Antibakteeriset väliverhot

Mistä materiaalista verhot on valmistettu?

CleanSide väliverhot valmistetaan polypropeenista. Polypropeeni on termoplastinen polymeeri, jota valmistetaan propeenista. Polypropeenia käytetään useissa tarkoituksissa, kuten kalvoissa, kuiduissa, köysissä ja levyissä. Sen etuina ovat mm. keveys, kestävyys ja kierrätettävyys. Polypropeenia käytetään maailmalla vuosittain yli 45 miljoonaa tonnia.

Ovatko verhot paloturvalliset?

Kyllä. CleanSide väliverhot täyttävät Suomessa VTT:n tutkimuksessa parhaan mahdollisen syttyvyysluokituksen SL1 (vaikeasti syttyvä). Testiraportti ladattavissa sivuiltamme / voit pyytää sen emailitse.

Vaihdettavien antibakteeristen verhojen kustannusvaikutus perinteisiin kangasverhoihin verrattuna?

CleanSide vaihdettavat antibakteeriset väliverhot tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun perinteisiin pestäviin kangasverhoihin verrattuna. Kangasverhojen kohdalla tulee kuluerinä huomioida mm.
-kangasverhojen hankintainvestointi

-varaverhot pesulakierron ajaksi

-pesukulut (+rahti)

-vaihtotyö (hygieniasuositusten mukaan kangasverhot pitäisi pestä 3 kk välein)*

*Lähde: Anttila, Hellstén, et al. Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta. 2010.
Teemme aina tarjouksen asiakkaan tarvitseman volyymin perusteella. Pyynnöstä lähetämme esimerkkilaskelman kuluista kangasverhot vs vaihdettavat verhot.

Kuinka usein verhot pitäisi vaihtaa?

CleanSide väliverhojen vaihtovälisuositus riippuu niiden käyttöympäristöstä. Suosittelemme vaihtamaan verhot vähintään vuoden välein. Verhojemme antibakteerinen teho on tutkittu aina 18kk käyttöiälle asti. Asiakaskohtainen hygieniastrategia/suositukset vaikuttavat myös verhojen vaihtotiheyteen. Jokaiseen verhoon voidaan selkeästi merkitä asennus/vaihtopäivämäärä.

 

Ovatko verhot ympäristöystävälliset?

Kyllä. Verhojen valmistusmateriaali polypropeeni (polypropyleeni) on yksi vähiten ympäristöä kuormittavista materiaaleista hyvän kierrätettävyytensä ansiosta. Koska CleanSide väliverhoja ei pestä, vähenee ympäristökuormitus entisestään perinteisiin väliverhoihin verrattuna. Valmistusprosessi kuormittaa erittäin vähän luontoa ja hyvän kierrätettävyytensä ansiosta käytöstä poistettavatkaan verhot eivät kuormita luontoa merkittävästi.

Miten verhot hävitetään?

Verhot voidaan kierrättää (jolloin ne sulatetaan ja materiaali käytetään uudelleen) tai hävittää normaalin energiajätteen mukana. Kaikki verhojen osat ovat 100% kierrätettäviä mukaanlukien verhoissa kiinni olevat kiinnitystapit. Kontaminoituneet verhot hävitetään sairaalan oman sisäisen ohjeistuksen mukaisesti
Polypropeenia vastaanottavat Suomessa mm. L&T sekä Kuusakoski.

Voiko verhot asentaa suoraan olemassa oleviin verhokiskoihin?

Kyllä. Verhot on helppo asentaa kaikenmallisiin, jo olemassaoleviin verhokiskoihin ilman tarvittavia lisäadaptereita. Verhoissamme on valittavana 4 erilaista kiinnistystappimallia, riippuen verhokiskosta. Kaikkiinkiskoihin löytyy sopiva malli.

Minkä kokoisena verhoja myydään?

Verhoja valmistetaan 4 eri vakioleveydessä (1,8m / 2,8m / 3,6m / 5,75m). Mitta ilmoittaa verhon käytettävissä olevan maksimileveyden (haitarimallisia). Vakiokorkeus on 2m, mutta toimitamme verhot tarvittaessa myös alle tai yli 2m korkeina.

Minkä värisena verhoja myydään?

CleanSide väliverhoja valmistetaan 7 eri värisenä. Ks. värikartta sivuiltamme. Tilauksesta verhoihin voidaan myös painaa eri kuoseja ja printtejä (esim. lastenosastolle sopivaksi).

Voiko verhoja käyttää suihkuverhoina?

Kyllä. Verhot hylkivät vettä, joten niitä voidaan hyvin käyttää myös suihkuverhoina.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Michael Casagrande

Tuoteryhmäpäällikkö
050 475 0266
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelu

010 423 4575
tuotetilaukset@cleanside.fi

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...