HygiDrain auttaa ehkäisemään antibioottiresistenttien bakteerien leviämistä hajulukoista huoneilmaan

3.11.2021 CleanSide HygiDrain voi osaltaan auttaa ehkäisemään antibioottiresistenttien bakteerien leviämistä. Sen jatkuvatehoinen desinfiointiteho perustuu lämpöön ja värähtelyyn, jolloin se ehkäisee haitallisen biofilmin muotoutumisen vesilukkoon ja tuhoaa vedessä olevat bakteerit.

WHO on laatinut luettelon “korkean riskin” antibioottiresistenteistä patogeeneista. Listan tarkoituksena edistää uusien antibioottien tutkimusta ja kehitystä. WHO:n patogeenien prioriteettiluettelon ykkössijalla (kriittiseksi luokitellut bakteerit) on bakteereita, kuten Pseudomonas aeruginosa ja Acinetobacter baumanii, joille perinteiset hajulukot pesualtaiden alla tarjoavat ihanteelliset elinolosuhteet. Nämä bakteerit viihtyvät myös kosteissa tiloissa, vesikalusteissa ja viemäreissä. Ne voivat lisääntyä hajulukon vedessä ja myötävaikuttaa sitkeiden biofilmien muodostumiseen.

Mikäli etenkin korkean riskin potilaat joutuvat kosketuksiin näiden mikrobien kanssa, ovat he vaarassa sairastua vakaviinkin infektioihin. Monessa sairaanhoitopiirissä käytössä olevat kemialliset desinfioinnit (esim. kloori) ovat vain lyhytaikaisia ​​ratkaisuja. HygiDrainin asennus auttaa kuitenkin pitkällä aikavälillä, sillä se tuhoaa bakteereja jatkovatehoisesti lämmön avulla ja estävät samalla haitallisen biofilmien muodostumisen värähtelytekniikkansa ansiosta.

 

 

WHO:n luettelon julkaisu ja ylläpito on osa pyrkimystä puuttua kasvavaan maailmanlaajuiseen mikrobilääkkeiden resistenssiin. Se on kehitetty yhteistyössä Saksan Tübingenin yliopiston tartuntatautiosaston kanssa. Se tarkastelee taudinaiheuttajia mm. seuraavien valintakriteerien kautta:

  • kuinka tappavia niiden aiheuttamat infektiot ovat
  • vaatiiko niiden hoito pitkiä sairaalassaoloaikoja
  • kuinka usein ne ovat vastustuskykyisiä olemassa oleville antibiooteille
  • kuinka helposti ne leviävät eläinten välillä, eläimistä ihmisiin ja ihmisestä toiseen
  • voidaanko niitä ehkäistä (esim. hyvällä hygienialla ja rokotuksilla)
  • kuinka monta hoitovaihtoehtoa on jäljellä
  • kehitetäänkö niitä vastaan jo uusia antibiootteja

 

Kiinnostuitko HygiDrainistä?

Ota yhteyttä!

Samu Hiltunen

040 773 6277

samu.hiltunen@cleanside.fi

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...