Kuivajääpuhallus – ympäristöystävällinen menetelmä kiinteistöjen pintojen puhdistukseen

Kuivajääpuhallus kiinteistöjen puhdistuksissa

 

Oletko jo kuullut kuivajääpuhalluksesta? Kuivajääpuhallus on hellävarainen, mutta samalla tehokas erikoispuhdistusmenetelmä, jossa puhalletaan kuivajääpellettejä kovalla paineella puhdistettavaan pintaan. Kuivajääpuhallus nimensä mukaisesti on täysin vedetön puhdistusmenetelmä joten sen käyttö on turvallista kaikissa olosuhteissa ja ympäristöissä kiinteistöjen pintojen puhdistuksissa. Kuivajään kylmyys (-79 astetta) tappaa myös erittäin tehokkaasti bakteerit ja kasvustot. Menetelmä soveltuu lähes kaikille pinnoille, kuten puu, betoni, rappaus, metalli, tiili. Menetelmä sopii käytettäväksi sekä sisällä, että ulkona kaikkina vuodenaikoina.

Kiinteistöjen puhdistuksissa kuivajää soveltuu hyvin mm. sammaleen ja leväkasvustojen poistamiseen, maalinpoistoon, saumaus-, ja laastijäämien puhdistukseen, muottilaudoituksen purkamisen jälkeen betonipinnan puhdistukseen lautojen jäämistä ja puutikuista, noen sekä liikenne- ja katupölyn puhdistukseen julkisivuista.

 

 

Edut muihin puhallusmenetelmiin verrattuna

Sopivaa menetelmää puhdistusprojektiin valittaessa on hyvä verrata eri menetelmiä keskenään. Menetelmiä verratessa tulisi aina pyrkiä laskemaan niiden projektikohtaiset kokonaiskustannukset. Kuivajääpuhalluksen ehdottomina valtteina esim. hiekka- ja soodapuhallukseen verrattuna ovat vedettömyys, pieni jälkisiivouksen tarve, ympäristöystävällisyys sekä vähäinen suojauksen tarve. Näillä tekijöillä on suora hyöty työmaan aikataulun sujuvan etenemisen, sekä suojauksesta ja jälkisiivouksesta aiheutuvien lisäkustannusten kannalta. Puhallettu pinta on myös heti valmis jatkokäsittelyyn (esim. maalaus), eikä muuta puhdistusta tarvita. Esimerkiksi soodapuhalluksen jälkeen pinta tulee aina pestä soodan emäksisyydestä johtuen, jotta uusi maali tarttuu. Puhallettaessa hiekalla tulee taas kohteen suojaus ja jälkisiivous suunnitella huolellisesti etukäteen. Kaikissa ympäristöissä (esim. kaupunkien keskustojen julkisivupuhdistuksissa) hiekka ja sooda eivät myöskään välttämättä sovellu käytettäväksi.

 

Julkisivujen puhdistuksissa käytettävä korkeapainepesu vedellä taas muodostaa riskin veden ja kosteuden pääsemisestä talon rakenteisiin, jotka pahimmassa tapauksessa saattavat johtaa jopa kosteusvaurioon. Koska vettä tarvitaan suuria määriä, on tuloksena usein myös lainehtiva pihamaa. Kuivajääpuhalluksessa kosteusvaurion riskiä ei synny, ja puhdistettava pinta sekä ympäristö pysyvät kuivina. Myös suojaamisen ja jälkisiivouksen tarve on minimaalinen. Kun ei tarvita vettä joka imeytyisi pintamateriaaliin, ei synny myöskään talvella jäätymisen aiheuttamia halkeamia julkisivuun.

 

 

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia