Kolme vinkkiä sisäilmakohteen erikoispuhdistusten tarjouspyyntöihin

Kun suurten sisäilmaprojektien tarjouksia lähdetään pyytämään, on kriteeristön oltava selvä jo alkuvaiheessa, jottei kalliita yllätyksiä tule vastaan myöhemmin. Sisäilmaongelmaisen kohteen korjaus on monivaiheinen prosessi. Etenkin koko urakan kattava pölynhallinta ja myöhemmin homepölysiivouksen onnistuminen ovat erityisen tärkeät lopputuloksen kannalta. Mikäli pölynhallintaa ei toteuteta oikeaoppisesti tai homepölysiivousta ei tehdä tarkasti ja ohjeidenmukaisesti, voi remontoituihin rakenteisiin ja tiloihin jäädä suuretkin määrät homepölyä ja mikrobeja, jotka saattavat aiheuttaa oireita tilojen käyttäjille.

 

1. Tiedä mitä tarvitset

Erilaisiin kohteisiin tarvitaan eri tekijät. Jos kyseessä on sisäilmaongelmainen kohde, josta on löytynyt mikrobeja, kuten homerihmastoja, sädesientä tai mahdollisesti hiivoja, on tärkeää turvautua ammattitaitoisen, homepölysiivoukseen erikoistuneen yrityksen apuun. Normaali ja huolellinenkin rakennussiivous voi jättää mikrobeja rakenteisiin ja pinnoille. Eriasteisesti vaurioituneissa kohteista löytyy erilaisia kasvustoja. Homepölysiivouksen ammattilainen osaa käyttää oikeita puhdistusmenetelmiä ja mekanismeja, ja ymmärtää myös pölynhallinnan tärkeyden. Tilaajan kannattaakin perehtyä Työterveyslaitoksen homepölysiivousohjeeseen, jotta saa selkeän kuvan homepölysiivouksen eri vaiheista.

 

 

2. Puhdistusurakoitsija tutuksi jo tarjouksia pyydettäessä

Varmista tarjouksia pyydettäessä, että puhdistusyrityksellä on tarvittava kokemus sisäilmaongelmakohteiden puhdistustöistä vastaavan koon ja vaativuustason projekteissa. Tutustu urakoitsijaan ja pyydä hänet kartoituskäynnille. Yrityksellä tulee olla tarvittavat referenssit ja homepölysiivous tulee tehdä oikean työjärjestyksen mukaisesti. Puhdistusyritys kannattaa ottaa mukaan urakkaan jo alustavien neuvotteluiden aikana, sillä kokeneella tekijällä on erikoisosaamista, joka voi auttaa esimerkiksi aikataulu- ja muissa suunnittelutöissä.

 

 

3. Mitä tarkemmat tiedot, sen tarkempi hinta-arvio

Anna aina mahdollisimman tarkat tiedot tiloista ja mahdollisesti puhdistettavasta irtaimistosta, jotta puhdistusurakoitsija osaa laatia tarjouksen oikein. Kartoituskäynnillä kokenut puhdistusurakoitsija huomaa usein asioita, joihin maallikko ei välttämättä osaa kiinnittää huomiota. Myös kaikista muutoksista, kuten aikataulujen viivästymisistä tai tilamuutoksista tiedottaminen on tärkeää etenkin jos puhdistusurakoitsija huolehtii pölynhallinnasta myös saneerausvaiheessa. Pahimmassa tapauksessa muutokset voivat aiheuttaa jopa tuplatöitä, jos informaatio ei syystä tai toisesta ole kulkenut tai sovitut aikataulut ovat muuten pettäneet. Tämän takia on tärkeää, että puhdistusurakoitsijan edustaja on alusta asti läsnä esimerkiksi työmaakokouksissa. Näin muutokset osataan huomioida ajoissa ja harmillisilta lisäkustannuksilta vältytään.

 

CleanSide tekee sekä tilojen homepölysiivouksia että irtaimiston homepuhdistuksia luotettavasti ja ammattiotaidolla. Lue lisää palveluistamme!

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia