Tiesitkö tämän allergiasiivouksesta?

Etenkin näin loppukesästä ja alkusyksystä vuokra-asuntomarkkinat käyvät kuumina. Noin 15 prosenttia uuteen asuntoon muuttavista vuokralaisista ja ostajista kärsii kuitenkin eläinallergioista. Mikäli asunnon edellisellä asukkaalla on ollut asunnossa lemmikki, saattavat eläimen asuntoon jättämät allergeenit aiheuttaa vaikeitakin allergisia oireita ja huonontaa merkittävästi elämänlaatua. Ammattilaisen tekemä allergiasiivous onkin kysytty palvelu, sillä se mahdollistaa allergikolle turvallisen ja oireettoman asumisen.

Allergiasiivouksia moneen lähtöön

Suuri osa allergiasiivouksen tilaajista ovat allergikot itse. Usein he osaavat itse kysyä jo ennen muuttoa, onko huoneistossa oleillut lemmikki, ja tilaavat allergiasiivouksen hyvissä ajoin ennen muuttoajankohtaa. Toinen yleinen ryhmä ovat vuokranantajat, joiden omistamaan vuokra-asuntoon on muuttamassa allergikko. Myös isännöitsijät ja huoltoyhtiöt tilaavat allergiasiivouksia esimerkiksi taloyhtiöiden omistamiin tiloihin ja asuntoihin.

Allergiasiivouksen tekijäksi kannattaa aina valita kokenut osaaja, sillä kyseessä on erikoissiivous erityistarpeineen. Allergiasiivousta ei voi esimerkiksi tehdä allergikon omilla välineillä, jottei niihin jää allergiaoireita aiheuttavia mikroskooppisia epäpuhtauksia. Ammattilaisen käyttämät puhdistusvälineet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja ja käyttökohteen mukaan valittuja. Näin allergiasiivouksen tulos on mahdollisimman hyvä.

 

Koirat ovat yleisiä lemmikkejä

Allergiasiivous vaatii tekijältään huolellisuutta

Vaikka allergiasiivouksen laajuus vaihtelee allergian vaikeusasteen mukaan, toimitaan allergiasiivouksessa aina tiettyjen perusperiaatteiden mukaan. Siivous etenee huone kerrallaan puhtaammasta tilasta likaisempaan. Allergiasiivouksessa, kuten muissakin puhdistustöissä, siivotaan aina ylhäältä alaspäin. Allergiasiivouksissa myös uusitaan mikrokuituliinoja vähintään jokaisen huoneen tai tilan välillä. Puhdistettavissa tiloissa ei saa oleskella allergiasiivouksen aikana.

Allergiasiivous tehdään yleensä hajusteettomilla pesu- ja puhdistusaineilla. Allergiasiivouksessa käytetään aina Hepa-suodattimella varustettua imuria, jolloin pienimmätkin pölyhiukkaset jäävät suodattimeen, eivätkä palaa takaisin huoneilmaan. Siivouksessa imuroidaan kaikki pinnat, myös katto, lämpöpatterit ja kylmälaitteiden taustat. Myös raikasilmaventtiilit puhdistetaan. Usein myös jalkalistat irroitetaan ja niiden takaa imuroidaan huolellisesti. Imuroinnin aikana tilat alipaineistetaan, jotta suurin osa ilmaan noussutta pölyä poistuu. Myös ionisaattoria käytetään huonepölyn sitomiseen ja huoneilman raikastamiseen.

Imuroinnin jälkeen pölyn annetaan laskeutua vuorokauden ajan. Sen jälkeen kaikki pinnat (seinät, katto, kaapit, kolot ja nurkat) nihkeäpyyhitään, jotta myös pinnoille laskeutuneet hiukkaset saadaan poistettua. Myös ikkunat pyyhitään sisäpuolelta. Ionisaattoria käytetään pölyn sitomiseen ja pudottamiseen myös tässä siivousvaiheessa. Viimeiseksi pyyhitään lattiat.

Allergiasiivouksen jälkeen asuntoa on syytä tuulettaa tehokkaasti. Lue lisää allergiasiivouksesta täältä. Kerromme mielellämme lisää oikeaoppisesta siivousjärjestyksestä ja muista allergiasiivouksessa huomioitavista asioista.

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia