Mikä ihmeen käyttöönottosiivous? 

Käyttöönottosiivouksella tarkoitetaan normaalia ylläpitosiivousta perusteellisempaa puhdistusta. Käyttöönottosiivouksen laajuus sovitaan aina yhdessä siivouksen tilaajan kanssa. Kaikki pinnat puhdistetaan perusteellisesti. Lisäksi käyttöönottosiivoukseen voi kuulua esimerkiksi ikkunoiden pesu, lattioiden vahaaminen ja kiillottaminen ja kivisuojakäsittelyt. Toimisto- ja hallitiloissa myös yläpölyt voidaan puhdistaa. Listasimme viisi kohdetta, joissa käyttöönottosiivoukselle on tarvetta.

 

Käyttöönottosiivous on ylläpitosiivousta perusteellisempi

 

Saneerauksen jälkeen

Saneerauksessa syntyy paljon pölyä, josta suuri osa poistetaan rakennussiivouksen ja viimeistään loppusiivouksen aikana. Mikäli loppusiivous ei ole P1-tasoinen, voi ennen tilojen käyttöönottoa olla hyvä tehdä normaalia viikkosiivousta huolellisempi käyttöönottosiivous, jossa kaikki loppu laskeutunut pöly imuroidaan ja nihkeäpyyhitään pois. Näin uudenkarheissa tiloissa ei tarvitse huolehtia muusta kuin tavaroiden oikeasta järjestyksestä.

 

Uuden rakennuksen käyttöönottosiivous

Myös uudisrakentamisesta tulee hienoa pölyä, joka asettuu kaikille pinnoille ja katonrajaan. Vaikka loppusiivous hoidetaankin kunnialla, ei normaali ylläpitosiivous aina riitä, vaan vaaditaan hieman järeämpi käyttöönottosiivous. Tällöin myös esimerkiksi ikkunat pestään ja viimeisetkin rakennuspölyn hiukkaset poistetaan, jotta tiloista saadaan raikkaat ja sisäilmasta hyvä hengittää.

 

Omistajan tai vuokralaisen vaihtuessa käyttöönottosiivous on tarpeen

 

Liiketilan vuokralaisen tai omistajan vaihtuessa

Kun liiketilan vuokralainen irtisanoo vuokraamansa tilan, tai kun tilojen käyttäjä muuten vaihtuu, on perusteellisempi siivous usein tarpeen ennen uuden käyttäjän asettumista taloksi. Edellisen vuokralaisen tai käyttäjän toimista riippuen käyttöönottosiivous voi vaihdella kevyemmästä pintojen pyyhinnästä ja esimerkiksi desinfioinnista aina pintojen kuivajääpuhallukseen asti. Yleisesti liiketilan vuokralaisen tai omistajan vaihtuessa myös yläpölyt puhdistetaan.

 

Asunnon vuokralaisen tai omistajan vaihtuessa

Käyttöönottosiivoukset ovat yleisiä paitsi asunnon vuokralaisen vaihtuessa, myös silloin, kun asunto halutaan pidemmän käytön jäljiltä laittaa myyntikuntoon. Tällöin asunnossa puhdistetaan paitsi normaalisti siivottavat alueet, myös pinnat, nurkat ja kulmat, joihin lika kerääntyy. Myös kodinkoneiden taustat ja kylpyhuoneen kaakelit puhdistetaan. Mikäli asunnossa on ollut eläimiä, voidaan käyttöönottosiivouksen yhteydessä tehdä myös allergiasiivous.

 

Tapahtumienväliset siivoukset

Käyttöönottosiivouksia tehdään paljon eri tapahtumien välissä esimerkiksi messuhalleissa, konserttisaleissa ja muissa suurten tapahtumien paikoissa. Monipäiväiset tapahtumat vierailijoineen ovat usein liian haastavia ylläpitosiivouksen tekijöille. Etenkin suuret showt rekvisiittoineen kaipaavat erikoispuhdistajan otetta. Monipäinen kävijämäärä tuo myös omat erityishaasteensa tilojen kunnolle. Perusteellinen käyttöönottosiivous saattaa tilat taas valmiiksi seuraavalle tapahtumalle.

 

Tapahtumien välissä siivouksen tarve saattaa olla normaalia suurempi

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia