Työnjohtajana CleanSidella: Hanne ja Jaakko

CleanSiden työnjohtajat Hanne Weckman ja Jaakko Järvenkylä

 

4.3.2019

Jaakko Järvenkylä on toiminut CleanSidella Helsingissä työnjohtajana jo 8,5 vuotta. Näiden vuosien aikana yritys on Jaakon mukaan kasvanut ja kehittynyt. Myös ala on muuttunut: nykyisin sisäilmaongelmat ovat kaikkien huulilla ja niistä puhutaan avoimesti. Aiemmin ongelmia saatettiin jopa hyssytellä. Myös tietous on kasvanut valtavasti. Uusia tutkimuksia julkaistaan tiheään ja sitä kautta myös asiakkaat ovat valveutuneempia. Toki väärääkin tietoa liikkuu vielä, mutta onneksi vähenevässä määrin.

Hanne Weckman aloitti työnjohtajana Tampereen toimipisteessä vuonna 2018. Myös Hanne iloitsee alan kehittymisestä avoimempaan suuntaan ja tiedon lisääntymisestä. Silti hän tapaa yhä lähes viikoittain asiakkaita, jotka yllättyvät siitä, mitä kaikkea sisäilmaongelmaisen kohteen irtaimistoa voikaan puhdistaa. “Paikoin on yhä vallalla käsitys, että kaikki irtaimisto on heitettävä pois. On todella surullista, jos näin toimitaan, sillä työmme tukee kestävää kehitystä.”

 

Asiakas keskiössä

Hannen mielestä työnjohtajan työssä parasta on tieto siitä, että työ vaikuttaa konkreettisesti ihmisten hyvinvointiin. Tämä pätee niin asiakkaisiin kuin työntekijöihinkin. “On valtavan motivoivaa, kun tietää, että esimerkiksi sisäilmaongelmaisen koulun tilojen ja irtaimiston puhdistus vaikuttaa konkreettisesti pienten oppilaiden terveyteen ja hyvinvointiin. Meidän työmme ehkäisee osaltaan allergioita, astmaa ja muita mahdollisia oireita.” Jaakko kertoo, kuinka oppilaiden vanhemmilta ja muilta sisäilmaongelmaisten kohteiden asiakkailta on tullut paljon helpottuneita viestejä puhdistusprojektien jälkeen. Kiitosta on tullut myös tiedotuksesta ja muusta asiakasyhteistyöstä.

 

Henkilökunnan hyvinvointi on tärkeää

Molemmat työnjohtajat korostavat työntekijöiden hyvinvoinnin tärkeyttä. He nostavat molemminpuolisen jouston avainasemaan työhyvinvoinnin kannalta. “Monet työntekijöistämme esimerkiksi opiskelevat tai ovat perheellisiä, joten otamme heidän toiveensa ilman muuta huomioon työvuorosuunnittelussa. Kun työnantaja joustaa työntekijän suuntaan, haluaa työntekijäkin tehdä hyvää työtä ja joustaa välillä työnantajankin suuntaan.”

Sekä Hanne että Jaakko osallistuvat säännöllisesti puhdistustyöhön muiden työntekijöiden kanssa. Yhdessä tekeminen vahvistaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Jokainen työntekijä on osa koneistoa, joka tekee tärkeää työtä, ja työnjohtajan tehtävä on heidän mielestään näyttää ensiluokkaisen työn esimerkkiä muillekin.

 

 

Monipuolista työtä

Myös työn monipuolisuus saa kiitosta työnjohtajilta. Työssä oppii jatkuvasti uutta ja saa käyttää luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä lähes päivittäin. Tyypillistä työpäivää ei ole, sillä työ on hyvin vaihtelevaa. Kartoituskäyntejä ja puhdistusprojekteja on ympäri Suomea. “Esimerkiksi ensi viikolla olen Helsingissä messuilla, pidän asiakastilaisuuden ja teen kuivajääpuhallusesittelyn Tampereella ja ajan vielä Ouluun elektroniikkaa puhdistamaan – kaikki yhden viikon aikana”, Hanne sanoo. Jaakko lisää työn hyväksi puoleksi myös asiakasyhteistyön. “Asiakkaiden kanssa on mukava tehdä työtä ja auttaa heitä suunnittelemalla ja toteuttamalla puhdistusprojekti. Tavoitteemme on ylittää asiakkaan odotukset, ja usein onnistummekin siinä!”

 

Kiinnostaako sinua työnjohtajan työ? Etsimme tällä hetkellä työnjohtajaa Jaakon työpariksi Helsinkiin. Lue lisää täältä ja hae 10.3.2019 mennessä!

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia