Vammalan terveyskeskussairaala: “Emme kyllä vaihtaisi näitä pois”

20.12.2021 Vammalan terveyskeskussairaalan osastolla 2 Sastamalassa on ollut CleanSiden antibakteeriset väliverhot käytössä vuodesta 2018 lähtien. “Meillä oli aiemmin käytössä kangasverhot, mutta koimme ne epähygieenisiksi ja vaivalloisiksi käyttää. Kun kuulimme CleanSiden verhoista, kiinnostuksemme heräsi, ja päätimme vaihtaa kerralla antibakteerisiin”, osastonhoitaja Johanna Voittomäki kertoo. Samalla muidenkin osastojen verhot vaihdettiin CleanSiden väliverhoihin.

 

Näppärät ja edulliset käytössä

Myös aika- ja kustannussyyt puolsivat vaihtoa antibakteerisiin väliverhoihin. “Kangasverhoihin käytetty aika oli valtava verrattuna näihin nykyisiin”, Voittomäki kertoo. “Ripustaminen oli hankalaa ja vei laitoshuoltajilta paljon työaikaa. Raskaat verhot olivat myös arvokasta kilopyykkiä. CleanSiden verhot on hoitajankin helppo ja näppärä vaihtaa, vaikka laitoshuoltaja ei olisikaan paikalla.”

 

Antibakteerisuus tärkeää

Väliverhot ovat Voittomäen mukaan tärkeä työväline, ja siksi antibakteerisuuden merkitys korostuukin erityisesti. “Antibakteerinen ominaisuus on ihan ykkösjuttu”, hän kertoo. “Meille on tärkeää, että tiedämme verhojen olevan turvalliset, ja että ne suojaavat etenkin kangasverhoihin verrattuna.”  Myös värimaailmaa pidetään osastonhoitajan mukaan miellyttävänä. “Kaiken kaikkiaan olemme kyllä todella tyytyväisiä käyttäjiä, ja uskon, että muut osastot pystyvät yhtymään tähän. Emme kyllä vaihtaisi näitä pois, niin näppärät ne ovat, ja kestävät käytössäkin hyvin”, hän kehuu.

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...