Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus pintojen puhdistukseen kiinteistöissä ja teollisuudessa

Kuivajääpuhallus on tehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto pintojen puhdistukseen niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Se sopii lähes kaikille pinnoille, ja kemikaalittomana ja vedettömänä menetelmänä se puhdistaa lian, mutta jättää pinnan ehjäksi ja kuivaksi. Lisäksi kuivajääpuhallus desinfioi puhdistettavan pinnan.

 

Mitä on kuivajää?

Kuivajää eli hiilidioksidijää/hiilihappojää on kiinteään olomuotoon saatettua hiilidioksidia, jonka lämpötila on noin – 79 °C.

Mitä on kuivajääpuhallus?

Kuivajääpuhalluksessa puhalletaan kuivajääpellettejä kovalla paineilmalla puhdistettavalle pinnalle. Kuivajäärakeiden osuessa kohteeseen ne sublimoituvat eli kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan. Kuivajääpuhallus on täysin kuiva ja kemikaaliton puhdistusmenetelmä. Kuivajääpuhdistus on myös ympäristöystävällinen. Kuivajää sopii monille eri pinnoille ulkona ja sisällä, kesällä ja talvella.

 

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus on tehokas vaihtoehto

Kuivajääpuhallus on erittäin tehokas keino puhdistaa pintoja sisä- ja ulkotiloissa. Se on täysin kuiva ja kemikaaliton puhdistuskeino, jonka ansiosta rakenteisiin ja pinnoille ei jää kosteutta. Tällöin kohteessa voidaan jatkaa töitä heti kuivajääpuhalluksen jälkeen. Poistettavia likoja ovat mm. maali, liima, painoväri, rasva, öljy, home, kalkki, purukumi, uretaani, betoniroiskeet, hitsausroiskeet, haju- ja savuvahingot.

Sopii kaikille pinnoille

Kuivajääpuhdistus perustuu lämpöshokkiin eli se ei kuluta eikä hio pintaa yhtä paljon kuin monet perinteiset menetelmät. Se soveltuu siis herkimmillekin pinnoille, kuten lasille, tekstiileille, sähkölaitteille ja -johdoille. Puhdistettavia pintoja ovat mm. metalli, muovi, puu, kivi, lasi, betoni, tiili ja tekstiilit.

Desinfioi ja poistaa hajuja

Puhdistuksen lisäksi kuivajääpuhallus desinfioi ja poistaa hajuja. Se poistaa pinnoilta lähes kaikki bakteerit, hajunmuodostajat ja kasvustot -79 asteisen hiilidioksidijään avulla.

Ympäristöystävällinen menetelmä

Kuivajääpuhallus on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, jossa ei käytetä kemikaaleja tai puhdistusaineita. Hiilidioksidi on teollisuuden prosesseista talteen otettua sivutuotetta eli se ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Kuivajääpuhallus ei tuota luontoon jätteitä – prosessista jää jäljelle vain irrotettu lika, joka on helppo kerätä esimerkiksi puhalluspaikalle levitettävän alustan avulla. Kuivajääpuhallus on suosittu menetelmä lianpoistoon, sillä sille on monia käyttökohteita ja se soveltuu monenlaisille materiaaleille.

 

Käyttökohteita kuivajääpuhallukselle

  • Kiinteistöt
  • Teollisuus
  • Elintarviketeollisuus
  • Rakentaminen
  • Painotalot
  • Veneet
  • Vahinkosaneeraus
  • Hotellit ja ravintolat
  • Voimalaitokset ja sähkö

Asiakastarina: Punaisen tiilitalon puhdistus kuivajäällä

 

 

Asiakastarina: Hirsipinnan tummentumien poisto kuivajään avulla

 

 

Asiakastarina: Tiilisen kerrostalon puhdistus Kauniaisissa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia