Homesiivous vaatii tekijäkseen ammattilaisen

Homeesta ja sisäilmaongelmista on tarjolla paljon ristiriitaista tietoa. Jopa kiinteistöalan ammattilaisilla saattaa olla virheellisiä tai paikoin vanhentuneita käsityksiä homeongelmien hoidosta. Homeen paljastuessa sisäilmaongelmien lähteeksi voi reaktiona olla paniikki, jolloin pahimmassa tapauksessa koko irtaimisto päätetään hävittää. Toisaalta ylilyöntejä myös toiseen suuntaan tapahtuu, ja homeongelmia ja niistä aiheutuvia terveysvaikutuksia saatetaan vähätellä tai jopa peitellä. Usein kyseessä on ymmärtämättömyys homeen vaikutuksesta ihmisten terveyteen. Väärien toimintatapojen seuraukset saattavat kuitenkin olla vakavia.  

Yle Uutiset (Yle Uutiset, 1.10.2018) kirjoitti hiljattain tapauksesta, jossa koulun rehtori ja opettaja oli tuomittu sakkoihin käytettyään alle 12-vuotiaita oppilaita apuna homeongelmaisen koulun kalusteiden siirtämisessä väistötiloihin. Oppilaat olivat myös pesseet irtaimistoa ilman suojavarusteita. Yhdelle oppilaista homeelle altistuminen aiheutti voimakkaan astmakohtauksen, ja hän joutui sairaalahoitoon. Syyttäjän mukaan kyse oli vammantuottamisesta.

Sisäilmaongelmissa kannattaakin aina ottaa yhteys asiantuntijaan, ja antaa vain ammattilaisen käsitellä ja puhdistaa homeirtaimistoa. Ammattitaito, oikeat suojavarusteet ja tehokkaat, mutta ympäristöystävälliset puhdistusaineet takaavat sekä puhdistustyöntekijöiden hyvinvoinnin, että laadukkaan puhdistusjäljen. Vain ammattilaisten tekemä oikeaoppinen home- ja jälkisiivous homesaneerauksen yhteydessä takaa kunnollisen lopputuloksen.

Sisäilmapuhdistustöiden ammattilaiset pystyvät auttamaan asiakkaitaan paitsi itse puhdistuksessa, myös irtaimiston luokittelussa. Karjalan Heilin artikkeli (Karjalan Heili, 15.9.2018) kertoo, miten homeirtaimisto kannattaa luokitella säilytettäviin, puhdistettaviin ja poisheitettäviin. Kalusteiden ja muun irtaimiston määrä toimistoissa ja virastoissa on kuitenkin niin valtava, että myös lajittelussa kannattaa käyttää asiantuntijaa apuna. Paras lopputulos saadaan, kun yhteistyö aloitetaan hyvissä ajoin ja väistömuuton eri vaiheet suunnitellaan tarkkaan. Sisäilmapuhdistustyön ammattilainen tekee myös tarvittaessa yhteistyötä muiden sisäilma-asiantuntijoiden kanssa taatakseen asiakkaalleen mahdollisimman sujuvan homepuhdistuksen, ja sitä kautta terveen sisäilman.

 

homesiivous, homepölysiivous, homepuhdistus, Helsinki, Turku, Tampere

Puhdistustyö vaatii oikeat suojavarusteet ja ammattitaitoisen tekijän

 

Lähteet:

https://yle.fi/uutiset/3-10433027

http://www.heili.fi/uutiset/item/5807-osan-irtaimistosta-voi-pelastaa

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia