Tämän takia allergiasiivous kannattaa tehdä huolella

Noin 15 prosenttia suomalaisista kärsii eläinallergiasta. Allergiaoireet voivat ilmetä muun muassa hengenahdistuksena ja astman kaltaisina oireina, väsymyksenä, silmien kutinana ja vuotamisena, aivasteluna, tai ihon kutinana ja ihottumana. Allergioista aiheutuvat oireet voivat vaihdella lievistä oireista jopa hengenvaarallisiin reaktioihin. Samaan aikaan yli kolmasosassa kotitalouksista Suomessa asuu lemmikki, ja monissa kodissa lemmikkejä on useita. 

 

Jotta allerginen henkilö voi muuttaa asuntoon, jossa on asunut tai oleillut eläimiä, tulee asunnolle tehdä allergiasiivous. Vaikka lemmikki ei olisi ollut tiloissa pitkäänkään aikaan ja asunto on siivottu huolella, saattavat sen jättämät allergeenit aiheuttaa oireita herkistyneille. Allergiaoireet voivat huonontaa elämänlaatua hyvinkin paljon, ja sen tähden omassa kodissa on voitava asua oireettomasti. Mikäli allergiasiivousta ei tehdä, tai se tehdään huolimattomasti, voi allerginen asukas pahimmassa tapauksessa joutua muuttamaan asunnosta pois. 

 

Koirat ja kissat ovat yleisiä lemmikkejä. Monet ovat niille kuitenkin allergisia.

 

Allergiasiivouksessa poistetaan oireita aiheuttavat allergeenit, kuten eläimen hilse, sylki, pöly ja hajuhaitat. Allergiasiivoukselle, kuten muillekin erikoissiivouksille, on olemassa oikeaoppinen siivousjärjestys, jota puhdistajan tulee noudattaa. Puhdistus suoritetaan HEPA-suodattimella varustetulla imurilla imuroiden, nihkeäpyyhkimällä ja hajusteettomia pesuaineita käyttäen. Tarpeen vaatiessa myös lattialistat irrotetaan. Ammattitaitoinen erikoissiivousyritys osaa ottaa huomioon myös esimerkiksi pölyn laskeutumisajan, jotta allergiasiivouksen lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. 

 

Valitettavan usein allergiasiivouksen tarvetta ei kuitenkaan ymmärretä tai oteta todesta. Jos tilaaja itse ei kärsi allergiasta, ei hän aina voi ymmärtää, kuinka paljon allergiaoireet voivat haitata allergiasta kärsivän elämää. Tietous allergioiden yleisyydestä ja allergiaoireiden monimuotoisuudesta on onneksi kasvanut viime vuosina. 

 

Suuri osa allergiasiivouksen tilaajista on allergikkoja, jotka ovat muuttamassa uuteen kotiin, tai vuokranantajia, joiden omistamaan vuokra-asuntoon on muuttamassa allergikko. Allergiasiivouksen tekijäksi kannattaa aina valita kokenut osaaja, sillä kyseessä on erikoissiivous erityistarpeineen. Allergiasiivousta ei voi esimerkiksi tehdä allergikon omilla välineillä, jottei niihin jää allergiaoireita aiheuttavia mikroskooppisia epäpuhtauksia. Ammattilaisen käyttävät puhdistusvälineet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja ja käyttökohteen mukaan valittuja. Näin allergiasiivouksen tulos on mahdollisimman hyvä, ja allergikot pystyvät elämään normaalia elämää omassa kodissaan.

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia