Artikkeli: Uusi innovaatio tehostaa ja nopeuttaa TEE-antureiden desinfiointia UVC-valolla

7.12.2023

Yhdysvalloissa Food and Drug Administration (FDA) suosittelee lääkinnällisten laitteiden uudelleenkäsittelyä desinfiointimenetelmänä. FDA ilmoitti kuitenkin myös, että uudelleenkäsittely ei välttämättä poista kokonaan patogeenien esiintymistä käytetyistä lääkinnällisistä laitteista.

Uudelleenkäsittelyn epäonnistuminen joissakin kliinisissä olosuhteissa voi lisätä patogeenisten organismien siirtymistä. Uudelleenkäsittelyn epäonnistumisen lisäksi jotkin lääkinnälliset laitteet voivat olla herkkiä desinfiointimenetelmille, kuten lämmölle ja kemikaaleille. Tässä artikkelissa käsitellään UVC-valoa lääkinnällisten laitteiden, mukaan lukien transesofageaaliset kaikukardiografia-anturit (TEE) desinfioinnissa.

TEE-anturit kuuluvat puolikriittisten (semi-critical) lääkinnällisten laitteiden luokkaan, ja American College of Emergency Physicians suosittelee TEE-anturin kertakäyttöisen suojuksen käyttöä ja anturin desinfiointia korkealla tasolla (HLD) jokaisen käytön jälkeen. Kertakäyttöisen anturin suojuksen käyttö vähentää mikrobikontaminaation astetta käytön aikana.

Nämä ovat Center for Disease Control (CDC) -ohjeet korkean tason desinfioinnista:

  • Puhdista TEE-anturi mekaanisesti heti käytön jälkeen
  • Desinfioi korkeatasoisella desinfiointiaineella 20 minuuttia, FDA:n hyväksymä liotusaika
  • Huuhtele korkean tason desinfioinnin jälkeen steriilillä, suodatetulla vedellä tai vesijohtovedellä ja huuhtele sitten alkoholilla.

Kuva: D60 desinfiointilaitteita Elisabet-Tweesteden sairaalassa Tilburgissa, Hollannissa (Lähde: UV Smart)

 

Desinfioinnin teho UV-C-valolla

UV-C-desinfiointiprosessilla on tehokkaammat itiöitä tuhoavat vaikutukset verrattuna desinfiointiaineisiin puolikriittisten laitteiden, kuten TEE-anturien, desinfioinnissa.

Tutkimuksessa, jossa verrattiin itiöitä tuhoavaa tehoa UV-C-laitteen ja kolmen FDA:n hyväksymän tehokkaan desinfiointiaineen välillä, tutkijat havaitsivat, että UV-desinfiointiprosessilla oli suurempi itiöitä tuhoava teho jo 35 sekunnin altistuksessa. Tämä osoittaa UV-desinfioinnin tehokkuuden myös lyhyellä altistusajalla.

Kuva: D60 desinfiointiprosessi käynnissä (Lähde: UV Smart)

TEE-antureiden desinfiointi uudella D60 UVC-desinfiointilaitteella

UV Smart D60 desinfioi TEE-anturit 60 sekunnissa patentoidun Impelux-teknologian ansiosta. D60 on rekisteröity FDA:ssa luokan II lääketieteelliseksi laitteeksi. Se on kliinisesti validoitu tehokkaaksi monenlaisia ​​patogeenisiä organismeja, kuten bakteereja, sieniä ja viruksia, vastaan. Eri sairaaloiden ja laboratorioiden tutkijat ovat havainneet tutkimuksissa D60:n tehon patogeenisiä mikrobeja vastaan.

Esimerkiksi Eurofinsin tieteelliset laboratoriot totesivat, että D60 täytti korkean tason desinfiointistandardien kriteerit koko mikro-organismien kirjolle.

Esimerkiksi belgialaisen Gentin yliopistollisen sairaalan tutkimuksessa havaittiin pesäkkeitä muodostavien yksiköiden (CFU) määrän vähentyneen huomattavasti TEE-antureissa D60-desinfioinnin jälkeen.

 

D60:n käytön avulla saavutettavissa monia hyötyjä toimintaan

  • Tehokkuus ja ajansäästö: Desinfiointi suoritetaan 60 sekunnissa.
  • Säästää energiaa: Kun virrankulutus on vain 0,01 kWh per sykli, D60 käyttää yli 30 kertaa vähemmän energiaa kuin keskimääräinen pesu-desinfiointikone.
  • Ei kemikaaleja tai vettä desinfiointiprosessin aikana.
  • Ei materiaalivaurioita.
  • Mahdollistaa enemmän potilaskäyntejä ja vähentää tarpeettomia uudelleenjärjestelyjä TEE-anturien puutteen vuoksi.

Yhteenveto

Käytä UV-C-desinfiointia TEE-anturin desinfiointiin ja pienennä patogeenisten organismien leviämisen riskiä sairaalassa. UV Smart D60 desinfioi TEE-anturit alle minuutissa. D60 ei ole vain tehokas erilaisia ​​sairauksia aiheuttavia organismeja, kuten bakteereja, sieniä ja viruksia, vastaan. Se on myös helppokäyttöinen, säästää aikaa, energiaa ja on kustannustehokas.

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...