Viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon homesiivoustarjousta pyydettäessä

Sisäilmakohteiden saneeraus ja puhdistus on usein suuritöinen ja vaativa projekti. Jotta tilojen ja irtaimiston homepölysiivous onnistuisi alusta asti mahdollisimman mutkattomasti, kannattaa tarjousta pyytäessä olla tarkkana. Näillä viidellä vinkillä onnistut!

 

 

1. Osaaminen

Yrityksen kokonaisvaltainen osaaminen on erittäin tärkeää etenkin suuremmissa sisäilmaongelmaisissa kohteissa. Varmista ennen tarjouksen pyytämistä, että puhdistusyrityksellä on tarvittava kokemus paitsi sisäilmaongelmista ja niiden ratkaisusta, myös projektinhallinnasta ja viestinnästä . Puhdistusyrityksen edustajan on pystyttävä kommunikoimaan niin sisäilmatutkijoiden ja rakennusyritysten, kuin myös tilojen käyttäjien ja muiden sidosryhmien kanssa, ja hallittava monia tekijöitä samanaikaisesti.

 

2. Vastuullisuus

Varmista, että yritys on vastuullinen toimija. Tarkista, että yrityksen luottoluokitus on kunnossa ja että se noudattaa tilaajavastuulakia. Varmista myös, että puhdistustyöntekijöiltä löytyy työturvallisuuskortit ja että he ovat asianmukaisesti suojattua suojapukujen, maskien ja hengityssuojaimien avulla. Tarkista, ettei yritys käytä puhdistamiseen kiellettyjä tai haitallisia kemikaaleja, kuten PHMG, Akacid tai PHMB-pohjaisia desinfiointiaineita.

 

Oikeat suojavarusteet

 

3. Tieto

Sisäilmaongelmat ovat usein monisyisiä, jolloin puhdistuksen tekevällä yrityksellä on oltava tarpeeksi tietoa paitsi oikeista puhdistusmenetelmistä ja -järjestyksestä, myös yleisesti sisäilmasta ja sen laatuun vaikuttavista tekijöistä. Asiansa osaava yritys panostaa henkilökuntansa koulutukseen ja sen ylläpitoon. Esimerkiksi sertifioidun rakennusterveysasiantuntijan (RTA) tai sisäilma-asiantuntijan koulutus takaa, että yrityksellä on oikeanlaista tietoa kosteusvauriokohteen ja sen irtaimiston puhdistusprojektin läpiviemiseen.

 

4. Taito ja referenssit

Varmista, että yrityksellä on aiempaa kokemusta vastaavanlaisista projekteista. Pyydä aina referenssejä saman suuruisista ja -tyyppisistä kohteista. Varmista myös, että homepölysiivous tehdään Työterveyslaitoksen ohjeen mukaisesti ja että irtaimisto puhdistetaan mikrobeista alipaineistetuissa ja oikeaoppisesti rakennetuissa osastoiduissa tiloissa. Tämä on tärkeää, jotta homepölymäärä saadaan pysymään hallinnassa ja mikrobit poistettua kaikesta irtaimistosta.
 

 

5. Mitä, missä, milloin?

Anna tarkat tiedot tiloista ja puhdistettavasta irtaimistosta, jotta puhdistusurakoitsija osaa laatia tarjouspyynnön oikein. Vältä epämääräisyyksiä. Pohjakuva ja mahdollisimman tarkat määrä- ja kokolistaukset irtaimistosta takaavat tarkemman hinta-arvion. Ison projektin ollessa kyseessä kannattaa puhdistusyrityksen edustaja ehdottomasti pyytää kartoituskäynnille, jotta tarjous osataan laskea mahdollisimman oikein. Kerro myös mahdollisista aikarajoitteista ja muista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa projektin kulkuun. Mieluummin enemmän kuin vähemmän informaatiota on hyvä ohjenuora.

CleanSide tekee sekä tilojen homepölysiivouksia että irtaimiston homepuhdistuksia luotettavasti ja ammattiotaidolla.

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia