“Hygienianäppäimistöjen integroitu kortinlukija saa meiltä erityistä kiitosta”

1.8.2022 Satasairaalan vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla on ollut CleanSiden hygienianäppäimistöt- ja hiiret käytössä jo vuodesta 2017 alkaen. Alunperin osastolle päätettiin tilata näppäimistöjä onnistuneen koekäytön jälkeen. “Meillä kävi edustaja esittelemässä näppäimistöjä, ja havaitsimme ne koekäytön aikana näppäriksi puhdistaa ja hyviksi käyttää”, osastonhoitaja Eija Koskinen kertoo.

 

Vastasyntyneiden osastolla ollaan tarkkoja hygienian kanssa

Pääsyy CleanSiden hygienianäppäimistöjen- ja hiirien hankkimiselle oli Koskisen mukaan nimenomaan hygienia. Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla hoidetaan vastasyntyneitä ja ennenaikaisesti syntyneitä vauvoja, joten korostettu hygienia on osastolla erityisen tärkeää. “Me olemme tietysti jokaisella osastolla tarkkoja hygienian kanssa, mutta vastasyntyneiden teholla puhtauden tarve korostuu vielä entisestään. CleanSiden näppäimistöt on helppo desinfioida, ja ne parantavat näin omalta osaltaan osastomme hygieniaa”, Koskinen kuvailee.

Näppäimistöt ovat osastolla kovassa käytössä, ja siksi niiltä vaaditaankin paljon. “Meillä näppäimistöt ovat lähes ympärivuorokautisessa käytössä ja niitä käyttävät hoitajat, lääkärit ja osastosihteerit. Olemme tarkkoja näppäimistöhygienian kanssa. Hoitajat ottavat käyttöönsä yhden tietokoneen vuoronsa alussa, ja käyttäjän vaihtuessa desinfioimme aina sekä näppäimistön ja hiiren”, Koskinen kertoo.

 

Integroitu kortinlukija helpottaa työtä

Tätä nykyä vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla on käytössä myös uudempaa Smartcard-näppäimistöä, jossa on integroitu kortinlukija. “Tilasimme Smartcard-mallia noin vuosi sitten, ja olen saanut siitä henkilökunnaltamme vain positiivista palautetta. Siinä on hyvä kirjoitustuntuma ja se on helppo puhdistaa. Integroitu kortinlukija saa meiltä erityistä kiitosta, sillä se toimii moitteettomasti ja sen myötä työpisteillä on aina yksi piuha vähemmän”, Koskinen kiittelee.

Myös Satasairaalassa työnkierron kautta eri yksiköissä kiertävät hoitajat ovat tykästyneet näppäimistöihin. “Meiltä on usein kysytty, mistä näppäimistöt on hankittu, ja silloin suosittelen mielelläni CleanSiden näppäimistöjä eteenpäin. Toimin itse osastonhoitajana myös lasten neurologian osastolla, ja tilasimme sinne hiljattain Smartcard-näppäimistöjä hoitajille ja sihteerille. Kaiken kaikkiaan olemme kyllä olleet todella tyytyväisiä”, Koskinen summaa.

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...