Tilojen homepölysiivous

Homepölysiivous viimeistelee kosteusvauriosaneerauksen

Kosteusvauriomikrobeille altistuminen saattaa aiheuttaa pitkäaikaissairauksia ja muita vakavia terveyshaittoja. Siksi homepölysiivous (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous, homepuhdistus tai homeettomaksi siivous) on tärkeä osa kosteusvauriosaneerausta.

Perussiivous ei ole riittävä homevaurion jälkeen

Kun rakennuksessa on homevaurio, sen sisäilmaan kulkeutuu homepölyä ja homeiden aineenvaihduntatuotteita, joista osan voi kokea hajuina. Homeen hajun muodostaa kymmenet erilaiset kaasumaisten kemikaalien yhdisteet, kun taas homepöly koostuu itiöistä ja rihmaston kappaleista. Pölyhiukkaset ovat niin pieniä, ettei niitä voi nähdä paljain silmin. Niiden koko on alle 0,01 mm ja ne pääsevät piiloon paikkoihin, joihin normaalisiivouksella ei ylletä.

Monet tekijät ovat osallisina homeenhajuun ja homepölyn määrään sisäilmassa, esimerkiksi homevaurioiden laajuus ja sijainti, vuotoilmareitit, ilmanvaihto ja rakennuksen painesuhteet. Kun homevaurioituneita rakenteita puretaan ja korjataan, homepölyn määrä sisäilmassa kasvaa merkittävästi. Homepölyn määrä saattaa kasvaa jopa miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Homepöly ja homeenhaju tarttuvat kaikille mahdollisille pinnoille. Pystypinnatkaan eivät ole turvassa homepölyltä, sillä homepölyn hiukkaset pysyvät pienen kokonsa takia kiinni myös pystypinnoilla.

Homepölylle altistuminen on haitallista terveydelle

Osa mikrobisuvuista on allergisoivia, osa toksisia eli myrkyllisiä ja eräät mikrobisuvut aiheuttavat suoran infektion elimistössä. Se, millä tavoin nämä mikrobit vaikuttavat ihmiseen on yksilöllistä. Varmaa on kuitenkin se, että homeelle ja homepölylle altistuminen ei ole hyväksi kenellekään.

Tilojen käyttäjille saattaa aiheutua terveyshaittoja homepölyn ja homeiden aineenvaihduntatuotteista. Yksittäisten ihmisten reagointiherkkyys homeenhajuun ja homepölyyn vaihtelee ja on riippuvainen monista eri tekijöistä. Näitä tekijöitä voivat olla aikuisiän homealtistuminen, varhaislapsuuden altistumistausta ja geeniperimä. Osa ihmisistä on erityisen herkkiä homeen hajulle ja homepölylle.

Homepölysiivous tehdään kosteussaneerauksen jälkeen

Kosteus- ja homevauriokohteissa tulee aina ensin selvittää ongelmien syyt ja poistaa vaurioituneet rakenteet ja rakennusmateriaalit. Huolellisesti suoritettu homepölysiivous (homeenpoisto, homesiivous, homepuhdistus tai homeettomaksi siivous) varmistaa korjausprosessin onnistumisen ja käyttäjien onnistuneen paluun tiloihin.

Homepölysiivouksen aika on, kun kohteesta on poistettu vaurioituneet materiaalit ja rakenteet ja ne on korvattu uusilla – eli vasta rakennussiivouksen jälkeen. Homepölysiivouksen jälkeen on tärkeää ylläpitää korotettua siivoustasoa parin kuukauden ajan. Puhdistustyöt eivät silti missään olosuhteissa korvaa varsinaisen homesaneerauksen huolellista suorittamista.

Kun saneeraus on tehty asianmukaisesti ja ongelmanaiheuttajat poistettu onnistuneesti, asiantunteva erikoispuhdistus palauttaa tilan taas käyttökuntoon.

  • Kiinteistöön ei jää korjausten jälkeen ongelman aiheuttajia
  • Tilojen käyttäjät eivät altistu vanhoille mikrobeille
  • Toimimme läheisessä yhteistyössä isännöinti- ja huoltoyritysten kanssa
  • Kiinteät puhdistuslinjastomme sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tampereella, mutta toimimme koko Suomen alueella

 

HUOM! Emme käytä homepölysiivouksessa PHMG-, Akacid- tai PHMB-pohjaisia desinfiointiaineita.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia