Irtaimiston homepuhdistus

Irtaimiston puhdistaminen homeesta

Homepölysiivouksen (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous tai homepuhdistus) yhteydessä myös irtaimisto kannattaa puhdistaa. Irtaimiston puhdistaminen homepölystä on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun siirrytään pois homevaurioituneesta rakennuksesta. Näin homemikrobien pääsy uusiin tiloihin voidaan estää ja mahdolliset terveysriskit minimoida. 

Homepöly ja homeen haju tarttuvat kaikkiin pintoihin. Homepölyn hiukkaset ovat niin pieniä, että ne pysyvät kiinni myös pystypinnoilla. Irtaimiston puhdistaminen on tärkeää, jotta niissä oleva homepöly saadaan poistettua ennen uusiin tiloihin siirtymistä.

Irtaimisto voi siirtää homepölyä eteenpäin

Kun homekohteesta siirrytään pois väliaikaisiin tai pysyviin uusiin tiloihin, irtaimistolle tulisi teettää homepuhdistus tai se tulisi hävittää. Tavaroihin ja kaikkeen irtaimeen sitoutuu homepölyä ja homeiden aineenvaihduntatuotteita, joiden kulku puhtaisiin tiloihin tulee estää. Jos puhdistus laiminlyödään, puhdistamaton irtain voi uudessa paikassa aiheuttaa oireita tilojen käyttäjille ja pahimmassa tapauksessa saastuttaa uudetkin tilat niihin jääneellä homepölyllä ja homeiden aineenvaihduntatuotteilla.
Pystymme menetelmillämme puhdistamaan mm.

  • huonekalut
  • kirjat ja muun paperitavaran
  • arkistot
  • elektroniikkalaitteet
  • harrastusvälineet

Irtaimen puhdistus tehdään pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa. Puhdistuslinjastossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta.

CleanSidelle on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Siirrämme puhdistettavat tavarat linjastolle ja puhdistuksen jälkeen palautamme ne asiakkaan tiloihin. CleanSide on myös kehittänyt kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Kolmas vaihtoehto on löytää tarpeeksi puhtaat tilat asiakkaan kiinteistöstä, osastoida ne asiantuntevasti ja pystyttää puhdistuslinjasto osastoituihin tiloihin.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia