereihin ja kirjoihin. Kun ne siirretään tai väistetään puhtaisiin tiloihin, voivat niihin jääneet mikrobit aiheuttaa herkistymistä ja allergiaoireita myös sisäilmaongelmaisten tilojen ulkopuolella. Tämä on ongelmallista etenkin lasten kohdalla, sillä heillä altistumisen ja homeesta sairastumisen riskikertoimet ovat aikuisia korkeammat.

 

Paperitavaran ja kirjojen homepuhdistus

Mikäli tiloissa on sisäilmaongelma tai kirjat ja paperit ovat vaurioituneet vesivahingon myötä, kannattaa puhdistus antaa asiantuntijan hoidettavaksi. Puhdistamalla kirjat ja muu irtaimisto saadaan jälleen käyttökelpoisiksi. Osa irtaimistosta saattaa myös olla mahdoton korvata uusilla tuotteilla. Useista kirjaston kirjoista tai kaikista koulujen oppikirjoista ei aina löydy vastaavia painoksia. Lisäksi puhdistus tulee yleensä huomattavan edullisemmaksi kuin uusien teosten ostaminen, ja on itsessään ekoteko.

 

CleanSide on puhdistanut useiden koulujen, toimistojen ja kirjastojen vaurioituneet kirjat, paperin, mappitavarat, sekä muun irtaimiston huolella ja asiantuntemuksella. Emme käytä otsonia työssämme, koska otsoni haurastuttaa paperia. Paperin haurauden vuoksi hellävarainen mekaaninen puhdistus on tarpeen ja vaatii kokemusta ja ammattitaitoa. Tarpeen vaatiessa voimme tehdä kirjoille ja papereille myös hajunpoistokäsittelyn. Otamme luonnollisesti huomioon tietosuojan kaikessa työssämme. Meillä on myös valmiudet toimia turvallisuusselvityksen vaativien asiakkaiden kohteissa.

 

 

 

Kuljetus, puhdistus ja varastointi: kaikki palvelut yhdestä paikasta

Puhdistettavat kirjat, paperitavara ja muu kohteessa sijainnut irtaimisto kuljetetaan vaurioituneista tiloista kiinteille, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyille puhdistuslinjastoillemme Helsinkiin tai Tampereelle. Mikäli paperitavara sijaitsee kaukana Helsingistä tai Tampereelta, voidaan se puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme tilanteen salliessa osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

Hoidamme tarvittaessa kaikki irtaimiston puhdistukset avaimet käteen -palveluna. Palveluihimme kuuluu lajittelu, muuttolaatikoiden toimitus, pakkaaminen ja puhdistettavan irtaimiston noutaminen asiakkaan tiloista. Puhdistuksen jälkeen varastoimme kirjoja ja muuta irtaimistoa asiakkaan toivoman ajan, jonka jälkeen palautamme ne asiakkaan uusiin, puhtaisiin tiloihin. Tarvittaessa voimme myös säilyttää puhdistettua irtaimistoa varastossamme esimerkiksi homesaneerauksen ajan. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit Helsingissä ja Tampereella, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Saneerauksen valmistuttua palautamme irtaimiston asiakkaan puhtaisiin tiloihin.

Arkistomateriaalin puhdistus

Arkistomateriaalin puhdistus

Arkistot koostuvat pääosin paperista, mapeista ja muusta huokoisesta materiaalista. Sisäilmaongelmaisessa kohteessa sijaitessaan arkistomateriaalit voivat sitoa itseensä suuriakin määriä mikroskooppisen pientä homepölyä. Arkistot voivat myös sijaita tiloissa, jossa ilmanvaihto ja lämpötila eivät ole tarkkaan säädellyt, jolloin ne voivat vaurioitua. Arkistossa ilmenevä homeen haju voi johtua säilytysolosuhteista, mutta se voi indikoida myös suurempaa, rakenteellista ongelmaa. 

 

Arkistomateriaali voi olla hyvinkin vanhaa ja joskus myös rahallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta. Yleisesti arkistot jaotellaan määräaikaisesti säilytettäviin ja pysyvästi säilytettäviin. Määräaikaisesti säilytettävän arkiston säilytysaika voi nousta jopa useisiin kymmeniin vuosiin. Pysyvästi säilytettävien asiakirjatietojen säilytysaika on määrätön, eikä niitä hävitetä koskaan. Säilytysaikojen pituuksiin vaikuttavat sekä yleinen lainsäädäntö, että organisaatioita koskeva erityislainsäädäntö, jossa voi olla tietojärjestelmiin tai asiakirjatietoihin liittyviä säilytysaikamääräyksiä. 

 

 

CleanSide puhdistaa arkistot koko Suomen alueella

Sisäilmaongelmaisessa kohteessa sijainnut arkisto, kuten myös muu irtaimisto, tulisi puhdistaa puhdistaa homepölystä ja muista mikrobeista ennen sen muuttamista uusiin tiloihin. Mikäli arkistomateriaali siirretään puhdistamattomana puhtaisiin tiloihin, voivat arkistoon jääneet mikrobit ja homepöly aiheuttaa herkistymistä ja allergiaoireita myös sisäilmaongelmaisten tilojen ulkopuolella.

 

Arkiston puhdistus kannattaa aina antaa asiantuntijan hoidettavaksi. CleanSide puhdistaa arkistomateriaalin huolella ja ammattitaidolla. Arkistojen puhdistuksessa emme käytä otsonia, koska se haurastuttaa paperimateriaalia. Puhdistus tapahtuu mekaanisesti käsityönä. Materiaalin haurauden vuoksi puhdistus vaatii kokemusta ja ammattitaitoa. Tarpeen vaatiessa voimme tehdä arkistomateriaalille myös hajunpoistokäsittelyn. Valitsemme hajunpoistossa käytettävät menetelmät aina ongelman ja materiaalien mukaan.

 

Kaikkea arkistomateriaalia ei kuitenkaan ole aina mahdollista puhdistaa. Mikäli arkistossa kasvaa näkyvää hometta tai muuta kasvustoa, osaa homepuhdistuksen ammattilainen opastaa ja auttaa arkistomateriaalin lajittelussa ja jatkokäsittelyssä. Pahasti vaurioituneen tai näkyvästi homeisen paperimateriaalin puhdistaa niihin erikoistunut konservaattori. Vaurioitunut materiaali voidaan myös muuttaa digitaaliseen muotoon. 

 

Tarjoamme konservaattoripalveluita ja arkiston digitointipalveluita luotettavien yhteistyökumppaneidemme kautta. Etenkin Digitoitu aineisto ei käytännössä vaadi lainkaan tilaa, ja se on helposti jaettavissa esimerkiksi asiakkaille tai muille sidosryhmille. Digitaalisesta arkistosta on helppo hakea aineistoa ja hakuajat ovat näin lyhyemmät. Myös näkyvyyttä voi säädellä, jolloin tietoturva vastaa paremmin nykypäivän vaatimuksia.

 

 

Kuljetus, puhdistus ja varastointi: kaikki palvelut yhdestä paikasta

CleanSide on kehittänyt arkistomateriaalin puhdistukseen erityisen prosessin, joka yhdistää kustannustehokkuuden ja laadukkaan homepölypuhdistuksen. Puhdistusprosessimme systemaattinen ote takaa sekä tieturvan että arkiston järjestyksen säilymisen, niin puhdistuksen aikana kuin sen jälkeenkin. Meillä on myös valmiudet toimia turvallisuusselvityksen vaativien asiakkaiden kohteissa. Projektin onnistumisen kannalta avainasemassa ovat kunnollinen suunnittelu ja kartoitus niin pakkaamisen, logistiikan kuin puhdistuksenkin osalta. CleanSidella on mittava kokemus arkistomateriaalien puhdistusprojekteista.

Puhdistettavan arkiston kunto katroitetaan, jonka jälkeen se pakataan huolellisesti, ja  kuljetetaan vaurioituneista tiloista kiinteille, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyille puhdistuslinjastoillemme Helsinkiin tai Tampereelle. Mikäli arkisto sijaitsee kaukana Helsingistä tai Tampereelta ja on suuri, voidaan se puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

Hoidamme tarvittaessa koko arkiston puhdistuksen avaimet käteen -palveluna. Palveluihimme kuuluu muuttolaatikoiden toimitus, lajittelu, pakkaaminen ja puhdistettavan arkiston noutaminen asiakkaan tiloista. Puhdistuksen jälkeen varastoimme arkistoa asiakkaan toivoman ajan, jonka jälkeen palautamme sen asiakkaan uusiin, puhtaisiin tiloihin.  

 

Lääkinnällisten laitteiden puhdistus

Kun esimerkiksi sairaalassa, terveysasemalla tai hammaslääkäriasemalla havaitaan sisäilmaongelma, on mikroskooppinen homepöly usein tunkeutunut myös lääkinnällisiin laitteisiin (terveydenhuollon laitteet, medical devices) ja muuhun irtaimistoon. Iso osa asiakkaistamme on linjannut, että kaikki lääkinnälliset laitteet puhdistetaan, jotta pystytään takaamaan mahdollisimman hyvä potilasturvallisuus. Siirtyvät laitteet voivat olla mm. EKG-laitteita, potilasmonitoreja, sentrifugeja, näytteenottokärryjä, kiertokärryjä, tietokoneita tai muuta irtaimistoa. 

 

Lääkinnälliset laitteet ovat usein arvokkaita, ja niiden vaihtaminen uusiin esimerkiksi sisäilmasaneerauksen yhteydessä voi olla haastavaa sekä aikataulun että budjetin kannalta. Valitettavan usein sisäilmaongelmaisten kohteiden irtaimistosta luovutaankin kokonaan, vaikka mikrobipuhdistus on paitsi mahdollista, myös huomattavasti edullisempaa kuin uusien laitteiden hankkiminen. Huolimatta siitä, tehdäänkö olemassaoleville tiloille homepölysiivous vai muutetaanko kokonaan uusiin tiloihin, kannattaa irtaimisto puhdistaa ammattilaisen toimesta. 

 

Lääkinnällisten laitteiden puhdistus vaatii asiantuntijuutta

 

Elektroniikan ja erityisesti lääkinnällisten laitteiden homepölypuhdistus vaatii asiantuntijuutta ja ammattitaitoa. Aivan kuten muun elektroniikan puhdistuksessa, myös terveydenhuollon laitteiden puhdistuksessa täytyy työpisteiden olla maadoitettuja ja työntekijöiden asiansa osaavia, sillä osa laitteista saatetaan joutua avaamaan puhdistuksen yhteydessä. Myös tietoturva on otettava vakavasti, sillä osalla laitteista saattaa olla esimerkiksi tallennettuja potilastietoja tai muuta salassapidettävää materiaalia. 

 

Lääkinnällisten laitteiden puhdistus kysyy paitsi työntekijöiden luotettavuutta ja ammattitaitoa, myös homepuhdistusta tarjoavan yrityksen asiantuntijuutta ja organisaatiokykyä. Terveydenhuollon laitteet ovat ahkerassa käytössä, ja sisäilmasaneerauksesta huolimatta voi laitteiden mahdollinen puhdistuksen aikaikkuna olla lyhyt. Asiantunteva palveluntarjoaja pystyy yhdessä asiakkaansa kanssa koordinoimaan lääkinnällisten laitteiden kuljetukset, puhdistuksen ja palautuksen mahdollisimman tarkasti. Näin laitteet puhdistetaan esimerkiksi muuton aikana, eikä “hukkapäiviä” synny.

 

 

CleanSide tekee lääkinnällisten laitteiden puhdistuksia koko Suomen alueella

 

CleanSide on tehnyt useita suurten sairaaloiden, yksittäisten osastojen ja terveysasemien homepölysiivouksia, sekä irtaimiston että lääkintälaitteiden ja muun elektroniikan homepuhdistuksia sairaanhoitopiireille, kunnille ja kaupungeille. Pakkaamme ja suojaamme laitteet asianmukaisesti, ja kuljetamme ne luotettavien yhteistyökumppaneidemme avulla Helsingissä tai Tampereella sijaitseville puhdistuslinjastoillemme. Mikäli kuljetus on esimerkiksi sijainnin tai aikapulan takia mahdoton toteuttaa, voidaan laitteet ja muu irtaimisto puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

Puhdistuksen jälkeen laitteet palautetaan takaisin asiakkaan puhtaisiin tiloihin. Mikäli uudet tai saneeratut tilat eivät ole vielä valmiit, tarjoamme myös varastointipalvelua esimerkiksi sisäilmasaneerauksen ajaksi. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Meillä arvokas laitteisto ja muu irtaimisto on suojassa kosteudelta ja ilkivallalta.

Harrastusvälineiden ja soittimien puhdistus

Harrastusvälineiden ja soittimien puhdistus

Kun esimerkiksi kouluissa, musiikkikouluissa, urheilutaloissa tai urheiluhalleissa havaitaan sisäilmaongelma tai esimerkiksi vesivahinko, on paitsi tilat saneerattava ja siivottava, myös irtaimisto lajiteltava ja puhdistettava. Usein etenkin kouluissa voi olla suurikin määrä erilaisia harrastusvälineitä, kuten mailoja ja palloja, mutta myös soittimia, kuten kosketinsoittimia, kielisoittimia, jousisoittimia, lyömäsoittimia ja puhallinsoittimia.

 

Sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa sijainnut irtaimisto on ennen saneerausta ja väistömuuttoa lajiteltava poisheitettäviin ja puhdistettaviin. Koko irtaimistosta ei suinkaan tarvitse luopua, sillä myös soittimet ja harrastusvälineet, kuten myös esimerkiksi kirjat ja paperitavara, sekä muu irtaimisto, ovat puhdistettavissa. Puhdistus on erittäin kustannustehokas ja samalla myös ekologinen vaihtoehto.

 

CleanSide palvelee sisäilmasaneerauksen jokaisessa vaiheessa

 

CleanSide on yli kymmenvuotisen toimintansa aikana puhdistanut lukuisten koulujen, virastojen ja urheiluhallien tiloja, pintoja ja irtaimistoa homepölystä ja mikrobeista. Irtaimiston puhdistus tulisi suorittaa tarkkana käsityönä. Etenkin hauraiden materiaalien sekä helposti särkyvien soittimien kohdalla puhdistajalta vaaditaan erityistä ammattitaitoa ja materiaalituntemusta. Ammattilainen osaa valita puhdistukseen oikeat puhdistusaineet ja menetelmät. Olemme puhdistaneet lukuisia erilaisia soittimia, kuten pianoja, flyygeleitä, syntetisaattoreita, harmonikkoja, kitaroita, kanteleita, bassoja, selloja, viuluja, rumpusettejä, huiluja, klarinetteja, torvia ja saksofoneja.

 

Etenkin kouluissa pakkaus- ja lajittelupalvelumme on ollut kysytty lisä. Autamme ja ohjeistamme irtaimiston pakkaamisessa, ja tarvittaessa pakkaamme irtaimiston myös asiakkaamme puolesta. Opastamme ja tarvittaessa tiedotamme henkilökuntaa ja muita sidosryhmiä, kuten esimerkiksi vanhempia. Pakkauksen jälkeen puhdistettava irtaimisto väistetään saneerauksen tieltä, ja kuljetetaan kiinteille, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyille puhdistuslinjastoillemme Helsinkiin tai Tampereelle.

Puhdistamme myös harrastusvälineitä

Puhdistus- ja varastointi- ja kuljetuspalvelut yhdestä paikasta

 

Mikäli saneerattavat tilat sijaitsevat kaukana Uudeltamaalta tai Pirkanmaalta, voidaan irtaimisto puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea.

Puhdistuksen jälkeen pakkaamme irtaimiston puhtaisiin laatikoihin ja varastoimme sen tarvittaessa koko saneerauksen ajaksi. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit Helsingissä ja Tampereella, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Meillä irtaimisto on suojassa kosteudelta ja ilkivallalta. Kun puhtaat tilat ovat valmiit, palautamme puhdistetun irtaimiston asiakkaalle sopimuksen mukaisesti.

Taide-esineiden puhdistus

Taide-esineiden puhdistus

Rakennuksessa havaittu sisäilmaongelma, mutta myös vesivahinko, tulipalo tai jätevesivahinko, vaikuttaa usein paitsi tiloihin, myös irtaimistoon. Monessa kodissa, toimistossa, virastossa ja sairaalassa sijaitsee erilaisia, usein hyvinkin arvokkaita taide-esineitä, jotka muun irtaimiston tavoin on syytä puhdistaa ennen puhtaisiin tiloihin siirtämistä. Etenkin sisäilmaongelmaisessa kohteessa sijainneet taide-esineet, kuten maalaukset, grafiikka, patsaat ja veistokset, voivat sitoa itseensä suuriakin määriä mikroskooppisen pientä homepölyä, jotka puhdistamattomina voivat aiheuttaa oireita tilojen käyttäjille. 

 

Taideteosten puhdistus vaatii tekijältään ammattitaitoa ja osaamista

 

Taide-esineiden puhdistus kysyy puhdistajilta vankkaa ammattitaitoa, sillä teosten hauraat materiaalit voivat helposti vahingoittua esimerkiksi vääristä puhdistusaineista tai liian kovakouraisesta tai vääränlaisesta puhdistustekniikasta johtuen. Taideteokset on puhdistettava tarkasti ja hellävaraisesti, mutta puhdistuksen on silti oltava tehokasta, sillä ainoastaan huolellinen puhdistus poistaa kaikki homeitiöiden ja mikrobien jäänteet. Puhdistuksen suorittavalla yrityksellä on oltava kokemusta erityisesti taide-esineiden puhdistamisesta ja käsittelystä, sillä prosessiin kuuluu itse puhdistuksen lisäksi myös muun muassa dokumentointi, oikeaoppinen pakkaustapa, sekä materiaalituntemus.

 

CleanSidella on tehnyt lukuisia taide-esineiden mikrobipuhdistuksia. Olemme puhdistaneet niin maalauksia ja grafiikkaa kehyksineen, kuin myös patsaita, maljakoita, reliefejä ja ikoneja. Henkilöstömme on koulutettu yhdessä Tampereen kaupungin taidekonservaattorien ja CleanSiden yhteistyössä laatiman ohjeistuksen mukaisesti. Otamme luonnollisesti huomioon ja kirjaamme teoksen inventaarionumerot, sekä valokuvaamme teoksen ennen jokaisen työvaiheen alkamista. Tarvittaessa työskentelemme yhteistyössä luotettavien yhteistyökumppaneidemme ja konservaattoreiden kanssa. 

 

 

CleanSide puhdistaa taideteoksia koko Suomen alueella

 

Taide-esineet puhdistetaan pääsääntöisesti aina rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyillä, täyspitkillä ja kiinteillä puhdistuslinjastoillamme, jotka sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Pakkaamme ja suojaamme taide-esineet asianmukaisesti, ja kuljetamme ne luotettavien yhteistyökumppaneidemme avulla puhdistuslinjastollemme. Mikäli kuljetus on esimerkiksi sijainnin tai aikapulan takia mahdoton toteuttaa, voidaan laitteet ja muu irtaimisto puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

Puhdistuksen jälkeen taideteokset palautetaan takaisin asiakkaan puhtaisiin tiloihin. Mikäli uudet tai saneeratut tilat eivät ole vielä valmiit, tarjoamme myös varastointipalvelua esimerkiksi sisäilmasaneerauksen ajaksi. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit Helsingissä ja Tampereella, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Meillä arvokas taide ja muu irtaimisto on suojassa kosteudelta ja ilkivallalta.

Vesivahingot ja viemärivahingot

Jälkivahinkotyöt, vesivahinko, palovahinko

Vesi- ja viemärivahingot

Vesivahingot ja viemärivahingot ovat usein äkillisiä ja vaativat nopeaa reagointia. Tiloihin ja rakenteisiin tulvinut vesi voi aiheuttaa  laajoja jälkivahinkoja ja siten myös suuria kustannuksia. Jälkivahinkojen torjunnan (JVT) ammattilainen tulee usein paikalle silloin, kun vahinko on juuri havaittu ja ensiapuluonteinen pelastustyö on tehty. Hänen tehtävänsä on minimoida tuhon leviäminen ja vahingosta aiheutuva vaara ja kustannukset, ja saada tila siihen kuntoon, että rakenteiden saneeraus on mahdollista aloittaa. Tämä tapahtuu esimerkiksi tilojen osastoinnilla ja alipaineistamisella, sekä desinfioinnin ja puhdistuksen avulla. JVT-ammattilainen osaa tulkita vahinkotutkimuksia ja hoitaa prosessin tiedotuksen esimerkiksi henkilökunnalle ja muille sidosryhmille asiakkaan puolesta.

 

Asiantunteva JVT-yritys torjuu jälkivahingot

Jos jälkivahingontorjuntaa ei hoideta huolellisesti ja ammattitaitoisesti, saattaa rakenteisiin jäädä hajuhaittoja sekä kosteutta, joka luo suotuisat kasvuolosuhteet homeille, sädesienille ja muille mikrobeille. Etenkin viemäreiden jätevesi sisältää runsaasti patogeeneja, jotka voivat aiheuttaa tilojen käyttäjille vakaviakin terveyshaittoja. Kun asiantunteva JVT-yritys puhdistaa ja desinfioi vaurioituneet pinnat, eivät haitalliset mikrobit ja patogeenit pääse leviämään. Näin saneeraus on mahdollista aloittaa turvallisesti. Kiinteistönomistajan kannattaakin tilannekartoituksen jälkeen ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä jälkivahinkojen torjunnan ammattilaiseen, joka tuntee vahinkokohteissa vallitsevat poikkeukselliset työskentelyolosuhteet. Työ on vaativaa, ja työntekijöiden on oltava asianmukaisesti koulutettuja ja suojattuja.

 

Mikäli puhdistus- ja saneeraustöitä ei hoideta huolellisesti ja ammattitaidolla, voi rakenteisiin jäädä kosteutta tai mikrobeja

CleanSide puhdistaa myös vahinkoirtaimiston

Myös kohteessa ollut irtaimisto kärsii vahingosta. Usein osa irtaimistosta voidaan puhdistaa, mutta esimerkiksi jäteveden tai vesivahingon pahoin turmeleva, tai erittäin homeinen irtaimisto joudutaan usein hävittämään, ellei sen arvo tai tunnearvo ole korkea. Irtaimiston puhdistettavuus vaihtelee myös materiaalista riippuen. CleanSidella on mittava kokemus irtaimiston puhdistuksesta. Arvioimme tavaroiden puhdistettavuuden ja oikean puhdistusmenetelmän aina tapauskohtaisesti. Tarvittaessa testaamme irtaimiston puhdistettavuuden koepuhdistuksen avulla. Hävitämme myös puhdistettavaksi kelpaamattoman irtaimiston asianmukaisesti asiakkaamme puolesta. Lajittelun ja mahdollisen koepuhdistuksen jälkeen puhdistettava irtaimisto pakataan, lasketaan ja viedään puhdistettavaksi. Tarjoamme myös varastointipalvelua saneeraustöiden ajaksi.

 

CleanSide tekee vesi- ja viemärivahinkojen, sekä irtaimiston puhdistustöitä vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Päätoimialueemme ovat Helsinki (Uusimaa), Tampere (Pirkanmaa) ja Turku (Varsinais-Suomi), mutta palvelemme asiakkaitamme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Meillä on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt irtaimiston puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

 

 Lue lisää irtaimiston puhdistuksesta täältä.

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

 

Irtaimiston puhdistus

Irtaimiston puhdistus

Rakennuksille aiheutuneet vahingot, kuten esimerkiksi sisäilmaongelmat, tulipalot tai luonnonvoimien aiheuttamat tuhot, vaikuttavat usein myös rakennuksessa sijaitsevaan irtaimistoon. Suuri osa irtaimistosta on mahdollista pelastaa ja puhdistaa. CleanSide tekee mm. irtaimiston homepuhdistuksia, elektroniikan puhdistuksia, palo- ja nokikohteiden- sekä vahinkokohteiden irtaimiston puhdistuksia luotettavasti jo yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Lajittelu, kuljetus, puhdistus ja varastointi – kaikki yhdestä paikasta

Vahinkokohteessa ollut irtaimisto tulee ensin lajitella puhdistettaviin ja hävitettäviin. Autamme sinua mielellämme jo irtaimiston lajitteluvaiheessa. Vaurioituneissa tiloissa sijaitseva irtaimisto siirretään yleensä pois ennen korjaustöiden aloittamista. Voimme kuljettaa etenkin suuret irtaimistomäärät yhteistyökumppaneidemme avulla. Tarjoamme myös varastointipalvelua saneeraustöiden ajaksi.

Suuri osa irtaimistosta voidaan puhdistaa, mutta esimerkiksi erittäin likaiset, homeiset tai vahvasti homeelle haisevat tavarat suositellaan hävitettäviksi, ellei niiden arvo tai tunnearvo ole korkea. Irtaimiston puhdistettavuus vaihtelee myös materiaalista riippuen. Arvioimme tavaroiden puhdistettavuuden ja oikean puhdistusmenetelmän aina tapauskohtaisesti. Tarvittaessa testaamme irtaimiston puhdistettavuuden koepuhdistuksen avulla. Hävitämme myös puhdistettavaksi kelpaamattoman irtaimiston asianmukaisesti puolestasi. Lajittelun ja mahdollisen koepuhdistuksen jälkeen puhdistettava irtaimisto pakataan, lasketaan ja viedään puhdistettavaksi.

 

Puhdistamme muun muuassa

 

irtaimiston puhdistus, leikkikalut, lelut
Puhdistamme muun irtaimiston lisäksi myös mm. lelut

Irtaimiston puhdistus oikeaoppisesti rakennetussa linjastossa

Irtaimiston puhdistus tehdään pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa. Oikeaoppisesti osastodussa ja alipaineistetussa puhdistuslinjastossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta.

CleanSidelle on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella, mutta palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomea. Siirrämme puhdistettavat tavarat linjastolle, ja huolellisen puhdistuksen jälkeen palautamme ne asiakkaalle puhtaisiin ja / tai saneerattuihin tiloihin.

CleanSide puhdistaa irtaimiston tarkasti käsityönä. Puhdistamme elektroniset laitteet pölystä, homepölystä tai muista mikrobeista tarpeen vaatiessa myös sisäpuolelta. ATK-laitteita puhdistettaessa otamme luonnollisesti myös tietosuojan huomioon. Mikäli puhdistettavan irtaimiston joukossa on tekstiilejä, tarjoamme myös pesulapalvelua luotettavan yhteistyökumppanimme kautta.

Irtaimiston puhdistusta vaurioituneissa tiloissa ei suositella muun muuassa pölyaltistuksen (sisäilmakohteet) tai kontaminaation (JVT) välttämiseksi. Ensisijaisesti puhdistammekin irtaimiston omilla osastoiduilla ja alipaineistetuilla puhdistuslinjastoillamme. Mikäli kuljetus Uudellemaalle tai Pirkanmaalle ei ole mahdollista esim. irtaimiston suuresta määrästä ja aikapaineesta johtuen, olemme kehittäneet kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea.

 

 

Jälkivahinkotyöt (JVT)

Jälkivahinkotyöt, vesivahinko, palovahinko

Jälkivahinkotyöt (JVT)

Jälkivahingoilla tarkoitetaan mm. veden, tulipalon, savun, öljyn sekä tukkiutuneiden viemärien kiinteistölle aiheuttamia vahinkoja. Myös luonnonvoimien ja erilaisten biologisten materiaalien (veri, eritteet) aiheuttamat tuhot tarvitsevat erityispuhdistusta. Vahingon sattuessa jälkivahinkojen torjunta (JVT) on syytä aloittaa mahdollisimman nopeasti ammattitaitoisen tekijän toimesta. CleanSide suorittaa mm. noki- ja palovahinkopuhdistukset, häätösiivoukset ja -tyhjennykset, kalmapuhdistukset ja kalmatyöt, tupakka-asuntojen puhdistukset sekä hajunpoistot ja desinfioinnit luotettavasti, diskreetisti ja ammattitaidolla.

 

Tarkoituksena minimoida kiinteistölle ja sen käyttäjille aiheutuva haitta

Jälkivahinkojen torjunnalla estetään, rajataan tai pienennetään kiinteistölle aiheutuneita vaurioita. Ammattitaitoisella jälkivahinkojen torjunnalla myös lyhennetään aikaa, jonka rakennus on pois asumis- tai muusta käytöstä. Vahinko tapahtuu usein äkillisesti ja vaatii nopeaa reagointia. Pelastuslaitokset sammuttavat palon tai poistavat suurimman osan vedestä, mutta ensiaputyö saattaa silti jättää jälkeensä mittavan työsaran. Savu, noki, vesi, kemikaalit ja sortumat voivat aiheuttaa laajoja jälkivahinkoja, ja siten myös suuria kustannuksia. Mahdolliset riskit on syytä analysoida huolella. Palossa syntyneet kaasut, palojätteet, irtovesi ja kemikaalit on kaikki poistettava, ja irtaimisto lajiteltava ja siirrettävä ennen saneerauksen alkamista. 

Jälkivanhinkojen torjunta aloitetaan heti, kun vahinko on havaittu ja ensiapuluonteinen pelastustyö on tehty. Tarkoituksena on minimoida tuhon leviäminen ja vahingosta aiheutuva vaara ja kustannukset. Vahinkopaikka rajataan ja tuuletetaan, ja kaikki vauroioitunut materiaali puretaan ja hävitetään. Jäljelle jäävät tilat puhdistetaan ja saatetaan siihen kuntoon, että rakenteiden saneeraus on mahdollista aloittaa. Tämä tapahtuu esimerkiksi tilojen osastoinnilla ja alipaineistamisella, sekä desinfioinnin ja puhdistuksen avulla. Kokonaisvaltaisen siivouksen lisäksi usein myös ilmanvaihtokanavat ja -laitteet puhdistetaan. JVT-ammattilainen osaa tulkita materiaalinäytteiden riskianalyyseja ja muita vahinkotutkimuksia ja käyttää aina kohteeseen soveltuvia, yksilöityjä menetelmiä tilojen puhdistukseen. 

 

Nopea reagointi tärkeää jälkivahinkojen torjunnassa

Mikäli jälkivahingontorjuntaa ei hoideta huolellisesti ja ammattitaitoisesti, saattaa rakenteisiin jäädä kosteutta, joka varsinkin tulipalon jälkeen luo suotuisat kasvuolosuhteet homeille, sädesienille, eli aktinobakteereille, ja muille mikrobeille. Viemärivahingoista saattaa kosteuden lisäksi aiheutua hajuhaittoja. Homeet, hiivat ja sädesienet saattavat myös aiheuttaa tilojen käyttäjille merkittäviä oireita ja terveysvaikutuksia. Kiinteistönomistajan kannattaakin tilannekartoituksen jälkeen ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä jälkivahinkojen torjunnan ammattilaiseen, joka tuntee vahinkokohteissa vallitsevat poikkeukselliset työskentelyolosuhteet. Ammattitaitoisen JVT-yrityksen työntekijät ovat aina asianmukaisesti koulutettuja ja suojattuja.

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

 

Rahoituspalvelu kuluttaja-asiakkaille

Ostorahoituspalvelu kuluttaja-asiakkaille

Homepölysiivous, allergiasiivous, tupakka-asunnon puhdistus tai vaikkapa maalinpoisto lasimurskapuhalluksella? CleanSide tarjoaa yhteistyössä Santanderin kanssa kuluttaja-asiakkaillemme mahdollisuuden rahoittaa tarvitsemansa palvelut helposti ja vaivattomasti. Ostorahoituksella voit maksaa tilojen-, irtaimiston- tai pintojen puhdistuksen osittain tai kokonaan.

Maksuaikaa joustavasti

 • Kiinteä korko
 • Ei vakuuksia, takaajia, eikä avausmaksua
 • Lainasumma 300-40 000 €
 • Lainan voi maksaa takaisin milloin vain ilman lisäkuluja

Rahoituksen hakeminen

Klikkaa alla olevasta taulukosta tarvitsemaasi summaa ja täytä hakemus. Hakemuslomake avautuu uuteen selainikkunaan. Tunnistautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Luottopäätöksen saat nopeasti ja pystyt myös allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti. Ennakkopäätös kannattaa hakea tarpeeksi suurelle summalle, jotta se kattaa koko urakkahinnan. Me CleanSidella autamme sinua mielellämme hinnan arvioimisessa. Lopullinen lainasumma vahvistetaan myyjän toimesta toteutuneen kauppasumman mukaisesti. Ennakkohakemus ei sido mihinkään tai edellytä ostamista.

Palvelun tarjoaa Santander Consumer Finance Oy

 • Luottokortiton kertaluotto
 • Luottoaika jopa seitsemän vuotta
 • Laskutus kuukausittain tasaerissä

Voit hakea rahoitusta sähköisesti haluamallesi summalle vaivattomasti ja ajankohdasta riippumatta

 

 

 

Santander ostorahoituksen kertaluoton esimerkki: 2 000 € tai 47,47 € / kk

 

Luoton määrä 2 000 €
Luottoaika 60 kk
Luoton korko 7,95 %
Perustamismaksu 0 €
Käsittelykulu 6 € / kk
Kuukausierä 47,47 € / kk
Todellinen vuosikorko 15,95 %
Luottokustannukset 848,09 €
Luottohinta 2849,09 €

 
Rahoitus edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen.
 
Palvelun tarjoaa Santander Consumer Finance Oy, Risto Rytin tie 33, 00570 Helsinki

Lasimurskapuhallus

Lasimurskapuhallus kiinteistöjen pintojen puhdistukseen

Lasimurskapuhallus on hellävarainen mutta tehokas kiinteistöjen eri pintojen puhdistusmenetelmä. Se sopii lähes kaikille pinnoille, ja kemikaalittomana menetelmänä se puhdistaa lian tehokkaasti, mutta jättää pinnan ehjäksi ja kuivaksi. Se jättää jälkeensä ainoastaan pinnasta poistuneen lian sekä hienoa lasipölyä.

 

 

Mitä on lasimurska?

Laskimurska on kierrätyslasista valmistettua lasihiekkaa. Se ei aiheuta haavoja, sillä lasijyvien reunat ovat pyöristettyjä, ei teräviä.

Mitä on lasimurskapuhallus?

Lasimurskapuhalluksessa hienoa lasihiekkaa puhalletaan kovalla paineella puhdistettavalle pinnalle. Puhallukseen käytettävä lasi on ympäristöystävällistä kierrätyslasia. Lasi on täysin myrkytön ja kemikaaliton puhdistusmenetelmä. Lasimurskapuhallus ei jätä jäämiä puhdistettuun pintaan, mutta tekee puhdistettavasta pinnasta kevyesti mattapintaisen. Näin sen saa esimerkiksi helposti maalattua heti puhdistuksen jälkeen. Tarpeen vaatiessa lasimurskapuhallus voidaan tehdä nk. märkäpuhalluksena, jolloin pölyä ei käytännössä synny ollenkaan.

Lasimurskapuhallus on tehokas pintojen puhdistusmenetelmä

Lasimurskapuhallus on hellävarainen mutta tehokas puhdistuskeino. Sen etu on lasimurskan karkeuden säätelymahdollisuus. Näin puhdistustehon voi optimoida juuri oikeaksi pinnan ja poistettavan lian mukaan. Perinteisemmät puhdistusmenetelmät, kuten hiekkapuhallus, saattavat usein vahingoittaa pintoja liikaa ja pölisevät huomattavasti enemmän. Hellävaraisemmat puhdistusmenetelmät, kuten esimerkiksi soodapuhallus taas eivät usein ole tarpeeksi tehokkaita. Erityisen hyvin lasimurskapuhallus sopii lautaverhoiltujen julkisivujen maalipoistoon ja puhdistukseen esim. homepilkuista, mutta myös peltien puhdistamiseen maalista, sammalen poistoon ja teollisuuden tarpeisiin.

 

Lasimurskapuhallus sopii hyvin erilaisten pintojen puhdistukseen

 

Lasimurskapuhallus sopii lähes kaikille pinnoille

Lasimurskalla voi puhdistaa monenlaisia pintoja, kuten esimerkiksi betonia, puuta ja metallia. Lasimurska jättää jälkeensä ainoastaan hienoa lasipölyä sekä poistetun lian. Lasimurskapuhallus on kuitenkin huomattavasti pölyttömämpi puhdistusmenetelmä kuin esimerkiksi sooda- tai hiekkapuhallus. Tarvittaessa lasimurskapuhalluksen voi toteuttaa myös pölyttömänä märkäpuhalluksena.

Ympäristöystävällinen ja myrkytön

Lasimurska valmistetaan kierrätyslasista. Luonnontuotteena lasi on täysin kemikaaliton ja myrkytön, mikä tekee lasimurskapuhalluksesta ympäristöystävällisen puhdistusmenetelmän.

 

Asiakkaidemme kokemuksia CleanSide
lasimurskapuhalluksesta

Lasimurskapuhallus sopii monelle eri pinnalle. Sen avulla olemme lyhentäneet asiakkaidemme saneeraus- ja puhdistusprojektien kestoa huomattavasti. Alla voit lukea asiakkaidemme kokemuksia lasimurskapuhalluksesta.

 

Asiakastarina: Omakotitalon vanhan maalipinnan poisto

 

 

Asiakastarina: Kellarin puhdistus kreosootista

 

Varastointi- ja muuttopalvelut

CleanSide varastointi- ja muuttopalvelut

Palveluihimme kuuluvat asiantuntija- ja erikoispuhdistuspalveluiden lisäksi myös varastointi- ja muuttopalvelut. Olipa kyseessä sitten kosteusvaurio, vesivahinko, palosaneeraus tai muu vaurio – irtaimistolle ja tiloille syntyy usein merkittävää vahinkoa, jonka korjaaminen voi olla pitkäkestoinen projekti. Tilat voi joutua saneeraamaan kauttaaltaan, jonka ajaksi kaikki irtaimisto joudutaan väistämään muihin tiloihin. Väistömuuton jälkeen irtaimisto puhdistetaan. Tässä vaiheessa saneeraus tai uudet, puhtaat tilat eivät kuitenkaan aina ole valmiina, jolloin tavarat ja kalusteet on siirrettävä väliaikaiseen varastoon. Jokaisen ylimääräisen kuljetuksen yhteydessä irtaimistolla on kuitenkin vaarana vaurioitua, sekoittua tai hävitä. Lisäksi muuttaminen tuo aina lisäkustannuksia. CleanSide tarjoaa tilojen ja irtaimiston puhdistusta, irtaimiston kuljetus- ja muuttopalveluita, sekä puhdistetun irtaimiston varastointipalveluita koko Suomen alueella.

Puhdistus- ja varastointipalvelut avaimet käteen -periaatteella

Toimitamme muuttolaatikot ja noudamme puhdistettavan irtaimiston asiakkaamme tiloista. Mikäli irtaimistoa on paljon, toteutamme kuljetukset luotettavan yhteistyökumppanimme avulla. Autamme asiakastamme projektinhallinnassa, suunnittelussa ja irtaimiston lajittelussa. Irtaimisto puhdistetaan käsityönä osastoidulla ja alipaineistetulla puhdistuslinjastollamme. Puhdistuksen jälkeen pakkaamme irtaimiston puhtaisiin laatikoihin ja varastoimme sen tarvittaessa koko saneerauksen ajan. Suoritamme myös tilojen home-, kuitu- ja muita erikoispuhdistuksia, sekä P1-tason rakennussiivouksia. Varastoimme irtaimistoa asiakkaan toivoman ajan, jonka jälkeen palautamme sen asiakkaan uusiin, puhtaisiin tiloihin. 

Irtaimiston kuljetus, puhdistaminen ja varastointi avaimet käteen -periaatteella

 

Omat varastohallit

Pystymme hoitamaan puhdistetun irtaimiston varastointipalvelun koko saneerauksen ajaksi, on kyse päivistä, kuukausista tai vuosista. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit Helsingissä ja Tampereella, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Meillä irtaimisto on suojassa kosteudelta ja ilkivallalta. Saneerauksen valmistuttua palautamme irtaimiston asiakkaan puhtaisiin tiloihin.

Puhdistamme ja varastoimme mm.

 • huonekalut (myös suurikokoiset)
 • kirjat ja muun paperitavaran
 • arkistot
 • elektroniikkalaitteet
 • taide-esineet
 • harrastusvälineet (ml. soittimet)
 • lelut
 • isot teollisuuslaitteet

Yleistä CleanSiden varastointipalveluista

CleanSiden varastohallit sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Tarjoamme varastointipalveluita kaikelle irtaimistolle. Varastointipalvelumme on joustava, eikä siihen tarvitse sitoutua tietyksi määräajaksi. Hintamme ovat erittäin kilpailukykyiset. Veloitamme ainoastaan käytön ja tilavuuden mukaan (tilapaikat eurolavoittain). 

Laatikot kannattaa aina merkitä, jotta ne osataan palauttaa oikeisiin tiloihin palautuksen yhteydessä. Lisäksi merkityistä laatikoista löytää helpommin tarvitsemansa myös varastoinnin aikana. Mikäli tulet tarvitsemaan osaa tavaroista varastoinnin aikana, muistathan mainita asiasta. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

 

Helsinki

010 423 4570
uusimaa@cleanside.fi

Turku

010 423 4578
varsinais-suomi@cleanside.fi

Tampere

010 423 4572
pirkanmaa@cleanside.fi

Muu Suomi

010 423 4570
info@cleanside.fi

 

Kuivajääpuhallus kiinteistöissä

Kuivajääpuhallus

Kuiväjääpuhallus kiinteistöjen puhdistuksissa

 

Kuivajääpuhallus on ympäristöystävällinen ja tehokas tapa puhdistaa lika erilaisilta pinnoilta sekä sisällä että ulkona. Tutustu kuivajääpuhallukseen alla olevalla videolla.

 

Miksi käyttää kuivajääpuhallusta kiinteistöjen puhdistuksissa?

Kiinteistöjen puhdistustarpeissa kuivajääpuhallus soveltuu todella monipuolisesti eri pintojen puhdistukseen sekä sisällä että ulkona. Tyypillisimpiä kohteita ovat mm. tiili-, kivi-, ja betonipintaisten julkisivujen puhdistus, puu- ja hirsipintojen puhdistus, kattojen puhdistus, pihojen ja kivetysten puhdistus, sekä sokkelien puhdistus.

Vedetön menetelmä takaa sen, ettei kosteusvahingon vaaraa ole. Lisäksi pinta jää heti kuivaksi, jolloin se voidaan tarvittaessa jatkokäsitellä saman tien. Kuivajääpuhalluksessa ei synny toisiojätettä, valumia eikä roiskeita kiinteistöön saatikka piha-alueille ja ympäristöön.

Kuivajääpuhdistuksessa suojauksen tarve on hyvin minimaalinen. Kiinteistöä ei tarvitse huputtaa eikä ikkunoita peittää. Tämä säästää kustannuksissa ja nopeuttaa työtä huomattavasti, minimoiden haitta-ajan per asunto työn aikana. Kuivajääpuhdistuksella voidaan poistaa lähes kaikilta pinnoilta esim. sammalet, levät, jäkälät, köynnöskasvit, homerihmastot ja muut epäpuhtaudet nopeasti ja tehokkaasti. Kuivajääpuhdistusta voidaan käyttää myös maalin tai saumausroiskeiden poistamiseen. Puhdistustyö voidaan toteuttaa vuodenajasta riippumatta. 

 

Kuivajääpuhallus rakennusteollisuudessa

 

Rakennusteollisuudessa uudisrakennus- ja korjausrakentamisen puolella kuivajääpuhallus soveltuu lukuisiin erilaisiin kohteisiin.

Kuivajääpuhallus soveltuu mm. seuraaviin kohteisiin: lautamuottivalun tikkujäämien poisto, muottien puhdistus, ikkunoiden ja ovien karmien likaantumat, sementti- ja liimajäämien puhdistukset eri julkisivumateriaaleista, saumoista vuotavan parafiiniöljyvaluman puhdistaminen, kalkkien ja likaantumien poisto seinistä ja muureista, kulkuväylien ja laattojen puhdistus purukumeista ja likaantumista, liima- ja betonijäämät betonielementeistä, tasanteista ja nousuista sekä parvekkeista.

Menetelmän ehdottomina etuina työmaalla ovat sen vedettömyys, pieni suojaamisen tarve sekä minimaalinen toisiojätteen määrä esim. hiekka-, tai soodapuhallukseen verrattuna. Kuivajääpuhallusta voidaan suorittaa niin sisällä kuin ulkona, sekä mihin vuodenaikaan tahansa. 

 

Miten toimimme

Järjestämme tarvittaessa kohteessa puhallusdemon, jossa voidaan varmistaa menetelmän soveltuvuus puhdistustarpeeseen ja määrittää työn jälki ennen tarjouksen jättöä. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

 

10 hyvää syytä valita kuivajääpuhallus kiinteistöjen puhdistuksissa

1 Täysin vedetön

100% vakuus siitä, ettei rakenteisiin pääse kosteutta. Tämä turvaa kiinteistön, isännöitsijät sekä hallituksen jälkiselvittely-, ja korvausmenettelyiltä.

2 Ei tarvetta suojaukselle/huputukselle

Merkittävä aika- ja kustannussäästö valmistelutöissä. Puhdistuksen aikainen asumismukavuus paranee.

3 Soveltuu kaikille pinnoille

Kuivajääpuhallus sopii erinomaisesti lähes kaikille pinnoille. Pinta voi olla esim. betonia, tiiltä, puuta, kiveä, metallia, muovia tai lasia.

4 Desinfioiva vaikutus

-79 °C asteinen hiilidioksidijää poistaa kaikilta pinnoilta tehokkaasti bakteerit ja kasvustot

5 Ympäristöystävällinen menetelmä

Kemikaaliton ja myrkytön menetelmä ei kuormita ympäristöä. Kuivajää on teollisuudesta kierrätettyä hiilidioksidia.

6 Minimaalinen jälkisiivoustarve

Ei vesivalumia, sooda- tai hiekkapölyä. Ei tukkeumia ränneissä ja kaivoissa. Ei sotku piha-alueella. Osuessaan pintaan kuivajää kaasuuntuu ilmaan.

7 Ei tarvetta telineille

Kuivajääpuhallus voidaan suorittaa nostimilta, jolloin kohteeseen ei tarvitse pystyttää aikaa vieviä ja kalliita telineitä.

8 Ympärivuotinen työskentely

Koska menetelmä on kuiva, voidaan töitä tehdä ympäri vuoden niin sisällä kuin ulkona. Säästöjä taloyhtiölle, kun puhdistuksia ei tarvitse tehdä pahimpaan sesonkiaikaan.

9 Myös erikoiskohteet

Kuivajäällä voidaan puhdistaa myös sähkölaitteet, mikrobivauriokohteet (rakenneosat, joita ei voida purkaa), palo- ja nokivahinkokohteet.

10 Säästää vettä

Yhden kerrostalon puhdistaminen kuivajäällä säästää puhdasta juomavettä kymmeniä tuhansia litroja.

 

Lue myös kuivajääpuhalluksesta teollisuudessa.

 

CleanSide asiantuntijapalvelut

Asiantuntijapalvelut

Projektinhallinta, viestintä, koulutus ja muut asiantuntijapalvelut

CleanSide tarjoaa erikoispuhdistusten, kuten tilojen homesiivouksen ja irtaimiston ja elektroniikan homepuhdistuksen lisäksi erilaisia asiantuntijapalveluita auttamaan ja helpottamaan etenkin suurempien asiakkaidemme puhdistusprojektien toteutumista ja läpiviemistä. Järjestämme koulutuksia ja tietoiskuja homepölysiivouksesta ja irtaimiston puhdistuksesta. Muita kysyttyjä palveluita ovat olleet mm. ennen sisäilmaongelmakohteen saneerauksen aloitusta pidettävä irtaimiston lajitteluun liittyvä opastaminen ja koulutus, sekä henkilökunnalle ja kouluissa vanhemmille pidettävät tiedotustilaisuudet. Etenkin sisäilmaongelmiin liittyvissä puhdistusprojekteissa sekä työntekijät että muut sidosryhmät kaipaavat säännöllistä tiedottamista ja asiantuntijoita vastaamaan kysymyksiinsä.

Onnistunut projekti vaatii asiantuntijuutta

Asiantuntijapalveluihimme kuuluvat projektinhallinta ja -suunnittelu, aikataulutus, sekä sidosryhmäviestintä. Koordinoimme ja järjestämme tarvittaessa lisäpalveluina mm. väistömuuton kuljetuspalvelut, tekstiilien erikoispuhdistuksen ja taulujen sekä muiden taide-esineiden konservoinnin luotettavien ja pitkäaikaisten yhteiskumppaneidemme kautta. Tarjoamme puhdistetulle irtaimistolle tarvittaessa myös tilapäisvarastoinnin.

Etenkin suurissa kohteissa, kuten kouluissa, virastoissa ja sairaaloissa sisäilmaongelmien saneeraus on suuritöinen ja monivaiheinen projekti. CleanSide toimii puhdistusurakoitsijan edustajana ja huolehtii puhdistussuunnitelmasta ja aikataulusta puhdistustöiden osalta. Tarvittaessa opastamme ja autamme irtaimiston lajittelussa, tavaroiden pakkauksessa ja muuttosuunnitelman laatimisessa. Lisäksi järjestämme tiedotus- ja kyselytilaisuuksia asiakkaidemme sidosryhmille, kuten henkilökunnalle ja koululaisten vanhemmille.

CleanSide toimii yhteistyössä muun muuassa sisäilmatutkijoiden, korjaussuunnittelijoiden ja homesaneerausyritysten kanssa. Laadimme tutkijoiden raporttien pohjalta väistö- ja puhdistus- ja pölynhallintasuunnitelmat saneerausprosessin ajaksi. Näin takaamme omalta osaltamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Puhdistusprojektin loputtua laadimme asianmukaiset raportit tilojen ja irtaimiston puhdistuksesta.

Koulutettu henkilöstö on avainasemassa projektin onnistumisen kannalta

CleanSiden toiminnan yksi kulmakivistä on jatkuva koulutus ja kehittyminen. Panostamme työntekijöidemme osaamiseen ja ammattitaitoon. Henkilöstöömme kuuluu mm. Rakennusterveysasiantuntijakoulutuksen ja siivoustyön laadunhallinnan INSTA 800 taso 4 -henkilösertifioinnin suorittaneita ammattilaisia. Jokaista puhdistusprojektiamme johtaa kokenut projektivastaava, joka vastaa puhdistusprojektin sujuvuudesta ja on yhteydessä asiakkaaseen. Koulutettu ja luotettava henkilöstö on avainasemassa projektin onnistumisen kannalta, sillä työskentelemme usein haastavissa ja turvaselvityksen vaativissa kohteissa.

Taide-esineiden puhdistus vaatii ammattitaitoisen ja erityisesti taide-esineiden ominaisuuksiin perehtyneen puhdistajan, sillä puhdistustekniikat ja -välineet eroavat suuresti esineen materiaalista, iästä ja kunnosta riippuen. Taide-esineiden nosto- ja käsittelytekniikat vaihtelevat paitsi materiaalin, myös sen mukaan, onko kyseessä esimerkiksi taulu, patsas tai muu taide-esine. CleanSidella on taidekonservaattorien johdolla koulutettua, erityisesti taide-esineiden puhdistukseen erikoistunutta henkilöstöä. Olemme puhdistaneet menestyksekkäästi mm. eri asiakkaidemme arvotauluja, reliefejä ja patsaita.

Päätoimialueemme ovat Uusimaa, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi, mutta palvelemme asiakkaitamme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Täysmittaiset, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastomme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.

Kuivajääpuhallus teollisuudessa

Teollisuus

Kuivajääpuhallus teollisuudessa

Kuivajääpuhallus soveltuu erityisen hyvin myös teollisuuden tarpeisiin, sillä vedettömänä menetelmänä se mahdollistaa puhdistustyöt jopa ilman tuotantokatkoksia.

Mitä kuivajäällä voidaan puhdistaa?

Teollisuudessa kuivajääpuhdistuksen tyypillisimpiä kohteita ovat tuotantolinjat ja -tilat, sähkömoottorit ja -kaapit, muotit, telat, säiliöt ja kuljettimet. Näistä kohteista esimerkiksi öljy, rasva, bitumi, liimat, lakat, pinnoitteet, jäysteet, kalkki, hartsi sekä kemialliset massat on helppo ja nopea puhdistaa / poistaa kuivajääpuhalluksella.

Menetelmän etuina erityisesti teollisuuden ympäristöissä ovat sen vedettömyys, joka mahdollistaa puhdistusten suorittamisen jopa ilman tuotantokatkoksia ja koneen osien purkamista niin sisällä kuin ulkona. Toinen merkittävä hyöty kuivajäällä puhallettaessa on minimaalinen jälkisiivoustarve. Kuivajäällä puhallettaessa ei synny mitään toisiojätettä (likavesi, sooda, liuottimet, kemikaalit), joten jälkisiivoustarve rajoittuu pinnasta irtoavan lian puhdistamiseen puhallusympäristöstä.

Kuivajääpuhallus soveltuu puhdistusmenetelmänä hyvin eri teollisuuden aloille, mm. metsäteollisuuteen, painoteollisuuteen, elintarviketeollisuuteen, kumi- ja muoviteollisuuteen, metalli- ja konepajateollisuuteen. 

 

Miten toimimme:

Järjestämme tarvittaessa kohteessa puhallusdemon, jossa voidaan varmistaa menetelmän soveltuvuus puhdistustarpeeseen ja määrittää työn jälki ennen tarjouksen jättöä. 

 

Kuivajääpuhallus teollisuudessa

 

10 hyvää syytä valita kuivajääpuhallus teollisuuden puhdistuksissa

1 Täysin vedetön

Soveltuu kaikkiin kohteisiin, joissa ei voi käyttää vettä, kuten sisätilat, sähkömoottorit, -kaapit ja muu sähkötekniikka

2 Ei puhallusjätettä

Puhdistus voidaan suorittaa sisätiloissa, koska mitään puhallusjätettä ei synny. Kuivajää kaasuuntuu ilmaan osuessaan kohteeseen.

3 Ei jäämiä puhdistetuille pinnoille

Pinta jää kuivaksi ja täysin puhtaaksi. Kuivajää on puhdasta hiilidioksidia, joka on myrkytön ja hajuton, elintarvikekelpoinen aine.

4 Desinfioiva vaikutus

-79°C asteinen hiilidioksidijää poistaa tehokkaasti bakteerit ja kasvustot puhdistettavilta pinnoilta. Pinta jää kuivaksi, mikä estää bakteerien välittömän uudelleenkasvun.

5 Työturvallisuus

Turvallisempi ja nopeampi vaihtoehto mekaaniselle jynssäykselle ja raaputukselle sekä pienille ja ahtaille kohteille. Parantaa työturvallisuutta merkittävästi.

6 Ennakoiva kunnossapito

Huollettavat kohteet on helpompi havaita. Lisäksi ne ovat helpommin huollettavissa puhtaina. Parantaa laitteiden ja tuotantolinjojen toimintavarmuutta ja pidentää niiden käyttöikää.

7 Nopeampi tapa puhdistaa

Lyhentää puhdistukseen kuluvaa aikaa merkittävästi, jopa 50-80 %!

8 Soveltuu kaikille pinnoille

Kuivajääpuhallus sopii erinomaisesti kaikille pinnoille. Pinta voi olla kylmä tai kuuma, ja materiaali voi olla esimerkiksi muovia, kumia, puuta, kiveä, metallia tai lasia. Soveltuu myös tekstiileille!

9 Vähentää veden ja kemikaalien käyttöä

Vedenkäytön ja kemikaalien vähentäminen on yksi teollisuuden tavoitteista kaikkialla. Kuivajääpuhallus tukee tätä merkittävästi.

10 Ympäristöystävällinen

Ei vettä, kemikaaleja tai myrkkyjä. Kuivajää on teollisuudesta kierrätettyä hiilidioksidia.

 

 

CleanSide Pirkanmaa

CleanSide Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen palveluyritys, joka tuottaa erikoispuhdistus- sekä P1-tason rakennussiivouspalveluita. Erikoisosaamisalueemme ovat tilojen homesiivous (homepölysiivous), irtaimiston ja elektroniikan homepuhdistus, sekä P1-tason loppusiivous (rakennussiivous), joista meillä on yli kymmenen vuoden kokemus.

Pirkanmaa on yksi CleanSiden päätoimialueista. Paikallisorganisaatiomme, sekä rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetty kiinteä puhdistuslinjastomme, sijaitsevat Tampereella osoitteessa Sileesuonkatu 23.

 

Autamme Tampereen ja koko Pirkanmaan seudun asiakkaitamme sisäilmaongelmien ratkaisemisessa tarjoamalla erilaisia sisäilmaa parantavia pölynhallinta-, homepölysiivous- ja homepölypuhdistuspalveluita. Pirkanmaan seudulla olemme tehneet tilojen puhdistusta, kuten homepölysiivouksia, vahinkosiivouksia (esim. noki, vesivahinko, viemärivahinko ja tulvavahinko), häätösiivouksia ja tupakka-asuntojen siivouksia ja rakennussiivouksia (P1-taso).

 

Myös pintojen puhdistus lasimurskapuhalluksen tai kuivajääpuhalluksen avulla on ollut kysytty palvelu. Olemme lisäksi puhdistaneet irtaimistoa, kuten huonekaluja, leluja, pulpetteja, soittimia ja lääkintälaitteita homeesta ja liasta.

Puhdistuslinjasto ja työprosessimme pohjautuvat Työterveyslaitoksen ohjeisiin tilojen oikeaoppisesta homepölysiivouksesta ja irtaimiston puhdistuksesta. Lue lisää palveluistamme palveluvalikosta tai alta.

 

Tilat

 

Homepölysiivous

Tilojen homepölysiivous

Haitallisen homepölyn määrä saattaa saneerausvaiheessa kasvaa jopa yli miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Siksi pölynhallinta on erityisen tärkeää juuri homesaneerauksessa. Homepölysiivous poistaa mikroskooppiset homeitiöt kaikilta pinnoilta ja saattaa tilat käyttökuntoon. CleanSide suorittaa homepölysiivouksen oikeaoppisilla menetelmillä.

Lue lisää.

 

Rakennussiivous

Rakennussiivouksen tarkoituksena on poistaa rakentamisesta syntyvä jäte ja lika näkyviltä ja piiloon jääviltä pinnoilta. Työmaalla siivotaan purkutyövaiheessa, rakentamisen aikana sekä lopussa. Loppusiivouksella varmistetaan asiakkaan odotusten mukainen puhtaustaso. Rakennustyöt voidaan luokitella puhtausluokkiin P1 ja P2.

Lue lisää.

 

Jälkivahinkotyöt

Jälkivahingoilla tarkoitetaan mm. veden, tulipalon, savun, öljyn sekä tukkiutuneiden viemärien kiinteistölle aiheuttamia vahinkoja. Myös luonnonvoimien ja erilaisten biologisten materiaalien (veri, eritteet) aiheuttamat tuhot tarvitsevat erityispuhdistusta. CleanSide suorittaa mm. noki- ja palovahinkopuhdistukset, häätösiivoukset ja häätötyhjennykset, kalmapuhdistukset ja kalmatyöt, tupakka-asuntojen puhdistukset sekä hajunpoistot ja desinfioinnit luotettavasti, hienotunteisesti ja ammattitaidolla.

Lue lisää.

 

Irtaimisto

 

Irtaimiston puhdistus

 

 

Irtaimiston homepuhdistus

Sisäilmaongelmaisesta kohteesta tuotu irtaimisto tulee puhdistaa homeesta huolellisesti, jotta se ei aiheuta tilojen käyttäjille oireita uusissa puhtaissakaan tiloissa. Puhdistamme myös vahinkoirtaimiston ja muun irtaimiston kokemuksella ja ammattitaidolla omilla täysmittaisilla, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla rakennetuilla puhdistuslinjastoillamme.

Lue lisää.

Elekroniikan ja taide-esineiden homepuhdistus

Sisäilmaongelmaisissa kohteissa saattaa usein olla arvokkaita taide-esineitä ja elektroniikkaa. CleanSidella on yli kymmenen vuoden kokemus elektroniikan, kuten tietokoneiden, monitoimitulostimien, kodinkoneiden ja sairaalalaitteiden puhdistamisesta. Henkilökuntamme on lisäksi koulutettu taidekonservaattoreiden toimesta käsittelemään ja puhdistamaan eri materiaaleista valmistettuja tauluja, patsaita, vaaseja, seinävaatteita ja ikoneita.

Lue lisää elektroniikan puhdistuksesta.

Lue lisää taide-esineiden homepuhdistuksesta.

 

 

Väistömuutot ja varastointipalvelut

CleanSide auttaa irtaimiston lajittelussa ja tarjoaa kokonaisvaltaisen muuttopalvelun yhteistyökumppaneidemme kautta. Tarvittaessa tarjoamme myös irtaimiston varastointipalvelun.

Lue lisää.

Pinnat

Lasimurskapuhallus

 

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus on tehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto pintojen puhdistukseen niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Se sopii lähes kaikille pinnoille, ja kemikaalittomana ja vedettömänä menetelmänä se puhdistaa lian, mutta jättää pinnan ehjäksi ja kuivaksi.

Lue lisää.

 

Lasimurskapuhallus

Lasimurskapuhalluksessa hienoa lasihiekkaa puhalletaan kovalla paineella puhdistettavalle pinnalle.Se on ympäristöystävällinen ja täysin kemikaaliton pintojen puhdistusmenetelmä. Lasimurskapuhallus sopii monille erilaisille pinnoille niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Lue lisää.

 

Toimimme koko Pirkanmaan alueella

Palvelemme koko Pirkanmaan alueella, ja olemmekin puhdistaneet tiloja, irtaimistoa tai pintoja Hämeenkyrön, Lempäälän ja Pirkkalan kuntien lisäksi niin Tampereen, Akaan, Ikaalisten, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Sastamalan, Valkeakosken, Virtain (Virrat) kuin Ylöjärvenkin kaupungeissa.

 

Mikäli haluat lisätietoja palveluistamme tai pyytää tarjouksen, ota yhteyttä!

 

CleanSide Uusimaa

CleanSide Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen palveluyritys, joka tuottaa erikoispuhdistuspalveluita sekä P1-tason rakennussiivouspalveluita. Erikoisosaamisalueemme ovat tilojen homesiivous (homepölysiivous), irtaimiston ja elektroniikan homepuhdistus, sekä P1-tason loppusiivous (rakennussiivous), joista meillä on yli kymmenen vuoden kokemus. 

Uusimaa on yksi CleanSiden päätoimialueista. Pääkonttorimme sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 29. Rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetty kiinteä puhdistuslinjastomme sekä varastomme ja logistiikkakeskuksemme sijaitsevat Helsingin Malmilla osoitteessa Teerisuonkuja 1b. Työnjohtajana Uudenmaan yksikössämme toimii Jaakko Järvenkylä.

 

Homepölysiivous

Työnjohtaja Jaakko Järvenkylä 
 

Autamme Helsingin, Espoon, Vantaan ja koko Uudenmaan seudun asiakkaitamme sisäilmaongelmien ratkaisemisessa tarjoamalla erilaisia sisäilmaa parantavia pölynhallinta-, homepölysiivous- ja homepölypuhdistuspalveluita. Uudenmaan seudulla olemme tehneet lukuisia tilojen puhdistuksia, kuten homepölysiivouksia, vahinkosiivouksia (esim. noki, vesivahinko, viemärivahinko ja tulvavahinko), häätösiivouksia ja tupakka-asuntojen siivouksia ja rakennussiivouksia (P1-taso).

Myös pintojen puhdistus lasimurskapuhalluksen tai kuivajääpuhalluksen avulla on ollut kysytty palvelu. Olemme lisäksi puhdistaneet irtaimistoa, kuten huonekaluja, leluja, pulpetteja, soittimia ja lääkintälaitteita homeesta ja liasta. 

Puhdistuslinjasto ja työprosessimme pohjautuvat Työterveyslaitoksen ohjeisiin tilojen oikeaoppisesta homepölysiivouksesta ja irtaimiston puhdistuksesta. Lue lisää palveluistamme palveluvalikosta tai alta.

 

Tilat

 

 

Tilojen homepölysiivous

Haitallisen homepölyn määrä saattaa saneerausvaiheessa kasvaa jopa yli miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Siksi pölynhallinta on erityisen tärkeää juuri homesaneerauksessa. Homepölysiivous poistaa mikroskooppiset homeitiöt kaikilta pinnoilta ja saattaa tilat käyttökuntoon. CleanSide suorittaa homepölysiivouksen oikeaoppisilla menetelmillä.

Lue lisää.

 

Rakennussiivous

Rakennussiivouksen tarkoituksena on poistaa rakentamisesta syntyvä jäte ja lika näkyviltä ja piiloon jääviltä pinnoilta. Työmaalla siivotaan purkutyövaiheessa, rakentamisen aikana sekä lopussa. Loppusiivouksella varmistetaan asiakkaan odotusten mukainen puhtaustaso. Rakennustyöt voidaan luokitella puhtausluokkiin P1 ja P2. 

Lue lisää.

 

Jälkivahinkotyöt

Jälkivahingoilla tarkoitetaan mm. veden, tulipalon, savun, öljyn sekä tukkiutuneiden viemärien kiinteistölle aiheuttamia vahinkoja. Myös luonnonvoimien ja erilaisten biologisten materiaalien (veri, eritteet) aiheuttamat tuhot tarvitsevat erityispuhdistusta. CleanSide suorittaa mm. noki- ja palovahinkopuhdistukset, häätösiivoukset ja häätötyhjennykset, kalmapuhdistukset ja kalmatyöt, tupakka-asuntojen puhdistukset sekä hajunpoistot ja desinfioinnit luotettavasti, hienotunteisesti ja ammattitaidolla.

Lue lisää.

 

Irtaimisto

 

Irtaimiston puhdistus

 

 

Irtaimiston homepuhdistus

Sisäilmaongelmaisesta kohteesta tuotu irtaimisto tulee puhdistaa homeesta huolellisesti, jotta se ei aiheuta tilojen käyttäjille oireita uusissa puhtaissakaan tiloissa. Puhdistamme myös vahinkoirtaimiston ja muun irtaimiston kokemuksella ja ammattitaidolla omilla täysmittaisilla, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla rakennetuilla puhdistuslinjastoillamme. 

Lue lisää.  

 

Elekroniikan ja taide-esineiden homepuhdistus

Sisäilmaongelmaisissa kohteissa saattaa usein olla arvokkaita taide-esineitä ja elektroniikkaa. CleanSidella on yli kymmenen vuoden kokemus elektroniikan, kuten tietokoneiden, monitoimitulostimien, kodinkoneiden ja sairaalalaitteiden puhdistamisesta. Henkilökuntamme on lisäksi koulutettu taidekonservaattoreiden toimesta käsittelemään ja puhdistamaan eri materiaaleista valmistettuja tauluja, patsaita, vaaseja, seinävaatteita ja ikoneita.

Lue lisää elektroniikan puhdistuksesta.

Lue lisää taide-esineiden homepuhdistuksesta.

 

 

Väistömuutot ja varastointipalvelut

CleanSide auttaa irtaimiston lajittelussa ja tarjoaa kokonaisvaltaisen muuttopalvelun yhteistyökumppaneidemme kautta. Tarvittaessa tarjoamme myös irtaimiston varastointipalvelun.

Lue lisää.

 

Pinnat

Lasimurskapuhallus

 

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus on tehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto pintojen puhdistukseen niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Se sopii lähes kaikille pinnoille, ja kemikaalittomana ja vedettömänä menetelmänä se puhdistaa lian, mutta jättää pinnan ehjäksi ja kuivaksi.

Lue lisää.  

 

Lasimurskapuhallus

Lasimurskapuhalluksessa hienoa lasihiekkaa puhalletaan kovalla paineella puhdistettavalle pinnalle.Se on ympäristöystävällinen ja täysin kemikaaliton pintojen puhdistusmenetelmä. Lasimurskapuhallus sopii monille erilaisille pinnoille niin sisä- kuin ulkotiloissakin.  

Lue lisää.

 

Toimimme koko Uudenmaan alueella. Mikäli haluat lisätietoja palveluistamme tai jättää tarjouspyynnön, ota yhteyttä!

 
 

Kuva
 
Michael Casagrande
Toimitusjohtaja  
Myynti PK-seutu & Uusimaa
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi 

 

Kuva
 
Jaakko Järvenkylä
Työnjohtaja
040 761 6885
jaakko.jarvenkyla@cleanside.fi 

Töihin CleanSidelle

CleanSide Oy on suomalainen sisäilmaongelmien ratkaisemiseen keskittyvä erikoispuhdistusalan yritys. Poistamme tiloista ja irtaimistosta sisäilmaongelmia aiheuttavat homeet sekä muut ihmisille haitalliset mikrobit ja autamme asiakkaitamme näin olemaan terveitä ja hengittämään vapaammin. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja päätoimialueemme ovat PK-seutu, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi. Tule mukaan tekemään työtä, jolla on positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin!

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat löydät rekrytointisivuiltamme:

 

Uudenmaan avoimet työpaikat

Pirkanmaan avoimet työpaikat

 

Mikäli meillä ei tällä hetkellä ole työpaikkoja avoinna, voit lähettää avoimen hakemuksen, jonka otamme huomioon, kun seuraavan kerran rekrytoimme.

 

CleanSide työnantajana

Päätoimialueisiimme kuuluvat Helsinki, Turku ja Tampere. Meillä on omat, täysimittaiset puhdistuslinjastot Uudellamaalla ja Pirkanmaalla, mutta teemme sisäilmapuhdistustöitä kaikkialla Suomessa. Asiakkaihimme lukeutuvat mm. kaupungit ja kunnat, sairaanhoitopiirit ja suuret kiinteistönomistajat. Puhdistustyöt ovat vaihtelevia ja koostuvat erilaisista ja eripituisista projektiluontoisia urakoista. Asiakkaamme kaipaavat ennen kaikkea hienotunteisuutta, ripeyttä ja rautaisaa ammattitaitoa sisäilmapuhdistusprojektiensa hoidossa.

Tämän me CleanSidella hallitsemme. Henkilöstömme saumaton yhteistyö perustuu paitsi ammattitaitoon, myös yhteenkuuluvuuteen. CleanSide family, CleanSide-perhe, kuvaa henkilöstöämme hyvin. Kannamme vastuuta ja välitämme henkilöstöstämme, ja vastavuoroisesti henkilöstömme haluaa tehdä parhaansa – joka päivä. Meille työnantajana on tärkeää, että työntekijämme ovat paitsi ammattitaitoisia, myös viihtyvät työssään ja työympäristössään. Järjestämme säännöllisesti koulutuksia ja kehitysseminaareja, sekä tietysti myös vapaa-ajantoimintaa tasapainottamaan työntekoa. Kesä- ja joulujuhlamme ovat legendaarisia ja niitä muistellaan vielä vuosienkin päästä. Panostamme myös työturvallisuuteen ja työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen.

 

Työpaikka, johon on mukava tulla

CleanSide family tarkoittaa paitsi huolenpitoa ja vastuunkantoa, myös mukavaa ja vapautunutta ilmapiiriä. Tätä edesauttaa selkeä vastuunjako ja kattava perehdytys. Kaikki kuuluvat joukkoon, olet sitten kausi- tai projektityöntekijä, tai pitkän linjan konkari. Työtä on mukava tehdä, kun työkaveriin ja hänen työnsä laatuun voi luottaa. Hyvä työkaveri myös auttaa tarvittaessa. Työntekijämme viihtyvät meillä ja työssään pitkään. Tätä haluamme vaalia vastaisuudessakin.

 

Tee työtä, jolla on merkitystä

Sisäilmaongelmat vaihtelevat laajuudeltaan ja vakavuudeltaan. Työpaikoilla tai kodeissa ilmetessään ne voivat aiheuttaa mittavia terveydellisiä ja taloudellisiakin haittoja. Me haluamme omalta osaltamme olla mukana auttamassa asiakkaitamme voimaan hyvin ja hengittämään vapaasti. Meille on tärkeää hoitaa työmme mahdollisimman sujuvasti, asiantuntevasti ja nopeasti, jottei asiakkaan ongelma pitkittyisi. Myös kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä. Puhdistamme sisäilmakohteiden irtaimiston huolellisesti ympäristöystävällisillä menetelmillä, autamme tavaroiden lajittelussa ja väistömuutossa. Kun vaurioitunut irtaimisto saadaan pelastettua eikä kaikkea tarvitse uusia toimimme sekä luonnon että asiakkaan parhaan edun mukaisesti. Meillä teet työtä, jolla on merkitystä!

 

Hae työntekijäksi

Haluatko olla osa CleanSide familya ja olla mukana luomassa parempaa sisäilmaa asiakkaillemme? Koska työmme on projektiluontoista, on osa- ja kokoaikaisille puhdistustyöntekijöille jatkuva tarve. Voit lähettää myös avoimen, vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:si osoitteeseen rekrytointi@cleanside.fi. Merkitse osoitekenttään alue, jolle haet.

 

 

Blogi

Sisäilman mykotoksiinit eli sienimyrkyt

17.05.21

Homeet ovat nopeasti rihmastoissa kasvavia mikrosieniä, jotka lisääntyvät itiöiden avulla. Homelajeja on olemassa monia, eikä homeista tulisikaan puhua yhtenä yhteisenä ryhmänä. Tietyt homeet voivat tuottaa home- tai mikrosienimyrkkyä, eli mykotoksiini …

Lue lisää »

Kuivajääpuhallus

Kolme keinoa kiinteiden rakenteiden puhdistamiseen sisäilmaongelmakohteissa

20.04.21

Sisäilmasaneerauksen yhteydessä kannattaa mahdollisimman suuri osa vaurioituneista rakenteista purkaa ja uusia, sillä mikrobivaurioituneita materiaaleja ei ole suositeltavaa jättää rakenteisiin. Kaikkia materiaaleja ei kuitenkaan voi poistaa. Ns. kiint …

Lue lisää »

Näissä JVT-töissä nopeus on valttia

19.01.21

JVT-töillä eli jälkivahinkojen torjuntatöillä pyritään minimoimaan äkillisten, usein erilaisten luonnonvoimien aiheuttamia tuhoja. Näitä ovat muun muassa veden, tulen ja savun, öljyn sekä tukkeutuneiden tai rikkoutuneiden viemäreiden kiinteistöille aih …

Lue lisää »

Sisäilmaongelma työpaikalla? Nämä kolme asiaa ovat työnantajan vastuulla

05.01.21

Mikrobeista, kuten homeesta johtuvat sisäilmaongelmat ovat valitettavan yleisiä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Esimerkiksi Kuntaliiton teettämän tutkimuksen mukaan vuosina 2000-2005 joka neljänteen julkisen sektorin rakennukseen on tehty hom …

Lue lisää »

Homepölysiivous

Tiesitkö? Tämän takia homepölysiivousta ei voi tehdä päivässä

18.12.20

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen saneerauksessa homepölysiivous on tärkeä osa kokonaisuutta. Oikeaoppisesti toteutetulla homepölysiivouksella on selkeä työjärjestys sekä tarkat ohjeet sen toteuttamiseen. Homepölysiivousurakoitsija toimii saumattomassa y …

Lue lisää »

Nämä asiat yhdistävät sisäilmaongelmaisten tilojen saneerausprojekteja

10.12.20

Jokainen työpaikka, koulu ja päiväkoti on omanlaisensa. Myös jokaisen sisäilmaongelman havaitsemiseen, tutkimiseen  ja ratkaisemiseen johtavat prosessit ovat uniikkeja. Vaikka sisäilmaongelmaan johtavat tekijät voivat erota toisistaan huomattavasti, ei …

Lue lisää »

Asiakastarina: Tiilitalon kuivajääpuhallus Kauniaisissa

02.11.20

Syksyllä CleanSide Oy sai yhteydenoton Kauniaisista, jossa vuonna 1966 rakennetun kerrostalon julkisivu kaipasi puhdistusta. Punatiilinen talo oli paikoitellen sammalen ja jäkälän peitossa ja osittain muutenkin tummunut. Kolmikerroksisen tiilitalon puh …

Lue lisää »

Vaurioituneiden tilojen irtaimiston puhdistus on monivaiheinen prosessi

23.10.20

Rakennuksille aiheutuneet vahingot, kuten sisäilmaongelmat, tulipalot tai luonnonvoimien aiheuttamat tuhot, vaikuttavat usein myös rakennuksessa sijaitsevaan irtaimistoon. Esimerkiksi sisäilmaongelmaisessa kohteessa sijainnut irtaimisto voi kerätä itse …

Lue lisää »

Mikä ihmeen käyttöönottosiivous? 

16.10.20

Käyttöönottosiivouksella tarkoitetaan normaalia ylläpitosiivousta perusteellisempaa puhdistusta. Käyttöönottosiivouksen laajuus sovitaan aina yhdessä siivouksen tilaajan kanssa. Kaikki pinnat puhdistetaan perusteellisesti. Lisäksi käyttöönottosiivoukse …

Lue lisää »

Pölynhallinnan eri menetelmät saneerauskohteessa

09.10.20

Sekä rakentamisesta että rakenteiden purkamisesta aiheutuu aina pölyä. Rakennustyömaalla pölynhallinta on tärkeässä roolissa projektin onnistumisen kannalta. Mikäli pölynhallintaa ei toteuteta ammattitaitoisesti, voi hieno pöly levitä hallitsemattomast …

Lue lisää »

Elektroniikan puhdistus kannattaa

02.10.20

Elektroniset laitteet voivat imeä itseensä huomattavia määriä pölyä, joka varastoituu laitteiden sisälle ja aiheuttaa jopa ylikuumenemisia. Siitä syystä ne kannattaa puhdistaa tai puhdistuttaa säännöllisesti ja sijoittaa oikein. Esimerkiksi lattialla s …

Lue lisää »

Vaativien puhdistustöiden asiantuntijat myös pandemian keskellä

02.09.20

Toimitusjohtajan kirje 2.9.2020   Vuosi 2020 on ollut monella tapaa normaalista poikkeava. Pandemian ollessa päällä tulevaisuus näyttää epävarmalta, sillä sen loppua on vaikea ennustaa. Valitettavan moni ala on kärsinyt Covid 19:n vaikutuksista. S …

Lue lisää »

Tiesitkö tämän allergiasiivouksesta?

31.08.20

Etenkin näin loppukesästä ja alkusyksystä vuokra-asuntomarkkinat käyvät kuumina. Noin 15 prosenttia uuteen asuntoon muuttavista vuokralaisista ja ostajista kärsii kuitenkin eläinallergioista. Mikäli asunnon edellisellä asukkaalla on ollut asunnossa lem …

Lue lisää »

P1-siivouksen viisi suurinta kompastuskiveä

15.08.20

P1-siivouksella tuetaan rakennuksen sisäilmatavoitteiden toteutumista (sisäilmaluokat S1 ja S2). P1-luokan työmaa edellyttää, että rakennustöiden päättyessä rakennus ja sen pinnat ovat puhtaat ja pölyttömät ennen ilmanvaihtolaitteiston toimintakokeiden …

Lue lisää »

Kolme vinkkiä sisäilmakohteen erikoispuhdistusten tarjouspyyntöihin

15.08.20

Kun suurten sisäilmaprojektien tarjouksia lähdetään pyytämään, on kriteeristön oltava selvä jo alkuvaiheessa, jottei kalliita yllätyksiä tule vastaan myöhemmin. Sisäilmaongelmaisen kohteen korjaus on monivaiheinen prosessi. Etenkin koko urakan kattava …

Lue lisää »

Asiakastarina: Punaisen tiilitalon julkisivun puhdistus kuivajäällä

19.05.20

  CleanSide sai loppukeväällä 2020 yhteydenoton asiakkaalta, jonka kauniin, punatiilisen omakotitalon julkisivu kaipasi puhdistusta. Tiiliin oli aikojen saatossa kasvanut sammalta ja jäkälää etenkin talon varjoisalla puolella. Talon omistaja toivo …

Lue lisää »

Kuivajääpuhallus

Pintojen puhdistus: eri menetelmät vertailussa

05.02.20

Pintojen puhdistukseen sekä ulkona että sisällä on monenlaisia menetelmiä. Erilaisille pinnoille ja materiaaleille sopivat kuitenkin eri puhdistusmenetelmät, joita on hyvä verrata keskenään ennen puhdistusprojektin aloittamista. Menetelmiä verratessa t …

Lue lisää »

Auttaako otsonointi sisäilmaongelmaisessa kohteessa?

05.02.20

Otsoni (O3) on kaasumuotoinen biosidi, eli kemiallinen aine, jonka tarkoituksena on tuhota haitallisia eliöitä. Se on kuitenkin myös haitallista ihmisille ja eläimille, ja vaurioittaa hengitettynä hengitysteitä. Otsoni on erittäin reaktiivinen. Se voi …

Lue lisää »

Tiesitkö, että myös arkistomateriaalit voi puhdistaa homepölystä?

05.02.20

Arkistot koostuvat pääosin paperista, mapeista ja muusta huokoisesta materiaalista. Arkistoja on aiemmin usein sijoitettu paikkoihin, joilla on vähemmän muuta käyttöä, kuten ullakoille tai kellareihin. Tälläisissä paikoissa ne altistuvat herkemmin kost …

Lue lisää »

Tämän takia allergiasiivous kannattaa tehdä huolella

05.01.20

Noin 15 prosenttia suomalaisista kärsii eläinallergiasta. Allergiaoireet voivat ilmetä muun muassa hengenahdistuksena ja astman kaltaisina oireina, väsymyksenä, silmien kutinana ja vuotamisena, aivasteluna, tai ihon kutinana ja ihottumana. Allergioista …

Lue lisää »

Asiakastarina: Kellari kreosoottivapaaksi lasimurskapuhalluksen avulla

02.12.19

CleanSide sai yhteydenoton asbestitöihin erikoistuneelta rakennusalan yritykseltä, joka oli suorittamassa kellarin kunnostustyötä omakotitalossa. Yritys toimi kohteessa aliurakoitsijana. Työt sujuivat yritykseltä muuten mallikkaasti, mutta kellarin sei …

Lue lisää »

Viisi tapaa, joilla elektroniikka huonontaa sisäilmaa

01.11.19

Tiesitkö, että elektroniikka voi levittää haitallisia mikrobeja ja muita epäpuhtauksia sisäilmaan, ja sitä kautta hengitysteihin? Keuhkoihin joutuneet epäpuhtaudet saattavat aiheuttaa hengenahdistusta, allergiaoireita ja pitkäaikaisessa altistuksessa j …

Lue lisää »

Asiakastarina: Omakotitalon vanhan maalipinnan poisto lasimurskapuhalluksella

08.09.19

“Suosittelen lasimurskapuhallusta! Näin jäi perheelle kesällä aikaa muuhunkin kuin maalin rapsimiseen.” Alkukesästä 2019 oriveteläinen yrittäjä Tapani Melkas otti yhteyttä CleanSideen. Hänen omakotitalonsa maalipinta oli osittain varissut ja hän halusi …

Lue lisää »

Opas sisäilmaston yleisimmistä kuormittajista

20.05.19

20.5.2019 Sisäilmalla tarkoitetaan rakennuksen tai rakenteiden sisällä olevaa hengitettävää ilmaa, joka koostuu kaasumaisista ja hiukkasmaisista yhdisteistä. Sisäilmasto kattaa sisäilman lisäksi myös sisätilojen lämpö-, ääni- ja valaistusolosuhteet. Su …

Lue lisää »

Tarjouspyyntö

Viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon homesiivoustarjousta pyydettäessä

20.05.19

Sisäilmakohteiden saneeraus ja puhdistus on usein suuritöinen ja vaativa projekti. Jotta tilojen ja irtaimiston homepölysiivous onnistuisi alusta asti mahdollisimman mutkattomasti, kannattaa tarjousta pyytäessä olla tarkkana. Näillä viidellä vinkillä o …

Lue lisää »

Ikkunanpesu

Puhtaat ikkunat lisäävät päivänvalon määrää ja parantavat hyvinvointia

08.04.19

Päivänvalolla on suora vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Luonnonvalon on todettu vaikuttavan positiivisesti mielialaan ja lisäävän energisyyttä. Tämä pätee niin kotona, työpaikalla kuin kouluissakin. Koululaisten arvosanojen on todettu olevan korkeampia …

Lue lisää »

Väistömuutto

Viisi vinkkiä onnistuneeseen väistömuuttoon

04.03.19

Väistömuutolla tarkoitetaan tilojen käyttäjien muuttamista ja sisäilmaongelmakohteen irtaimiston siirtoa väliaikaiseen tilaan korjaustöiden ajaksi. Mikäli väistömuutto joudutaan suorittamaan kohteessa havaittujen mikrobivaurioiden tai vastaavien sisäil …

Lue lisää »

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus – ympäristöystävällinen menetelmä kiinteistöjen pintojen puhdistukseen

04.03.19

Kuivajääpuhallus kiinteistöjen puhdistuksissa   Oletko jo kuullut kuivajääpuhalluksesta? Kuivajääpuhallus on hellävarainen, mutta samalla tehokas erikoispuhdistusmenetelmä, jossa puhalletaan kuivajääpellettejä kovalla paineella puhdistettavaan pin …

Lue lisää »

Jälkivahinkotyöt, vesivahinko, palovahinko

Ammattitaitoisesti tehty jälkivahinkojen torjunta palauttaa työyhteisön arjen nopeasti raiteilleen

28.01.19

Luonnonvoimien, kuten tulen, veden tai mikrobien kiinteistölle aiheuttamat tuhot horjuttavat usein koko työyhteisön tasapainoa. Suuret vahingot ulottuvat aina pelkkiä kiinteistön rakenteita laajemmalle. Usein henkilökunta tarvitsee esimerkiksi tulipalo …

Lue lisää »

Lataa opas kosteusvauriokohteiden yleisimmistä mikrobeista ja niiden haittavaikutuksista

01.01.19

Mikrobi on yleisnimitys pieneliöille, joita löytyy kaikkialta ympäristöstämme. Kosteusvaurioituneessa kiinteistössä erilaiset mikrobit valtaavat itselleen elinsijaa joskus hyvinkin vakavin seurauksin rakennuksen käyttäjille.  Lataa helppolukuisen …

Lue lisää »

Ikkunanpesu

Ikkunanpesu

Ikkunanpesu – osa rakennussiivousta

Rakennus- ja remonttisiivouksen yhteydessä ikkunanpesun laajuus määritellään yleensä kohteen ja tilaajan toiveiden mukaisesti. Ikkunoiden sisäpinnat pestään huolella ja karmit puhdistetaan pölystä ja liasta.  Etenkin uudiskohteissa ja remontin yhteydessä syntyvä hieno pöly pääsee kaikkialle. Näissä kohteissa myös ikkunoiden välipinnat ja ulkopinnat pestään tarvittaessa. CleanSide suorittaa korkeiden ikkunoiden ulkopintojen pesut suositulla Reach & Wash -menetelmällä. Tämä mahdollistaa ikkunanpesun ilman telineitä ja kemikaaleja, turvallisesti. 

 

 

Reach & Wash: kustannustehokas, nopea ja turvallinen ikkunapintojen pesu

Reach & Wash on suosittu ikkunanpesumenetelmä, sillä sen avulla ikkunoiden puhdistus tapahtuu täysin ilman pesuaineita. Pesuteho perustuu moneen kertaan suodatetun veden kykyyn imeä lika itseensä. Suodatettu huuhteluvesi myös kuivuu paremmin, eikä jätä valumaraitoja tai muita häiritseviä tahroja ikkunoihin. Ikkunoista tulee siis puhtaampia ja työaikaa säästyy perinteisen kuivausvaiheen jäädessä pois.

Etenkin vaikeasti tavoitettavien ikkunoiden puhdistuksessa Reach & Wash “pesee” muut menetelmät. Se on paitsi luontoystävällinen myös kustannustehokas. Se myös mahdollistaa ikkunanpesun nopeammin ja edullisemmin kuin perinteiset menetelmät, sillä Reach & Wash-menetelmällä ikkunanpesijä yltää pesemään korkeat ja vaikeasti saavutettavat ikkunat jopa 20 metrin korkeudessa maasta käsin. Kun henkilönostimia tai telineitä ei tarvitse kuljettaa paikalle ja kasata, säästyy aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Katutasossa suoritettava puhdistus parantaa myös ikkunanpesijöiden työturvallisuutta.

 

Reach & Wash -ikkunanpesu

Nopea ja edullinen

 • Ei telineiden pystytystä
 • Kuivausvaihe jää pois

Turvallinen

 • Ei tarvetta henkilönostimille ja niiden siirtelylle kohteessa

Laadukas

 • Puhdistaa tehokkaasti
 • Ei kuivausjälkiä tai pesuainejäämiä

Ympäristöystävällinen

 • Kemikaaliton – veden kemiallinen ominaisuus suorittaa puhdistuksen

 

Lataa Reach & Wash -esite! 

Ikkunanpesu

 

CleanSiden päätoimialueet ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta suoritamme ikkunanpuhdistustöitä projektiluontoisesti koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ikkunoiden pesu

 

Yläpölyjen puhdistus

yläpöly, yläpölyt, yläpölyjen puhdistus

Yläpölyjen poisto parantaa sisäilmaa

Yläpölyllä tarkoitetaan tilojen yläosiin, kuten alaslaskettujen kattojen yläpuolisiin tiloihin, ja palkkien, ilmanvaihtokanavien, johtokourujen ja valaisimien päälle kertyvää pölyä. Se tulisi poistaa säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Mikäli yläpölyjä ei poisteta säännöllisesti, ne pääsevät pinttymään, mikä vaikeuttaa ja hidastaa niiden puhdistamista. Pölykertymällä on myös heikentävää vaikutusta sisäilman laatuun ja ennen kaikkea tiloja käyttävien ihmisten viihtyvyyteen. Lisäksi liian harvoin puhdistetut pölyt ovat myös paloturvallisuusriski.  Lue myös Ylen artikkeli yläpölyjen puhdistuksen tärkeydestä.

 

Yläpölyn haitat

Sisätilojen pöly koostuu erilaisista ja erikokoisista orgaanisista ja epäorgaanisista partikkeleista. Pölyn voi jaotella suuriin hiukkasiin (> 10 µm) karkeisiin hiukkasiin (2,5-10 µm), pienhiukkasiin (< 2,5 µm) ja nanohiukkasiin (<0,1 µm). Näkyvää pöly on silloin kun sen koko on vähintään 20 µm. Hengitettävät hiukkaset ovat kooltaan alle 10 µm, joista keuhkoihin pääsevät kulkeutumaan hiukkaset, jotka ovat kooltaan alle 5 µm.

Yläpöly, kuten muukin sisätiloihin kertynyt pöly, saattaa aiheuttaa erilaisia oireita tilojen käyttäjille. Tyypillisiin liiallisen pölyn aiheuttamiin oireisiin kuuluvat allergiaoireet, kuten silmien ja limakalvojen ärsyyntyminen, yskä, nuha ja hengenahdistus. Mikäli pölyn joukossa on esimerkiksi homeitiöitä tai asbestia saattavat oireet olla vakavampia. Osa oireista saattaa ilmetä vasta pitkällisen altistuksen jälkeen.

 

Yläpöly on paloturvallisuusriski

Yläpölyjen säännöllinen puhdistaminen on tärkeää paitsi hyvän sisäilman laadun kannalta, myös paloturvallisuuden takia. Etenkin lamppujen ja lämpenevien sähkölaitteiden läheisyydessä pöly saattaa syttyä palamaan, ja aiheuttaa siten mittavaa tuhoa. Pöly on helposti syttyvää ja yksikin kipinä saattaa sytyttää tulipalon. Sähkölaitteiden oikosulut ja staattisen sähkön aiheuttamat kipinät yhdistettyinä kuivaan pölyyn ovat yleisiä tulipalon syitä.

 

 

Ammattilainen puhdistaa yläpölyt oikeaoppisesti

CleanSidella on vankka kokemus yläpölyjen puhdistustöistä erilaisissa ja erikokoisissa tiloissa. Kartoitamme kohteen aina paikan päällä ja teemme ehdotuksen puhdistusprojektin läpiviemiseksi.

Puhdistustöissä käytetään usein apuna henkilönostinta, mutta kohteesta riippuen muitakin varusteita saatetaan tarvita. Nämä määritellään aina kohdekohtaisesti tilojen ja tarpeen mukaan. Yläpölyt imuroidaan huolellisesti HEPA-suodattimella varustetulla imurilla, jonka jälkeen imuroidut pinnat pyyhitään. Pölyjen poistoon kannattaa valita vain asiansa osaava ammattilainen, joka minimoi huoneilmaan leviävän pölyn määrän ja tekee tarkkaa työtä. Säännöllinen yläpölyjen puhdistus parantaa sisäilman laatua ja paloturvallisuutta niin kouluissa, työpaikoilla, virastoissa kuin muissakin rakennuksissa. 

CleanSiden päätoimialueet ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta suoritamme yläpölyjen puhdistuksia ja muita puhdistustöitä projektiluontoisesti koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Verhoiltujen kalusteiden ja tekstiilipintojen pesu

Verhoiltujen kalusteiden ja muiden tekstiilipintojen pesu

Tiloille aiheutuvat vahingot, kuten sisäilmaongelmat, tulipalot ja jätevesivahingot, vaikuttavat paitsi rakenteisiin, myös rakennuksessa sijaitseviin kalusteisiin ja tekstiileihin. Verhoillut kalusteet ja muut tekstiilipinnat ovat herkkiä vaurioitumaan, sillä tekstiili on materiaalina huokoinen, jolloin siihen tarttuu herkästi hajuja ja likaa. Sisäilmaongelmaisessa kohteessa (homekohteessa) sijaitseviin tekstiileihin voi kertyä myös runsaasti mikroskooppisen pientä homepölyä. Puhdistamattomina tekstiilituotteet voivat muun irtaimiston kanssa aiheuttaa oireita käyttäjilleen. 

CleanSide puhdistaa kaikkea vahinkoirtaimistoa huolellisesti ja ammattitaidolla jo yli kymmenen vuoden kokemuksella. Pesemme ja puhdistamme kaikki verhoillut kalusteet, tekstiilipinnat ja kokolattiamatot. Puhdistusmenetelminä käytämme tamppausta, HEPA-imurointia ja painehuuhtelua. Käsittelemme myös nahkaverhoiltuja kalusteita. Pesemme kalusteita joko asiakkaan tiloissa tai puhdistuslinjastollamme Helsingissä tai Tampereella.

 

Myös tekstiilit ja verhoillut kalusteet ovat puhdistettavissa

Koulussa, toimistossa tai esimerkiksi virastoissa havaitulla sisäilmaongelmalla on vaikutusta paitsi tilojen käyttäjiin ja tiloihin, myös irtaimistoon. Homekohteessa homepöly tunkeutuu etenkin huokoiseen materiaaliin, kuten vaatteisiin, sohviin, nojatuoleihin, pehmustettuihin toimistotuoleihin, verhoihin ja muihin tekstiileihin. Myös homeen haju saattaa herkästi tarttua tekstiilipintaan. Suuri osa sisäilmaongelmaisen tai vesivahingon kokeneen rakennuksen tekstiileistä ja pehmustetuista huonekaluista on puhdistettavissa. Kalusteista ja tekstiileistä voidaan poistaa myös esimerkiksi homeen, savun tai eritteiden hajuja. Hajunpoisto- ja puhdistusmenetelmät valitaan aina tapauskohtaisesti. Ainoastaan näkyvästi homeiset tai muuten pahasti vaurioituneet tekstiilit ja vanhat, homeiset huonekalut kannattaa hävittää asianmukaisesti.
 

sohva

 

Etenkin virastoissa ja toimistossa voi olla lukuisia hyväkuntoisia kalusteita, joiden puhdistus tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin uusien tuotteiden hankkiminen. Joillain kalusteilla tai vaatekappaleilla, kuten perintökalusteilla tai hää- ja kastepuvuilla, saattaa olla myös korkea tunnearvo, eikä niitä tahdota sen tähden hävittää. Osa irtaimistosta voi olla hyvinkin arvokasta, kuten design-huonekalut tai -vaatteet.  Arvioimme ja puhdistamme kaikki tekstiilit ja verhoillut kalusteet huolellisesti ja ammattitaidolla. Teemme sovittaessa myös suojakäsittelyn puhdistetuille tekstiilipinnoille, jotta niiden puhdistus on jatkossa helpompaa. Tekstiilien suojakäsittelyn ansiosta tekstiilipinta hylkii likaa ja nestettä ilman että tekstiilin ominaisuudet kärsivät. 

Ammattilainen arvioi tekstiilien puhdistettavuuden luotettavasti

Arvioimme vahinkokohteessa sijaitsevien tekstiilien ja verhoiltujen kalusteiden puhdistettavuuden ja oikean puhdistusmenetelmän aina tapauskohtaisesti. Näin asiakas saa realistisen käsityksen lopputuloksesta. Puhdistettava irtaimisto väistetään yleensä saneerauksen tieltä. Voimme kuljettaa etenkin suuret irtaimistomäärät, kuten toimistokalusteet ja huonekalut, yhteistyökumppaneidemme avulla. Tarjoamme myös varastointipalvelua saneeraustöiden ajaksi.

Autamme ja opastamme mielellämme jo irtaimiston lajitteluvaiheessa. Tarvittaessa hävitämme myös puhdistettavaksi kelpaamattomat tekstiilit ja kalusteet asianmukaisesti asiakkaamme puolesta. CleanSide puhdistaa verhoillut kalusteet omalla, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyillä puhdistuslinjastoilla Helsingissä tai Tampereella. Tarpeen vaatiessa teemme irtaimistolle myös hajunpoistokäsittelyn

 

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus pintojen puhdistukseen kiinteistöissä ja teollisuudessa

Kuivajääpuhallus on tehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto pintojen puhdistukseen niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Se sopii lähes kaikille pinnoille, ja kemikaalittomana ja vedettömänä menetelmänä se puhdistaa lian, mutta jättää pinnan ehjäksi ja kuivaksi. Lisäksi kuivajääpuhallus desinfioi puhdistettavan pinnan.

 


 

Mitä on kuivajää?

Kuivajää eli hiilidioksidijää/hiilihappojää on kiinteään olomuotoon saatettua hiilidioksidia, jonka lämpötila on noin – 79 °C.

Mitä on kuivajääpuhallus?

Kuivajääpuhalluksessa puhalletaan kuivajääpellettejä kovalla paineilmalla puhdistettavalle pinnalle. Kuivajäärakeiden osuessa kohteeseen ne sublimoituvat eli kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan. Kuivajääpuhallus on täysin kuiva ja kemikaaliton puhdistusmenetelmä. Kuivajääpuhdistus on myös ympäristöystävällinen. Kuivajää sopii monille eri pinnoille ulkona ja sisällä, kesällä ja talvella.

 

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus on tehokas vaihtoehto

Kuivajääpuhallus on erittäin tehokas keino puhdistaa pintoja sisä- ja ulkotiloissa. Se on täysin kuiva ja kemikaaliton puhdistuskeino, jonka ansiosta rakenteisiin ja pinnoille ei jää kosteutta. Tällöin kohteessa voidaan jatkaa töitä heti kuivajääpuhalluksen jälkeen. Poistettavia likoja ovat mm. maali, liima, painoväri, rasva, öljy, home, kalkki, purukumi, uretaani, betoniroiskeet, hitsausroiskeet, haju- ja savuvahingot.

Sopii kaikille pinnoille

Kuivajääpuhdistus perustuu lämpöshokkiin eli se ei kuluta eikä hio pintaa yhtä paljon kuin monet perinteiset menetelmät. Se soveltuu siis herkimmillekin pinnoille, kuten lasille, tekstiileille, sähkölaitteille ja -johdoille. Puhdistettavia pintoja ovat mm. metalli, muovi, puu, kivi, lasi, betoni, tiili ja tekstiilit.

Desinfioi ja poistaa hajuja

Puhdistuksen lisäksi kuivajääpuhallus desinfioi ja poistaa hajuja. Se poistaa pinnoilta lähes kaikki bakteerit, hajunmuodostajat ja kasvustot -79 asteisen hiilidioksidijään avulla.

Ympäristöystävällinen menetelmä

Kuivajääpuhallus on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, jossa ei käytetä kemikaaleja tai puhdistusaineita. Hiilidioksidi on teollisuuden prosesseista talteen otettua sivutuotetta eli se ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Kuivajääpuhallus ei tuota luontoon jätteitä – prosessista jää jäljelle vain irrotettu lika, joka on helppo kerätä esimerkiksi puhalluspaikalle levitettävän alustan avulla. Kuivajääpuhallus on suosittu menetelmä lianpoistoon, sillä sille on monia käyttökohteita ja se soveltuu monenlaisille materiaaleille.

 

Käyttökohteita kuivajääpuhallukselle

 • Kiinteistöt
 • Teollisuus
 • Elintarviketeollisuus
 • Rakentaminen
 • Painotalot
 • Veneet
 • Vahinkosaneeraus
 • Hotellit ja ravintolat
 • Voimalaitokset ja sähkö

Asiakastarina: Punaisen tiilitalon puhdistus kuivajäällä

 

Asiakastarina: Tiilisen kerrostalon puhdistus Kauniaisissa

Hajunpoisto- ja desinfiointipalvelut

Hajunpoisto- ja desinfiointipalvelut

Hajunpoisto- ja desinfiointipalveluita käytetään etenkin vaikeasti siivottavissa tiloissa, kuten kalma-, tupakka-, häätö-, vahinko- ja homesiivouskohteissa. Tällöin rakenteisiin on jäänyt pinttyneitä hajuja, jotka aiheuttavat tiloissa oleskeleville henkilöille epämukavuutta ja joskus myös terveysongelmia. Tällaiset hajut eivät lähde tuulettamalla tai normaalilla siivouksella. Sekä desinfiointi että hajunpoisto ovat erikoistöitä, jotka tulisi aina jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen erikoispuhdistusyritys määrittelee desinfiointitarpeen tapauskohtaisesti ja valitsee sen pohjalta soveltuvimman menetelmän.

Hajunpoisto- ja desinfiointitöitä tehdään pääsääntöisesti muun erikoispuhdistuksen yhteydessä. Tiloissa olevan hajun ja mikrobien lähde tulee ensin selvittää ja poistaa. Tilat tulee myös siivota huolellisesti ennen desinfiointia. Ammattimaisten hajunpoistomenetelmien ansiosta hajuhaittoja voidaan poistaa sekä tiloista että irtaimistosta. Sopiva menetelmä hajunpoistoon valitaan aina kohteen ja tilanteen mukaan. Yhtä yleispätevää sääntöä hajujen poistamiseen ei ole.

 

Hajunpoisto ja desinfiointi kosteusvauriokohteissa

Hosteusvauriokohteissa esiintyy usein haitallisia mikrobeja ja maakellarin- tai homeen hajua. Näissä kohteissa vaurion syy tulee kuitenkin aina ensin selvittää, ja homeiset tai muuten vaurioituneet rakenteet tulee poistaa. Myös homepöly tulee puhdistaa saneerauksen aikana ja jälkeen huolellisesti kaikilta pinnoilta. Homepölysiivouksen jälkeen tiloissa tai pinnoilla saattaa kuitenkin esiintyä pinttynyttä hajua tai muuta desinfiointitarvetta. Tällöin ammattitaitoinen urakoitsija osaa valita sopivimman menetelmän kemiallisten desinfiointimenetelmien joukosta. Desinfiointi- ja hajunpoisto kannattaa aina jättää ammattilaisen hoidettaviksi, sillä väärään aikaan tai väärillä menetelmillä tehty desinfiointi saattaa erityisesti kosteusvauriokohteissa vain pahentaa ongelmaa. 

 

Hajunpoisto- ja desinfioinnit jälkivahinkojentorjuntatyössä

Desinfiointi- ja hajunpoistopalveluita tarvitaan myös usein jälkivahinkojen torjunnassa, kuten jätevesivahingoissa, kalmakohteissa ja häätösiivouksissa. Näissä kohteissa ja tiloissa voi esiintyä runsaasti haitallisia mikrobeja ja muita hajulähteitä, jotka on saatava neutralisoitua mahdollisimman nopeasti, jotteivät ne leviä ympäristöön ja aiheuta lisähaittaa. Tällaisissa kohteissa tiloja joudutaan myös saneeraamaan. Jotta ulkopuoliset henkilöt, kuten saneerausurakoitsijat, pääsevät kohteeseen työskentelemään, on tiloille tehtävä erikoissiivous ja desinfiointeja. Jälkivahinkojen torjunnassa puhdistus ja desinfioinnit tulee aina jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen erikoispuhdistusyritys määrittää desinfioinnin tarpeen tapauskohtaisesti ja valitsee (riski-)arvioinnin pohjalta kyseiselle kohteelle parhaiten soveltuvat menetelmät.

Hajunpoisto tupakka-asunnossa

Tupakka-asunnossa, eli asunnossa, jossa on tupakoitu pitkiä aikoja, voi hajunpoisto olla tarpeellinen toimenpide. Tupakka-asunnossa poistetaan ensin pinnoilta kaikki tupakoinnin sivutuotteina syntyneet värjäytymät ja pinttymät, kuten tervakertymät. Tämän jälkeen asunto kartoitetaan uudelleen niin haju- kuin värimuutosten suhteen, jonka jälkeen puhdistuskäsittelyt toistetaan tarvittaessa. Vasta tämän jälkeen asunnolle tehdään erilaisia hajunpoistokäsittelyitä, kuten otsonointia. 

 

Otsonointi hajunpoisto- ja desinfiointimenetelmänä

Otsonointia käytetään yleisesti hajunpoistossa ja desinfioinneissa. Otsonoinnilla on paikkansa puhdistuksessa, mutta harkitusti ja ammattilaisen käsissä, ja yleensä vasta puhdistusurakan loppuvaiheessa. Otsoni (O3) on haitallista ihmisille ja eläimille. Se on erittäin reaktiivinen kaasu, joka voi esimerkiksi haurastuttaa ja vaalentaa pintamateriaaleja. Otsoni poistaa hajuja mm. hapettamalla ilmassa ja pinnoilla sijaitsevia epäpuhtauksia. 

Työterveyslaitos ja THL suosittelevat, että biosideja, kuten otsonia, käytettäisiin vain esimerkiksi viemärivahinkojen jälkeisessä hajunpoistossa ja muissa erikoistilanteissa. Otsonia käyttäessä sen riskit on hyvä tuntea tarkasti. Sen tähden sitä suositellaan vain ammattilaiskäyttöön. CleanSide suorittaa huolelliset riskiarvioinnit aina otsonia käytettäessä. Meillä on tarkat ohjeistukset otsonin käyttöön liittyen. Emme käytä työssämme PHMB, PHMG tai Akacid-pohjaisia aineita.

Kerromme mielellämme lisää käytännön kokemuksista vuosien varrelta. Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

 

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset.

 

Noki- ja palovahinkopuhdistukset

Tulipalot tapahtuvat usein yllättäen ja varoittamatta. Usein ne vahingoittavat paitsi kiinteistön rakenteita, myös irtaimistoa. Sekä itse palon sammuttaminen että palovahingon jälkeiset prosessit on hoidettava ripeästi ja ammattitaitoisesti, jotta vahinko pysyy mahdollisimman pienenä.

Pelastuslaitos saapuu paikalle ja sammuttaa palon aina mahdollisimman nopeasti, mutta sammutustyö jättää usein jälkeensä mittavan työsaran: savu, noki, vesi, lämpö ja sortumat voivat aiheuttaa laajoja jälkivahinkoja, ja siten myös suuria kustannuksia. Mahdolliset riskit on syytä analysoida huolella. Tulipalon ja  sammutustenjälkeisten vahinkojen siivoamiseen kannattaa pyytää apuun ammattitaitoinen ja auktorisoitu yritys hoitamaan jälkivahinkojen torjunta (JVT). Ammattilainen osaa liikkkua palokohteessa oikeaoppisesti ja hoitaa myös esimerkiksi viranomaisasioinnin palovahinkopuhdistuksen lupa-asioihin liittyen. Puhdistustyöt saa aloittaa vasta palotutkinnan ja mahdollisen poliisitutkinnan jälkeen.

 

Jälkivahinkojen torjunta minimoi palovahingosta aiheutuneet tuhot

Jälkivahinkojen torjunnan ammattilaisen tehtävä on ensisijaisesti minimoida tuhon leviäminen ja vahingosta aiheutuva vaara ja kustannukset, ja saada tilat siihen kuntoon, että rakenteiden saneeraus on mahdollista aloittaa. Kohteen huolellisen puhdistuksen jälkeen myös remontin tarvetta on helpompi arvioida.

Tulipalon jälkeen palanutta ja puoliksi palanutta irtaimistoa ja rakenteita voi olla tiloissa runsain mitoin. Palossa syntyneet kaasut, palojätteet, irtovesi ja kemikaalit on kaikki poistettava, ja irtaimisto lajiteltava ja siirrettävä ennen saneerauksen alkamista. Tulipalon aikana palamisreaktioissa syntyy haitallisia yhdisteitä, joista osa päätyy palokohteen pinnoille ja tätä kautta sisäilmaan. Näille yhdisteille altistuvat kaikki kohteessa käyvät henkilöt. 

Huolellisen puhdistuksen tarkoituksena on puhdistaa kohde niin hyvin, että tiloissa myöhemmin oleskelevien henkilöiden altistuminen pysyy hyväksyttävällä tasolla. Mikäli jälkivahingontorjuntaa ei hoideta huolellisesti ja ammattitaitoisesti, saattaa rakenteisiin jäädä kosteutta, joka luo suotuisat kasvuolosuhteet homeille, sädesienille, eli aktinobakteereille, ja muille mikrobeille. Nämä saattavat myös aiheuttaa tilojen käyttäjille merkittäviä oireita ja terveysvaikutuksia. 

 

 

Palovahingon sattuessa nopea reagointi on tärkeää 

Palovahinkotilanteissa nopea reagointi on valttia, ja heti ensiaputöiden jälkeen on syytä tehdä tilannekartoitus. Tämän jälkeen kiinteistönomistajan kannattaa mahdollisimman nopeasti ottaa yhteyttä jälkivahinkojen torjunnan ammattilaiseen, joka tuntee vahinkokohteissa vallitsevat poikkeukselliset työskentelyolosuhteet. Ammattitaitoisen JVT-yrityksen työntekijät ovat asianmukaisesti koulutettuja ja suojattuja. He osaavat työskennellä palovahinkokohteessa ja olla yhteydessä eri sidosryhmiin, kuten vakuutusyhtiöön ja saneerausyritykseen

 CleanSide on vaativien erikoispuhdistusten ammattilainen. Olemme suorittaneet lukuisia noki- ja palovahinkopuhdistuksia ympäri Suomea. Arvioimme palokohteissa toimenpiteiden tarpeen paikan päällä. 

 

Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

 

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

 

 

Allergiasiivous

Eläinallergia on yleinen vaiva

Noin 15 prosenttia suomalaisista kärsii eläinallergiasta. Samalla noin joka kolmannessa kotitaloudessa asustaa lemmikki. Suosituin kotieläin Suomessa on koira, toisella paikalla kissa, ja kolmannella akvaario. Näistä etenkin kissat, mutta myös koirat aiheuttavat pahimpia allergiaoireita. Eläinallergeeneja on lähes kaikkialla, sillä eläinten omistajat kuljettavat allergeeneja vatteissaan ja hiuksissaan.

Allergioista aiheutuvat oireet ovat usein hankalia ja etenkin omassa kodissa on voitava asua oireettomasti. Allergiasiivoukset ovat kysyttyjä etenkin silloin, kun allerginen henkilö muuttaa asuntoon, jonka edellisellä asukkaalla on ollut lemmikki tai lemmikkejä. Vaikka lemmikki ei olisi ollut tiloissa pitkäänkään aikaan ja asunto on siivottu, saattavat sen jättämät allergeenit aiheuttaa oireita herkistyneille. 

Allergiasiivouksesta on apua

Allergiasiivouksessa poistetaan oireita aiheuttavat allergeenit, kuten hilse, sylki, pöly ja hajuhaitat. Tavoitteena on, että tilojen käyttäjät pystyvät olemaan tiloissa oireettomina. Siksi allergiasiivous tehdään erityisen huolellisesti oikeilla menetelmillä ja oikean siivousjärjestyksen mukaan.

Eläinallergisen ei kuitenkaan kannata tehdä siivousta itse. Siivousta ei myöskään kannata tehdä allergisen omilla siivousvälineillä, jottei niihin jää allergiaoireita aiheuttavia mikroskooppisia epäpuhtauksia. Allergiasiivoukseen kannattaakin ottaa asiantuntija avuksi. Puhdistukseen käytettävät välineet ovat silloin ammattikäyttöön tarkoitettuja, ja pesuaineet tarkkaan käyttökohteen mukaan valittuja.

Allergiasiivous eroaa normaalista siivouksesta

CleanSiden kehittämän allergiasiivouksen avulla kaikki asunnon pinnat puhdistetaan huolellisesti. Oireita aiheuttavaa pölyä kertyy kaikkialle, myös pystypinnoille ja kattoon. Kaikkien näkyvien pintojen imuroinnin lisäksi jalkalistat irrotetaan ja niiden alusta sekä kaikki mahdolliset raot ja kolot lattiasta kattoon imuroidaan. Myös mm. suurten kodinkoneiden, kuten jääkaapin, lieden ja pakastimen, sekä pattereiden taustat ja kaappien yläosat imuroidaan Hepa-suodattimella varustetulla imurilla. Näin pienimmätkin pölyhiukkaset jäävät suodattimeen.

Imuroinnin jälkeen pölyn annetaan laskeutua, minkä jälkeen pyyhitään kaikki nihkeäpyyhintää kestävät pinnat ja kalusteet huolellisesti. Puhdistusaineina käytetään allergisoimattomia ja hajustamattomia tuotteita. Optimaalisen tavoitteen saavuttamiseksi pinnat pyyhitään uudelleen vielä muutaman päivän päästä. Samalla ilmanvaihtoa tehostetaan. 

Tarvittaessa myös ilmanvaihtokanavat voidaan puhdistaa. CleanSidella on ilmanvaihtokanavien puhdistukseen erikoistuneet yhteistyökumppanit, joiden palveluja voidaan käyttää allergiasiivouksen yhteydessä. 

Kerromme mielellämme lisää puhdistusprosessista ja käytännön kokemuksista vuosien varrelta. Päätoimialueemme ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta toimimme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

Lue lisää eläinallergeeneista ja niiden aiheuttamista oireista Allergia- Iho- ja Astmaliitto ry:n julkaisusta.

Tupakka-asuntojen puhdistus

Tupakka-asunto

Tupakansavu koostuu tupakkatuotteista peräisin olevista hiukkasista, aerosoleista ja kaasuista. Kun asunnossa on tupakoitu pitkään, ovat tupakansavun sisältämät hiukkaset kulkeutuneet asunnon jokaiseen nurkkaan, sekä joissakin tapauksissa myös rakenteisiin. Etenkin tupakansavun sisältämä terva kertyy asunnon pinnoille ja aiheuttaa sekä hajuhaittoja että värimuutoksia. Pinnoille kiinnittyessään terva muodostaa tahmaisen, kellertävän kalvon, joka kerää itseensä pölyä ja muuta likaa. 

 

Tupakka-asuntojen puhdistukset ovat kysyttyjä etenkin silloin, kun uusi vuokralainen tai asukas muuttaa asuntoon, jossa on tupakoitu sisätiloissa pitkään. Tupakalta haisevat ja kellertävät, tahmaiset pinnat vaikuttavat paitsi viihtyvyyteen, myös asunnon arvoon. Tupakka-asuntojen pintojen puhdistus kotikonstein on kuitenkin vaikeaa. Sen tähden puhdistukseen kannattaakin pyytää ammattilainen apuun. Asuntojen kunto ja vaurioiden laajuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti. 

 

CleanSide puhdistaa tupakka-asunnot kokemuksella ja ammattitaidolla

CleanSide on tehnyt lukuisia tupakka-asuntojen puhdistuksia niin yksityisille- kuin yritysasiakkaillekin. Tarvittaessa suoritamme myös asunnon tyhjennyksen. Tupakka-asunnon puhdistus aloitetaan vaurioiden kartoituksella, jonka jälkeen savukkeiden polttamisesta syntyneet sivutuotteet, kuten tervakertymät, puhdistetaan huolellisesti kaikilta pinnoilta. Tämän jälkeen asunto kartoitetaan uudelleen niin haju- kuin värimuutosten suhteen, jonka jälkeen puhdistuskäsittely toistetaan tarvittaessa.

 

Tupakka-asunnon puhdistukseen käytettävät välineet ja puhdistusaineet valikoidaan aina sekä pintojen materiaalin että vaurioiden laajuuden mukaisesti. Kertymistä riippuen voi puhdistukseen kuluva aika vaihdella suurestikin. Tarvittaessa suoritamme asunnolle myös erilaisia hajunpoistokäsittelyitä, kuten otsonointia. 

 

tupakka

 

Asunnon kunto määrää puhdistustarpeen laajuuden

Osa asunnoista, kuten esimerkiksi kuolinpesät, joissa on tupakoitu vuosikymmeniä, vaatii järeämpää käsittelyä, kun taas esimerkiksi lyhytaikaisen vuokralaisen jäljiltä olevan huoneiston voi saada puhdistettua nopeallakin aikataululla. Ensisijaisesti puhdistamme tilat aina mekaanisesti, jotta pintamateriaaleihin ei jää tupakan sivutuotteita. Mikäli puhdistusta ei suoriteta oikeaoppisesti ja huolella, voivat puutteellisesti puhdistetut materiaalit päästää esimerkiksi lämpimällä ilmalla hajua asuntoon. 

 

Kun tupakka-asunto on puhdistettu ammattitaitoisesti ja pinnat maalattu uudelleen, ei asunnossa ole haju- tai muitakaan tupakoinnin jättämiä haittoja. Aina pelkkä puhdistus ja hajunpoisto eivät kuitenkaan riitä. Mikäli asunnon pinnat ovat vaikeasti puhdistettavia ja esimerkiksi värimuutoksia ei saa poistettua, voi osan pinnoista saada käyttökuntoon esimerkiksi sulkumaalaamalla. Joissakin tapauksissa asunnon pintamateriaalit ovat kuitenkin niin vaurioituneet, ettei puhdistus tepsi. Tällöin ainoa mahdollisuus on purkaa riskirakenteet ja korvata vaurioituneet materiaalit uusilla. 

 

Häätösiivoukset ja asuntojen tyhjennykset

 

Asunnoille ja varastoille tehtävät tyhjennykset ja muut erikoissiivoukset tapahtuvat usein esimerkiksi vuokralaisen tai asukkaan häädön, muuton, menehtymisen tai vastaavan äkillisen tilanteen yhteydessä. Tällöin asunnon omistaja tai muu taho huomaa asunnon poikkeavan tilan ja ottaa yhteyttä erikoissiivousyritykseen. Erikoissiivouksen tarkoituksena on saattaa asunto mahdollisimman nopeasti jälleen asuttavaan ja esimerkiksi edelleenvuokrattavaan tai -myytävään kuntoon. CleanSide suorittaa häätö- ja raivaussiivoukset sekä asuntojen tyhjennykset huolellisesti ja ammattitaidolla. Tyypillisiä asiakkaitamme ovat vuokranantajat, taloyhtiöt ja kuolinpesien haltijat.

 

Asunnon kunto arvioidaan tyhjennyksen jälkeen

Tyhjennys- ja häätösiivouksille yhteisiä tekijöitä ovat usein suuri tavaran ja sotkun määrä. Joskus asunnon tai tilan siisteystaso voi olla niin huono, että myös pinnat ovat vaurioituneet. Tilojen siivous aloitetaan yleensä tyhjennyksestä. Kaikki irtotavara lajitellaan ja tarpeettomat tai erittäin likaiset tavarat hävitetään asianmukaisesti. Joissain tapauksissa, kuten esimerkiksi niin kutsuttujen hamstraajien kohdalla, tavaramäärä voi olla valtava. Lajittelusta ja hävittämisestä sovimme aina tapauskohtaisesti asunnon omistajan kanssa.

Kun irtonainen tavara on poistettu asunnosta, voi pintojen kunnon arvioida paremmin. Joskus pelkkä pintasiivous riittää, mutta etenkin häätösiivousten yhteydessä asunnon pinnat saattavat olla hyvinkin huonossa kunnossa. Usein tällaisten huoneistojen siisteystaso voi olla erittäin alhainen esimerkiksi asukkaan tahallisen tai piittaamattoman toiminnan vuoksi. Asunnossa on saattanut asua esimerkiksi päihteiden tai huumausaineiden väärinkäyttäjä, tai liian monia eläimiä asunnossa pitänyt henkilö. 

 

sotku

 

Ammattilainen valitsee häätöasunnoille oikeat menetelmät

Huoneistossa saattaa muun irtaimiston lisäksi olla lattialla paloturvallisuutta merkittävästi vaarantava määrä tavaraa, kuten esimerkiksi vanhoja sanomalehtiä ja tekstiilejä. Asunnon pinnat voivat olla myös orgaanisen materiaalin, kuten jätteiden tai eritteiden peitossa. Tällaisille tiloille on olemassa omat, ammattilaisten käyttämät puhdistus- hajunpoisto- ja desinfiointiaineet ja -menetelmät. Myös näissä asunnoissa irtaimisto poistetaan ensin. Yleensä vasta tämän jälkeen tuhojen määrän pystyy arvioimaan. Etenkin orgaanisen materiaalin kohdalla asunnon ulkopuolelle kulkeutuvat haju- ja muut haitat on saatava minimoitua mahdollisimman nopeasti. Pahimmassa tapauksessa myös asunnon pinnat voi joutua uusimaan. 

 

CleanSide hoitaa häätöhuoneistojen raivauksen, siivouksen, desinfioinnin sekä hajunpoiston hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Tarvittaessa teemme yhteistyötä myös esimerkiksi saneerausyrityksen ja vakuutusyhtiön kanssa. Arvioimme toimenpiteiden tarpeen paikan päällä. 

Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

 

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

 

Kalmapuhdistus ja kalmatyöt

 

Kalma-asunnolla tai kuolinasunnolla tarkoitetaan asuntoa, jonne ihminen on menehtynyt. Mikäli vainaja on ollut tilassa pitkään, alkaa ruumis maatua. Prosessin seurauksena sekä tilojen pinnoille, rakenteille ja irtaimistolle saattaa aiheutua vahinkoa, jonka puhdistamiseen tarvitaan erikoispuhdistajan apua. CleanSide tekee kalmasiivouksia hienotunteisesti ja ammattitaidolla monen vuoden kokemuksella.

 

Tilojen kalmasiivoukset

Kuolema ei katso aikaa ja paikkaa. Kalmapuhdistuksia tehdään kaikenlaisiin eri kohteisiin, kuten asuntoihin, mökkeihin, veneisiin, autoihin, vajoihin ja saunoihin. Aina ei kyse ole myöskään kuolleesta ihmisestä, sillä myös eläinten ruumiit voivat maatuessaan vahingoittaa rakenteita.

Vainajan löytymisestä on ilmoitettava viranomaisille. Suomessa poliisi tutkii lähtökohtaisesti aina kuolinpaikat (poislukien saattohoidon). Kun vainaja on siirretty pois tiloista ja viranomaisilta on saatu lupa siivouksen aloittamiseen, voidaan erikoispuhdistajat kutsua paikalle. Heidän tehtävänään on saattaa tilat siihen kuntoon, että niissä on mahdollista oleskella tai että esimerkiksi saneeraus on mahdollista aloittaa.

Kalmasiivouksessa kaikki pinnat puhdistetaan huolellisesti. Joissakin tapauksissa myös muun muassa lattiamateriaali täytyy poistaa. Kalmapuhdistuksen tarkoitus on normalisoida tilanne mahdollisimman nopeasti, sekä minimoida tilojen hajuhaitat ja mahdolliset muut tekijät, jotka voivat levitä ympäristöön. Tiloista poistetaan kaikki irralliset hajunlähteet, kuten irtaimisto, tahrat  ja esimerkiksi pilaantunut ruoka. Myös kaikki rakenteisiin päässeet hajut poistetaan erikoispuhdistusaineita apuna käyttäen. Usein tiloille tehdään myös erilaisia hajunpoistokäsittelyitä. Kalmasiivouksessa erikoispuhdistuksen työntekijät käyttävät täyttä suojavarustusta, kuten suojapukua, suojahansikkaita ja moottoroitua maskia, sillä tiloissa saattaa olla muun muassa haitallisia mikrobeja. Sen tähden myöskään tilojen saneerausta ei voi aloittaa ennen huolellista puhdistusta. 

 

 

Kalma-asunnon irtaimisto

Kuolinasunnossa sijaitseva irtaimisto voi myös vahingoittua tai siihen voi tarttua esimerkiksi hajua. Joissain tapauksissa osa irtaimistoa on vahingoittunut puhdistamattomaan kuntoon, jolloin erikoispuhdistajat voivat hävittää sen yhteisymmärryksessä omaisten kanssa. Osa irtaimistosta voi taas olla arvokasta tai sillä voi olla esimerkiksi tunnearvoa, eikä siitä haluta luopua. Säilytettävä, mutta vahingoittunut irtaimisto on usein mahdollista puhdistaa. Ammattitaitoinen erikoispuhdistusyritys arvioi irtaimiston puhdistettavuuden tapauskohtaisesti.

CleanSide puhdistaa myös kuolinasuntojen irtaimistoa huolellisesti ja ammattitaidolla. Puhdistus tehdään pääsääntöisesti oikeaoppisesti osastodussa ja alipaineistetussa puhdistuslinjastossa. CleanSidelle on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella, johon siirrämme puhdistettavan irtaimiston. Huolellisen puhdistuksen jälkeen palautamme irtaimiston takaisin asiakkaalle. 

 

CleanSide puhdistaa kalma-asunnot hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

 

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

Muut erikoispuhdistukset

erikoispuhdistus

CleanSide on vaativien erikoispuhdistusten asiantuntija. Teemme erilaisia erikoispuhdistustöitä sekä yrityksille- että kuluttaja-asiakkaille. Palveluihimme kuuluvat muun muuassa allergiasiivous, kalusteiden ja tekstiilipintojen puhdistus, hajunpoisto- ja desinfiointipalvelut, sekä yläpölyjen puhdistus. Erikoispuhdistuksissa, kuten muissakin kohteissa, arvioimme työtavan, -välineet ja puhdistusaineet aina tapauskohtaisesti. Mikäli kyseessä on tilojen puhdistus, tutustumme mielellämme kohteeseen, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla arvioida työtuntien määrän, sekä tarvittavat puhdistusaineet ja menetelmät. Pyrimme myös arvioimaan lopputuloksen mahdollisimman tarkasti. Tarvittaessa teemme myös koepuhdistuksen. 

Teemme myös useita muita erikoispuhdistuksia. Toimimme hienotunteisesti ja ammattitaitoisesti jo yli kymmenen vuoden kokemuksella. Kysy lisää ja pyydä tarjous! 

 

Allergiasiivous

Noin 15 prosenttia suomalaisista kärsii eläinallergiasta. Allergioista aiheutuvat oireet ovat usein hankalia, ja etenkin omassa kodissa on voitava asua oireettomasti. Allergiasiivoukset ovat kysyttyjä etenkin silloin, kun allerginen henkilö muuttaa asuntoon, jonka edellisellä asukkaalla on ollut lemmikki tai lemmikkejä. Vaikka lemmikki ei olisi ollut tiloissa pitkäänkään aikaan ja asunto on siivottu, saattavat sen jättämät allergeenit aiheuttaa oireita herkistyneille. Lue lisää allergiasiivouksista.

 

Vaikeasti saavutettavien ikkunoiden pesu

Ilmaston takia Suomessa etenkin kevät ja kesä ovat ikkunanpesun sesonkiaikaa. Ikkunanpesuissa on kuitenkin eroja. CleanSide suorittaa ikkunanpesut uudella ainutlaatuisella menetelmällä, jossa hiilikuituisten teleskooppi-pesuvarsien ansiosta voidaan pestä maan pinnalta käsin jopa yli 20 metrin korkeudessa sijaitsevia ikkunoita ja muita lasipintoja sekä sisä- että ulkotiloissa. Lue lisää ikkunanpesusta Reach & Wash -menetelmällä.

 

Hajunpoisto- ja desinfiointipalvelut

Pinttyneet hajut voivat aiheuttaa tiloissa oleskeleville henkilöille epämukavuutta, ja joskus jopa terveysongelmia. Tällaiset hajut eivät lähde tuulettamalla tai normaalilla siivouksella. Ammattimaisten hajunpoistomenetelmien ansiosta voidaan tiloista ja irtaimistosta poistaa hajuhaittoja useimmissa tapauksissa tehokkaasti. Sopiva menetelmä hajunpoistoon valitaan aina kohteen ja tilanteen mukaan. Yhtä yleispätevää sääntöä hajujen poistamiseen ei ole. Lue lisää hajunpoistosta ja desinfiointipalveluistamme.

 

 

Kalusteiden ja tekstiilipintojen puhdistus

Kalusteet ja niiden pintamateriaalit saattavat likaantua tai muuten vahingoittua niin, ettei niitä saa enää kotikonstein tai yleisillä siivousvälineillä puhtaiksi. Pesemme ja puhdistamme kaikenlaiset kalusteet, tekstiilipinnat ja kokolattiamatot. Puhdistusmenetelminä käytämme muun muuassa tamppausta, HEPA-imurointia ja painehuuhtelua. Käsittelemme myös nahkaverhoiltuja kalusteita. Pesemme ja puhdistamme kalusteita asiakkaan tiloissa tai puhdistuslinjastollamme Helsingissä tai Tampereella. Tekstiilit puhdistamme luotettavan yhteistyökumppanimme avulla. Lue lisää kalusteiden ja tekstiilipintojen puhdistuksesta.

 

Yläpölyjen poisto

Yläpölyllä tarkoitetaan tilojen yläosiin, kuten alaslaskettujen kattojen yläpuolisiin tiloihin, ja palkkien, ilmanvaihtokanavien, johtokourujen ja valaisimien päälle kertyvää pölyä. Se tulisi poistaa säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Mikäli yläpölyjä ei poisteta säännöllisesti, ne pääsevät pinttymään, mikä vaikeuttaa ja hidastaa niiden puhdistamista. Lue lisää yläpölyjen puhdistuksesta.

 

 

Elektroniikan homepuhdistus

Elektroniikan puhdistus

Homekohteissa ollut elektroniikka voidaan puhdistaa

Elektroniikkalaitteiden homepuhdistus- ja desinfiointipalvelut on kehitetty sisäilmaongelmatiloissa sijainneiden tietokoneiden ja muiden elektroniikkalaitteiden puhdistukseen ja desinfiointiin sisäisesti ja ulkoisesti.

Näissä ongelmatiloissa homeitiöitä sitoutuu huonepölyyn, jota tietokone vetää sisäänsä jäähdytysilman mukana – ja puhaltaa takaisin huoneilmaan poistoilman mukana. Homepölysiivouksen (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous, homepuhdistus tai homeettomaksi siivous) yhteydessä puhdistamme myös elektroniikan sisältä ja ulkoa. 

Puhdistuspalvelun avulla ei ongelmatiloissa sijainnutta tietotekniikkaa tarvitse uusia, vaan se voidaan ottaa väistömuuton ja -tilojen saneerauksen jälkeen uudelleen käyttöön ilman riskejä esimerkiksi laitteita käyttävän henkilöstön oireilusta. Tietokoneiden ammattimaista puhdistusta suosittelevat homepuhdistusoppaissaan mm. Työterveyslaitos ja Hengitysliitto Heli ry.

Elektroniikka tehdään pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa. Puhdistuslinjastossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta. CleanSidella on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. CleanSide on myös kehittänyt kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, joka tuodaan tarvittaessa kohteen pihalle. Kolmas vaihtoehto on löytää tarpeeksi puhtaat tilat kiinteistöstä, osastoida ne asiantuntevasti ja pystyttää puhdistuslinjasto osastoituihin tiloihin. Eri vaihtoehdot mahdollistavat onnistuneiden homepölysiivousprojektien suorittamisen ympäri Suomen.

Palvelemme niin organisaatio- kuin henkilöasiakkaita.

Elektroniikan palo- ja nokipuhdistus

Elektroniikan puhdistus

Palo- tai nokilaskeumakohteessa ollut elektroniikka on saattanut kärsiä vahingosta. Yleisimmät ongelmat liittyvät hajuun, nokeen, kosteuteen tai kuumuuteen. CleanSide arvioi elektroniikan puhdistettavuuden sekä antaa siitä tarvittaessa raportin. Laitteet puhdistetaan mahdollisuuksien mukaan käyttökuntoon.

Elektroniikan pöly- ja likapuhdistus

Elektroniikan puhdistus

Tietokoneet keräävät likaa ja pölyä niin sisä- kuin ulkopinnoilleen. Esimerkiksi näppäimistön tai kannettavan tietokoneen pinnoille kerääntyvä lika voi laskea työviihtyvyyttä ja vaikuttaa epäsiistiltä.

Tietokoneen sisälleen vetämä pöly taas saattaa aiheuttaa oikosulkuja/sähkösiltoja (rikkoa komponentteja), ylikuumentumista (ohjelmien sammumista/tiedon menetystä) sekä äärimmäisissä tapauksissa olla paloturvallisuusriski.

Puhdistuspalvelussamme kone voidaan puhdistaa sisäisesti ja/tai ulkoisesti. Kokonaisvaltaisessa puhdistuksessa avaamme koneen keskusyksikön, poistamme sisältä pölyt ja muut epäpuhtaudet sekä tarkastamme tuulettimien toimivuuden. Tämän lisäksi puhdistamme kotelon ulkoisesti, puhdistamme näytön, näppäimistön ja hiiren epäpuhtauksista, sekä siivoamme työpisteen jättäen kokonaisvaltaisesti puhtaan lopputuloksen.

Ulkoinen puhdistus käsittää kaikkien edellä mainittujen laitteiden ulkoisen desinfioinnin, mutta emme avaa tietokoneen koteloa ja puhdista sisään kertynyttä pölyä ja muuta likaa. Puhelimet, kopiokoneet yms. puhdistamme pääosin ulkoisesti, mutta tulostimet myös sisäisesti tarvittaessa.

Sopimuksen mukaan järjestämme myös koneiden johdot kulkemaan siistimmin, mikä antaa viimeistellyn vaikutelman ja helpottaa merkittävästi siivottavuutta työpisteessä, kun johdot eivät enää estä imuroimista koneen ympäriltä.

Lika- ja pölypuhdistukset tehdään pääsääntöisesti asiakkaan tiloissa työpäivän aikana. Kehittämämme prosessin ansiosta toimista ei koidu haittaa työntekijöille.

Elektroniikan puhdistus

 

Elektroniikkalaitteiden homepuhdistus- ja desinfiointipalvelut on kehitetty sisäilmaongelmatiloissa sijainneiden tietokoneiden ja muiden elektroniikkalaitteiden puhdistukseen ja desinfiointiin sisäisesti ja ulkoisesti. Sisäilmaongelmaisissa tai esimerkiksi vesivahingon kokeneissa rakennuksissa homeitiöitä sitoutuu huonepölyyn, jota tietokone ja muut elektroniikkalaitteet vetävät sisäänsä jäähdytysilman mukana – ja puhaltavat takaisin huoneilmaan poistoilman mukana. Homepölysiivouksen (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous, homepuhdistus tai homeettomaksi siivous) yhteydessä puhdistamme muun irtaimiston lisäksi myös elektroniikkalaitteet sisältä ja ulkoa. 

Elektroniikka kerää itseensä myös pölyä, joten se on hyvä puhdistaa aika-ajoin, sillä pöly vaikuttaa laitteiden toimivuuteen ja voi aiheuttaa jopa palovaaran. Puhdistuksen myötä pölyistä tai ongelmatiloissa sijainnutta tietotekniikkaa ei tarvitse uusia, vaan se voidaan ottaa väistömuuton ja vaurioituneiden tilojen saneerauksen jälkeen uudelleen käyttöön ilman riskejä. Elektroniikan puhdistus tulee uusien laitteiden hankkimista huomattavasti edullisemmaksi ja on myös ekoteko.

 

 

CleanSide puhdistaa elektroniikan pölystä ja homepölystä luotettavasti ja ammattitaidolla

 

Elektroniikan, kuten lääkintälaitteiden, tietokoneiden, läppäreiden, DVD-soittimien, projektorien, kopiokoneiden ja monitoimilaitteiden puhdistus vaatii asiantuntijuutta ja ammattitaitoa. Puhdistuksessa työpisteiden täytyy olla maadoitettuja ja työntekijöiden asiansa osaavia, sillä osa laitteista saatetaan joutua avaamaan puhdistuksen yhteydessä. Myös tietoturva on otettava vakavasti, sillä osalle laitteista saattaa olla tallennettuna esimerkiksi salassa pidettävää materiaalia. 

 

CleanSide on puhdistanut elektroniikkaa homeitiöistä ja pölystä jo yli kymmenen vuoden ajan. Pakkaamme ja suojaamme laitteet asianmukaisesti, ja kuljetamme ne luotettavien yhteistyökumppaneidemme avulla Helsingissä tai Tampereella sijaitseville puhdistuslinjastoillemme. Elektroniikan puhdistus tehdään pääsääntöisesti alipaineistetussa puhdistuslinjastossa, sillä vain näin voidaan varmistaa pölynhallinnan riittävyys ja erinomainen puhdistuksen laatu. Mikäli kuljetus on esimerkiksi sijainnin tai aikapulan takia mahdoton toteuttaa, voidaan laitteet ja muu irtaimisto puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda saneerattavan kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäinen puhdistuslinjasto. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

 

Puhdistuksen jälkeen laitteet palautetaan takaisin asiakkaan puhtaisiin tiloihin. Mikäli uudet tai saneeratut tilat eivät ole vielä valmiit, tarjoamme myös varastointipalvelua esimerkiksi sisäilmasaneerauksen ajaksi. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Meillä arvokkaat elektroniikkalaitteet ja muu irtaimisto on suojassa kosteudelta ja ilkivallalta.

Rakennussiivous ja loppusiivous

Rakennussiivous

Rakennussiivous poistaa pölyn pinnoilta

Rakennussiivouksen tarkoituksena on poistaa rakentamisesta syntyvä jäte ja lika näkyviltä ja piiloon jääviltä pinnoilta. Hyvin toteutettu rakennussiivous koostuu työnaikaisesta siivouksesta ja kaksivaiheisesta loppusiivouksesta. Työmaalla siivotaan purkutyövaiheessa, rakentamisen aikana sekä lopussa. Loppusiivouksella varmistetaan asiakkaan odotusten mukainen puhtaustaso. Rakennustyöt voidaan luokitella puhtausluokkiin P1 ja P2.

Rakennussiivous vaatii alan erikoisosaamista sekä rakennusprosessin tuntemusta. Olennaista on eri pintamateriaalien tunteminen, oikeiden siivousmenetelmien ja -välineiden valinnat sekä ymmärrys siivouskemiasta.

Kaksivaiheinen P1-loppusiivous

Loppusiivouksen tarkoituksena on tilojen siistin ulkoasun lisäksi rakennuksen pölyttömyyden varmistaminen. Tämä tukee rakennustyölle asetettujen sisäilmatavoitteiden saavuttamista.

Loppusiivous koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäisen vaiheen loppusiivouksen jälkeen suoritetaan kiinteistötekniikan toimintakokeet, minkä jälkeen on vuorossa loppusiivouksen toinen vaihe ennen rakennuksen luovutusta. 

 

Loppusiivous, vaihe 1 (P1-taso)   Loppusiivous, vaihe 2
 • Ikkunoiden pesu
 • Pattereiden, jäähdytyspalkkien yms. suojien poisto
 • Lattiasuojien poisto (uusitaan tarvittaessa siivouksen jälkeen)
 • Alakaton ylärakenteiden imurointi
 • Alaslaskettujen alakattojen ylätasojen puhdistus
 • Irtolian poisto taso- ja pystypinnoilta
 • Irtolian poisto kalusteiden ulko- ja sisäpinnoilta
 • IV-konehuoneen ja IV-laitteiden ulkopintojen puhdistus
Ilmanvaihtolaitteiston toimintakoe
 • Tilojen tarkistussiivous
 • Uusittujen lattiasuojien poisto
 • Tahrojen poisto pinnoilta
 • Pölyn poisto tarvittaessa taso- ja pystypinnoilta
 • Lattiapintamateriaalien käyttöönottopuhdistus
 • Tasapintojen ylläpitosiivous

Lähde: Rakennussiivous, Suomen siivousteknisen liiton julkaisuja 2:10, 2004, Tarja Andersson

 

Puhtausluokat P1 ja P2

Loppusiivoukset voidaan jakaa puhtausluokkiin P1 ja P2. Puhtausluokka P1 edellyttää, että rakennustöiden päättyessä rakennus ja sen pinnat ovat puhtaat ja pölyttömät ennen talotekniikan toimintakokeiden aloittamista. Pölykertymälle on määritelty sallitut maksimiarvot, joita voidaan mitata esim. BM Dustdetector -mittarilla.

P1-siivous

P1-siivouksella tuetaan rakennuksen sisäilmatavoitteiden toteutumista (sisäilmaluokat S1 ja S2). P1-loppusiivouksessa puhdistetaan kaikkien pintojen lisäksi myös alaslasketun katon yläpuoliset tilat (esim. ilmanvaihtokanavien ulkopinnat, johtokourut, vesiputket yms.) ja alakaton yläpinta.

P2-siivous

P2-siivouksessa ei rakennustöillä ole erityisiä puhtausvaatimuksia, toimintaohjeita tai raja-arvoja pölykertymälle. P2-siivous vastaa normaalia hyvän rakentamistavan mukaista käytäntöä, mutta ei ole vaatimuksiltaan yhtä tiukka.

CleanSide suorittaa loppusiivoukset niin P1- kuin P2-luokituksen mukaan kohteesta riippuen.

 

Työmaanaikainen siivous

Rakennustyömaan tuottamat ja rakennuksiin jäävät pölyt aiheuttavat usein terveys- ja viihtyvyyshaittoja niin rakennustyöntekijöille kuin rakennusten käyttäjille. Haitallista pölyä (mm. betoni-, tiili-, kivi- ja puupölyä) syntyy sekä uuden rakentamisessa että vanhojen rakennusten purkutöissä.

Säännöllisen siivouksen ja osastoinnin avulla voidaan estää pölyn leviäminen likaisilta alueilta muihin tiloihin. Suojautuminen pölyltä edellyttää säännöllistä siivousta, asianmukaista suojautumista sekä mahdollisimman vähän pölyävien työmenetelmien käyttöä.

CleanSide tarjoaa rakennussiivoukset ammattitaidolla ja kokemuksella. Päätoimialueisiimme kuuluvat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta toimimme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Räätälöimme puhtaustason aina asiakkaan tarpeen mukaan. Puhdas ja hyvässä luovutuskunnossa oleva työmaa on kaikkien etu! Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Irtaimiston varastointi

Omat puhdistuslinjastot ja irtaimiston varastointipalvelut

Irtaimisto ja elektroniikka homepuhdistetaan pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa. Puhdistuslinjastossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta.

Irtaimiston ja elektroniikan homepuhdistuksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että homepuhdistus tehdään hallitusti oikeanlaisessa ympäristössä. Puhdistusympäristöä valittaessa tulee ottaa huomioon useita asioita, kuten ympäristön puhtaus, muut tilojen käyttäjät, kulkureitti tiloihin/tiloista, pölynhallinnan toimivuus jne.

CleanSidella on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. CleanSide on myös kehittänyt kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, joka tuodaan tarvittaessa kohteen pihalle. Kolmas vaihtoehto on pystyttää puhdistuslinjasto asiakkaan kiinteistöön, mikäli olosuhteet sen sallivat.

Homeesta puhdistettu irtaimisto palautetaan yleensä suoraan asiakkaalle. Mikäli asiakkaan tilat eivät kuitenkaan ole vielä valmiit tai väistötilat ovat liian pienet, CleanSide voi tarjota varastointipalvelua projektin ajaksi. Varastotilat sijaitsevat lähellä kiinteää puhdistuslinjastoa ja ovat riittäviä isoihinkin säilytystarpeisiin (virastot, koulut yms.).

 

Homeen hajunpoisto ja desinfiointi

Vanhojen rakenteiden desinfiointi

Sisäilma- ja kosteusvauriokohteissa hajunpoisto ja desinfiointi jaetaan rakenteiden ja tilojen käsittelyyn. Rakenteiden saattamisessa kuntoon homevaurion jälkeen on tärkeintä poistaa ja korvata mahdollisimman paljon vauriomateriaalia. Mikäli kaikkea ei pystytä uusimaan, kannattaa säilytettävät rakenteet desinfioida ennen jälleenrakennusta.

Eroon homeen hajusta

Tilojen hajunpoisto voidaan tehdä, jos ongelma on korjattu, mutta tiloissa havaitaan edelleen homeen hajua. Niin rakenteiden kuin tilojen hajunpoisto ja desinfiointi tulee aina suunnitella etukäteen. Suunnittelussa tulee ottaa huomioon tilojen materiaalit, käyttäjien herkistymistasot yms., jotta voidaan valita oikea menetelmä ongelman ratkaisemiseksi.

 

CleanSide palvelee koko Suomen alueella

CleanSiden päätoimialueet ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta palvelemme asiakkaitamme projektikohtaisesti koko Suomen alueella! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 

Lataa opas kosteusvauriokohteiden yleisimmistä mikrobeista ja niiden terveysvaikutuksista!

Lataa opas tästä

Tilojen homepölysiivous

Ammattilaisen tekemä homepölysiivous viimeistelee kosteusvauriosaneerauksen

Pölynhallinta on tärkeää kaikessa rakentamisessa, mutta erityisesti homesaneerauksessa, sillä haitallisen homepölyn määrä saattaa saneerausvaiheessa kasvaa jopa miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Kosteusvauriomikrobeille altistuminen saattaa aiheuttaa pitkäaikaissairauksia ja muita vakavia terveyshaittoja. Siksi homepölysiivous (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous, homepuhdistus tai homeettomaksi siivous) on tärkeä osa kosteusvauriosaneerausta. CleanSiden palveluihin kuuluvat sekä homesaneerauksen aikaiset puhdistus- ja pölynhallintapalvelut, että saneerauksen jälkeinen homepölysiivous. Päätoimialueemme ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta toimimme projektikohtaisesti koko Suomen alueella.

Perussiivous ei ole riittävä homevaurion jälkeen

Kun rakennuksessa on homevaurio, sen sisäilmaan kulkeutuu homepölyä ja homeiden aineenvaihduntatuotteita, joista osan voi kokea hajuina. Homeen hajun muodostaa kymmenet erilaiset kaasumaisten kemikaalien yhdisteet, kun taas homepöly koostuu itiöistä ja rihmaston kappaleista. Pölyhiukkaset ovat niin pieniä, ettei niitä voi nähdä paljain silmin. Niiden koko on alle 0,01 mm ja ne pääsevät piiloon paikkoihin, joihin normaalisiivouksella ei ylletä. Monet tekijät ovat osallisina homeenhajuun ja homepölyn määrään sisäilmassa, esimerkiksi homevaurioiden laajuus ja sijainti, vuotoilmareitit, ilmanvaihto ja rakennuksen painesuhteet. Kun homevaurioituneita rakenteita puretaan ja korjataan, homepölyn määrä sisäilmassa kasvaa merkittävästi. Homepölyn määrä saattaa kasvaa jopa miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Homepöly ja homeenhaju tarttuvat kaikille mahdollisille pinnoille. Pystypinnatkaan eivät ole turvassa homepölyltä, sillä homepölyn hiukkaset pysyvät pienen kokonsa takia kiinni myös pystypinnoilla.

Homepölylle altistuminen on haitallista terveydelle

Osa mikrobisuvuista on allergisoivia, osa toksisia eli myrkyllisiä ja eräät mikrobisuvut aiheuttavat suoran infektion elimistössä. Se, millä tavoin nämä mikrobit vaikuttavat ihmiseen on yksilöllistä. Varmaa on kuitenkin se, että homeelle ja homepölylle altistuminen ei ole hyväksi kenellekään. Tilojen käyttäjille saattaa aiheutua terveyshaittoja homepölyn ja homeiden aineenvaihduntatuotteista. Yksittäisten ihmisten reagointiherkkyys homeenhajuun ja homepölyyn vaihtelee ja on riippuvainen monista eri tekijöistä. Näitä tekijöitä voivat olla aikuisiän homealtistuminen, varhaislapsuuden altistumistausta ja geeniperimä. Osa ihmisistä on erityisen herkkiä homeen hajulle ja homepölylle.

Homepölysiivous tehdään kosteussaneerauksen jälkeen

Kosteus- ja homevauriokohteissa tulee aina ensin selvittää ongelmien syyt ja poistaa vaurioituneet rakenteet ja rakennusmateriaalit. Huolellisesti suoritettu homepölysiivous varmistaa korjausprosessin onnistumisen ja käyttäjien onnistuneen paluun tiloihin. Ammattilaisen tekemä homesiivous viimeistelee korjausprosessin ja saattaa tilat taas käyttökuntoon. Se suoritetaan, kun sisäilmaongelmaisesta kohteesta on purettu kaikki vaurioituneet materiaalit ja rakenteet sekä korvattu ne uusilla. Homepölysiivous tehdään vasta rakennussiivouksen jälkeen. Sen tarkoitus on poistaa mikroskooppiset homeitiöt ja rihmastot kaikilta pinnoilta. Homepölysiivouksen jälkeen on tärkeää ylläpitää korotettua siivoustasoa muutaman kuukauden ajan. Puhdistustyöt eivät silti korvaa varsinaisen homesaneerauksen huolellista suorittamista.   Kun saneeraus on tehty asianmukaisesti ja ongelmanaiheuttajat poistettu onnistuneesti, asiantunteva erikoispuhdistus palauttaa tilan taas käyttökuntoon.

 • Kiinteistöön ei jää korjausten jälkeen ongelman aiheuttajia
 • Tilojen käyttäjät eivät altistu vanhoille mikrobeille
 • Suoritamme tilojen ja irtaimiston homesiivouksen Työterveyslaitoksen ohjeiden mukaan
 • Toimimme läheisessä yhteistyössä isännöinti- ja huoltoyritysten kanssa
 • Kiinteät puhdistuslinjastomme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella, mutta toimimme koko Suomen alueella

  Onnistunut tilojen homesiivous edellyttää ammattitaitoisen projektinjohdon lisäksi kokeneen ja asianmukaisesti suojautuneen henkilöstön. Oikea siivousjärjestys, työtekniikat ja -välineet sekä puhdistusaineet takaavat onnistuneen lopputuloksen. HUOM! Emme käytä homepölysiivouksessa PHMG-, Akacid- tai PHMB-pohjaisia desinfiointiaineita.  

Irtaimiston homepuhdistus

Irtaimiston homepölypuhdistus

Irtaimiston puhdistaminen homeesta

Homepölysiivouksen (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous tai homepuhdistus) yhteydessä myös irtaimisto kannattaa joko puhdistaa homepölystä tai hävittää. Irtaimiston homepuhdistus on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun siirrytään pois homevaurioituneesta rakennuksesta. Näin homemikrobien pääsy uusiin tiloihin voidaan estää ja mahdolliset terveysriskit minimoida, sillä puhdistamaton irtaimisto saattaa aiheuttaa tilojen käyttäjille oireita myös puhtaissa tiloissa.

Homepöly ja homeen haju tarttuvat kaikkiin pintoihin. Homepölyn hiukkaset ovat niin pieniä, että ne pysyvät kiinni myös pystypinnoilla. On tärkeä puhdistaa kaikki uuteen kohteeseen tai väliaikaisiin tiloihin siirtyvät tavarat, jotta niissä oleva homepöly saadaan poistettua ennen uusiin tiloihin siirtymistä. 

Homesiivous estää homepölyn pääsyn puhtaisiin tiloihin

Kun sisäilmaongelmaisesta rakennuksesta siirrytään pois väliaikaisiin tai pysyviin uusiin tiloihin, tulee irtaimistolle teettää homepuhdistus tai se tulisi hävittää. Irtaimistoon sitoutuu homepölyä ja homeiden aineenvaihduntatuotteita, joiden kulku puhtaisiin tiloihin tulee estää. Mikäli puhdistus laiminlyödään, voi uusiin tiloihin siirretty puhdistamaton irtaimisto aiheuttaa oireita myös näiden tilojen käyttäjille. Mikäli irtaimiston määrä on kovin suuri, kannattaa myös lajittelussa käyttää apuna ammattilaista. Ohjeistamme tarvittaessa myös tavaroiden pakkaamisessa ja merkitsemisessä, jotta puhdistuksesta tulisi mahdollisimman kustannustehokasta ja asiakkaalle vaivatonta.

Itse homepuhdistus tulisi aina suorittaa erillisissä osastoiduissa ja alipaineistetuissa tiloissa Työterveyslaitoksen ohjeeseen pohjautuen. Puhdistustyöntekijöiden on suojauduttava asianmukaisesti altistumisen välttämiseksi. Oikea siivousjärjestys, työtekniikat ja -välineet sekä puhdistusaineet takaavat onnistuneen lopputuloksen. 

Pystymme menetelmillämme puhdistamaan mm.

 • huonekalut
 • kirjat ja muun paperitavaran
 • arkistot
 • elektroniikkalaitteet
 • taide-esineet
 • harrastusvälineet (ml. soittimet)
 • lelut

Irtaimiston puhdistus oikeaoppisesti rakennetussa linjastossa

Irtaimiston puhdistus tehdään pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa. Oikeaoppisesti osastodussa ja alipaineistetussa puhdistuslinjastossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta.

CleanSidelle on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. Siirrämme puhdistettavat tavarat linjastolle ja huolellisen, käsityönä tehdyn homepuhdistuksen jälkeen palautamme ne asiakkaalle puhtaisiin tiloihin. Tarvittaessa voimme myös varastoida asiakkaan irtaimistoa esimerkiksi homesaneerauksen ajan.

CleanSide on myös kehittänyt kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea.

 
 

Lataa opas kosteusvauriokohteiden yleisimmistä mikrobeista ja niiden terveysvaikutuksista!

Lataa opas tästä

Homepölysiivous

Homepölysiivous

CleanSide on homepölysiivouksen asiantuntija

Homepölysiivous, arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous, homepuhdistus tai homeettomaksi siivous, tarkoittaa tilojen ja irtaimiston puhdistamista homeista ja muista mikrobeista. CleanSidella on kattava kokemus erilaisten ja erikokoisten kohteiden homepölysiivouksista. Olemme toteuttaneet mm. useiden koulujen, virastojen ja yritysten homesiivouksia ja irtaimiston puhdistuksia.

Homepölysiivous tehdään yleensä homesaneerauksen tai -muuton yhteydessä ja se voidaan jakaa puhdistusten osalta tilojen homepölysiivoukseen, irtaimiston homepuhdistukseen ja elektroniikan homepuhdistukseen.

Tilojen ja irtaimiston homepuhdistukset tehdään yleensä eri aikaan. Tilojen homesiivous viimeistelee sisäilmaongelmaisen rakennuksen korjausprosessin ja saattaa tilat taas käyttökuntoon. Homesiivouksen tarkoituksena on poistaa mikroskooppiset homeitiöt, rihmastot ja sädesienet kaikilta pinnoilta. Se tehdään vasta rakennussiivouksen jälkeen.

Irtaimisto puhdistetaan pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa, jossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta. Työprosessimme pohjautuvat Kosteus- ja hometalkoiden yhteydessä laadittuihin ohjeisiin tilojen oikeaoppisesta homepölysiivouksesta ja irtaimiston puhdistuksesta.

Toimimme projektikohtaisesti maanlaajuisesti, päätoimialueina pääkaupunkiseutu / Uusimaa, Pirkanmaa (Tampere) sekä Varsinais-Suomi (Turku).

Omat puhdistuslinjastot homeen poistoon Helsingissä ja Tampereella

CleanSidella on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät, oikeaoppisesti osastoidut ja alipaineistetut puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. Lisäksi olemme kehittäneet kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston homesiivoukseen, joka voidaan tarvittaessa tuoda asiakkaan kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Eri vaihtoehdot mahdollistavat onnistuneiden homepölysiivousprojektien suorittamisen ympäri Suomea.

Varastointipalvelut irtaimistolle

Ennen puhdistusta irtaimisto lajitellaan puhdistettaviin ja hävitettäviin. Suuri osa irtaimistosta on mahdollista puhdistaa. Asiantuntijamme auttavat ja opastavat tarvittaessa lajittelun suunnittelussa, viestinnässä ja toteutuksessa. Irtaimisto kuljetetaan puhdistuksen jälkeen yleensä suoraan takaisin asiakkaalle. On kuitenkin mahdollista, että tilat eivät vielä ole valmiit rakentamisen, saneerauksen tai homesiivouksen jäljiltä, tai väistötilat ovat liian pienet. CleanSide pystyy tarjoamaan varastointipalvelua niin pitkään kuin tarpeellista.

Eroon homeen hajusta

Vahvan homeenhajun poistamiseksi tai rakenteiden desinfioimiseksi tarjoamme puhdistuspalveluiden lisäksi hajunpoisto- ja desinfiointipalveluita. Hajunpoiston ja desinfioinnin tarve sekä oikeat menetelmät arvioidaan tarkasti ja kohdekohtaisesti. Asiantuntijamme auttavat mielellään eri vaihtoehtojen löytämisessä. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 

Emme käytä työssämme PHMG, Akacid tai PHMB-pohjaisia desinfiointiaineita.

 

Lataa opas kosteusvauriokohteiden yleisimmistä mikrobeista ja niiden terveysvaikutuksista!

 

Lataa opas tästä

 

TTL:n ohje siivoukseen ja irtaimiston puhdistukseen kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen 

 

Yhteystiedot

CleanSide

 

Kuva
Michael Casagrande
Toimitusjohtaja
Myynti ja tarjouslaskenta
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Samu Hiltunen
Rakennusterveysasiantuntija
samu.hiltunen@cleanside.fi

Uusimaa / PK-seutu

p. 010 423 4571

 

 

Pirkanmaa / Muu Suomi

p. 010 423 4571

Toimisto ja puhdistuslinjasto – Sileesuonkatu 23 G-K, 33330 Tampere

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi
050 512 2862
varsinais-suomi@cleanside.fi

Hallinto

 

Maria Rönnholm
Markkinointi- ja viestintävastaava
050 355 6848
maria.ronnholm@cleanside.fi
Merja Bordi
Toimistoassistentti
050 512 2327
merja.bordi@cleanside.fi

Palvelut

 

Vaativien puhdistustöiden asiantuntijat

CleanSide on vuonna 2008 perustettu suomalainen palvelualan yritys. Erikoisosaamisalueemme ovat homepölysiivous, irtaimiston- ja elektroniikan puhdistus sekä P1-tason loppusiivous, mutta tarjoamme myös muita erikoispuhdistuspalveluita. Päätoimialueemme ovat Uusimaa, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi, mutta palvelemme asiakkaitamme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Täysmittaiset, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastomme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.

Ammattitaitoista apua sisäilmaongelmakohteisiin

Sisäilmaongelmat ovat valitettavan yleisiä. Kosteus- ja homevaurioituneiden tilojen käyttäjille saattaa aiheutua ajan saatossa vakaviakin oireita. Lapsilla riskikertoimet ovat aikuisia korkeampia. CleanSide tarjoaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä puhtaus- pölynhallinta- ja asiantuntija-apua sisäilmaongelmien ratkaisuun. Olemme toteuttaneet useiden sisäilmaongelmaisten koulujen, virastojen ja sairaalojen homepölypuhdistuksia ja väistömuuttoja. Lisäksi olemme puhdistaneet lukuisia turvallisuusselvityksen vaativia kohteita. Sisäilmaongelman ratkaisu on monivaiheinen prosessi. Palvelemme mm. ratkaisuprosessin seuraavissa vaiheissa.

 


Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Suunnittelu

Laadimme puhdistusprojektien suunnitelmat sisältäen aikataulutukset, väistö- ja puhdistussuunnitelman, sekä esimerkiksi viestintästrategian henkilökunnalle ja muille sidosryhmille, kuten koululaisten vanhemmille.
Lue lisää. 

Tilojen homepölysiivous

Haitallisen homepölyn määrä saattaa saneerausvaiheessa kasvaa jopa yli miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Siksi pölynhallinta on erityisen tärkeää juuri homesaneerauksessa. Homepölysiivous poistaa mikroskooppiset homeitiöt kaikilta pinnoilta ja saattaa tilat käyttökuntoon. CleanSide suorittaa homepölysiivouksen oikeaoppisilla menetelmillä.
Lue lisää.

Väistömuutot ja varastointipalvelut

Ennen sisäilmaongelmaisen kohteen tilojen saneerausta tulee irtaimisto lajitella, pakata ja muuttaa pois tulevan remontin tieltä. CleanSide tarjoaa irtaimiston lajitteluun liittyvää koulutusta ja opastusta, kokonaisvaltaisen muuttopalvelun yhteistyökumppaneidemme kautta, sekä tarvittaessa irtaimiston varastointipalvelun.
Lue lisää.

Väistömuutto

Väistömuutot ja irtaimiston varastointipalvelu

Irtaimiston homepuhdistus

Sisäilmaongelmaisesta kohteesta tuotu irtaimisto tulee puhdistaa homeesta huolellisesti, jotta se ei aiheuta tilojen käyttäjille oireita uusissa puhtaissakaan tiloissa. CleanSidella on täysmittaiset, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla rakennetut puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. Lisäksi olemme kehittäneet kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, jonka avulla pystymme puhdistamaan irtaimistoa asiakkaan toiveiden mukaan missä päin Suomea tahansa. Puhdistus on tarkkaa käsityötä.
Lue lisää.  

Elekroniikan ja taide-esineiden homepuhdistus

Sisäilmaongelmaisissa kohteissa saattaa usein olla arvokkaita taide-esineitä ja elektroniikkaa. CleanSidella on yli kymmenen vuoden kokemus elektroniikan, kuten tietokoneiden, monitoimitulostimien, kodinkoneiden ja sairaalalaitteiden puhdistamisesta. Henkilökuntamme on lisäksi koulutettu taidekonservaattoreiden toimesta käsittelemään ja puhdistamaan eri materiaaleista valmistettuja tauluja, patsaita, vaaseja, seinävaatteita ja ikoneita.
Lue lisää.

Irtaimiston puhdistus

Irtaimiston homepuhdistus

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus on tehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto pintojen puhdistukseen niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Se sopii lähes kaikille pinnoille, ja kemikaalittomana ja vedettömänä menetelmänä se puhdistaa lian, mutta jättää pinnan ehjäksi ja kuivaksi. Lisäksi kuivajääpuhallus desinfioi puhdistettavan pinnan.
Lue lisää.  

Rakennussiivous ja pölynhallinta

Pölynhallinta on tärkeää paitsi rakentamisessa ja homepölysiivouksessa, myös paloturvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta. Rakennussiivouksessa pölynhallinta on erityisen tärkeää. Myös korkeiden hyllyjen, putkien ja ylätasojen päälle kertynyt yläpöly, kuten muukin sisätiloihin kertynyt pöly, saattaa aiheuttaa erilaisia oireita tilojen käyttäjille. 

Rakennussiivous

Rakennussiivouksen tarkoituksena on poistaa rakentamisesta syntyvä jäte ja lika näkyviltä ja piiloon jääviltä pinnoilta. Työmaalla siivotaan purkutyövaiheessa, rakentamisen aikana sekä lopussa. Loppusiivouksella varmistetaan asiakkaan odotusten mukainen puhtaustaso. Rakennustyöt voidaan luokitella puhtausluokkiin P1 ja P2. Rakennussiivous vaatii alan erikoisosaamista sekä rakennusprosessin tuntemusta.
Lue lisää.

Rakennussiivous

Rakennussiivous

Yläpölyjen puhdistaminen

Yläpölyllä tarkoitetaan tilojen yläosiin, kuten alaslaskettujen kattojen yläpuolisiin tiloihin, ja palkkien, ilmanvaihtokanavien, johtokourujen ja valaisimien päälle kertyvää pölyä. Se tulisi poistaa säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Mikäli yläpölyä ei puhdisteta säännöllisesti, se pääsee pinttymään, mikä vaikeuttaa ja hidastaa niiden puhdistamista.
Lue lisää.

Vaikeasti tavoitettavien ikkunoiden pesut

CleanSide käyttää vaikeasti tavoitettavien ikkunoiden pesussa Reach & Wash -menetelmää. Reach & Wash on kemikaaliton, turvallinen ja kustannustehokas menetelmä korkealla sijaitsevien ikkunoiden pesuun.
Lue lisää.

Vaikeasti saavutettavien ikkunoiden puhdistus Reach & Wash -menetelmällä

Muut erikoispuhdistukset

CleanSide on vaativien erikoispuhdistusten asiantuntija. Palvelemme asiakkaitamme nopeasti ja ammattitaidolla myös yllättävien tilanteiden, kuten tulipalon, vesivahingon jälkivahinkojen torjunnassa. Suoritamme myös tupakka-asuntojen puhdistuksia, häätö- ja kalmasiivouksia ja muita desinfiointeja ja hajunpoistoja. Kemikaalit ja puhdistusmenetelmät valitsemme aina tapauskohtaisesti materiaalin ja ongelmanaiheuttajan mukaan.

 

>> Allergiasiivous

>> Vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta

>> Tupakka-asuntojen puhdistus

>> Häätösiivoukset

>> Kalmasiivoukset

>> Muut desinfioinnit ja hajunpoistot

Erikoispuhdistus

 
Oikeanlainen suojautuminen on tärkeää erikoispuhdistuksissa 

CleanSide palvelee koko Suomen alueella

Toimimme koko Suomen alueella. Ota yhteyttä, kysy lisää palveluistamme ja pyydä tarjous!

Uusimaa 
010 423 4571
uusimaa@cleanside.fi

Varsinais-Suomi
010 423 4571
varsinais-suomi@cleanside.fi

Pirkanmaa ja muu Suomi
010 423 4572
pirkanmaa@cleanside.fi

Yritys

CleanSide

Mitä teemme?

CleanSide Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen palveluyritys, joka tuottaa erikoispuhdistus- sekä rakennussiivouspalveluita. Yritys on Sisäilmayhdistys ry:n, Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden liiton, Luotettava Kumppani -ohjelman ja Suomen Yrittäjien jäsen. CleanSidelle on myönnetty AAA-luottoluokitus.

Aloitimme toimintamme elektroniikkalaitteiden puhdistuspalveluista ja olemme vuosien saatossa kehittäneet laajan ja kattavan valikoiman palveluita.

 

Toimintafilosofia

Tulemme paikalle yleensä siinä vaiheessa, kun jotain odottamatonta on sattunut tai olosuhteet muuten odottavat nopeita toimenpiteitä. Siksi meille on tärkeää hoitaa oma osuutemme mahdollisimman sujuvasti, asiantuntevasti ja nopeasti, ettei ongelma pitkittyisi.

Työn korkea laatu ja asiakastyytyväisyyden varmistaminen prosessin jokaisessa vaiheessa ovat olemassaolomme ja hyvien yhteistyökumppanisuhteiden edellytys. Näiden arvojen takana seisomme ja teemme päivittäin ahkerasti töitä saavuttaaksemme ne.

 

Töihin CleanSidelle?

Haluatko olla osa CleanSide familya ja olla mukana luomassa parempaa sisäilmaa asiakkaillemme? Koska työmme on projektiluontoista, on osa- ja kokoaikaisille puhdistustyöntekijöille jatkuva tarve. Voit lähettää myös avoimen, vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:si osoitteeseen rekrytointi@cleanside.fi. Merkitse osoitekenttään alue, jolle haet.
Lue lisää työskentelystä CleanSidella rekrytointisivultamme

 

Tietosuoja

Olemme suhtautuneet tietosuojaan ja tietoturvaan vakavasti koko toimintamme ajan,
koska kunnioitamme ihmisten oikeutta yksityisyyteen. Olemme kirjoittaneet ja
implementoineet vieläkin kokonaisvaltaisemman tietosuojapolitiikan uuden EU:n
tietosuoja-asetuksen (GDPR) vauhdittamana.

Lue lisää: CleanSide Oy:n evästeilmoitus »
Lue lisää: CleanSide Oy:n tietosuojaseloste »