Irtaimiston homepuhdistus

Irtaimiston puhdistaminen homeesta

Homepölysiivouksen (arkisesti myös homeenpoisto, homesiivous tai homepuhdistus) yhteydessä myös irtaimisto kannattaa joko puhdistaa homepölystä tai hävittää. Irtaimiston homepuhdistus on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun siirrytään pois homevaurioituneesta rakennuksesta. Näin homemikrobien pääsy uusiin tiloihin voidaan estää ja mahdolliset terveysriskit minimoida, sillä puhdistamaton irtaimisto saattaa aiheuttaa tilojen käyttäjille oireita myös puhtaissa tiloissa.

Homepöly ja homeen haju tarttuvat kaikkiin pintoihin. Homepölyn hiukkaset ovat niin pieniä, että ne pysyvät kiinni myös pystypinnoilla. On tärkeä puhdistaa kaikki uuteen kohteeseen tai väliaikaisiin tiloihin siirtyvät tavarat, jotta niissä oleva homepöly saadaan poistettua ennen uusiin tiloihin siirtymistä. 

Homesiivous estää homepölyn pääsyn puhtaisiin tiloihin

Kun sisäilmaongelmaisesta rakennuksesta siirrytään pois väliaikaisiin tai pysyviin uusiin tiloihin, tulee irtaimistolle teettää homepuhdistus tai se tulisi hävittää. Irtaimistoon sitoutuu homepölyä ja homeiden aineenvaihduntatuotteita, joiden kulku puhtaisiin tiloihin tulee estää. Mikäli puhdistus laiminlyödään, voi uusiin tiloihin siirretty puhdistamaton irtaimisto aiheuttaa oireita myös näiden tilojen käyttäjille. Mikäli irtaimiston määrä on kovin suuri, kannattaa myös lajittelussa käyttää apuna ammattilaista. Ohjeistamme tarvittaessa myös tavaroiden pakkaamisessa ja merkitsemisessä, jotta puhdistuksesta tulisi mahdollisimman kustannustehokasta ja asiakkaalle vaivatonta.

Itse homepuhdistus tulisi aina suorittaa erillisissä osastoiduissa ja alipaineistetuissa tiloissa Työterveyslaitoksen ohjeeseen pohjautuen. Puhdistustyöntekijöiden on suojauduttava asianmukaisesti altistumisen välttämiseksi. Oikea siivousjärjestys, työtekniikat ja -välineet sekä puhdistusaineet takaavat onnistuneen lopputuloksen. 

Pystymme menetelmillämme puhdistamaan mm.

  • huonekalut
  • kirjat ja muun paperitavaran
  • arkistot
  • elektroniikkalaitteet
  • taide-esineet
  • harrastusvälineet (ml. soittimet)
  • lelut

Irtaimiston puhdistus oikeaoppisesti rakennetussa linjastossa

Irtaimiston puhdistus tehdään pääsääntöisesti puhdistuslinjastossa. Oikeaoppisesti osastodussa ja alipaineistetussa puhdistuslinjastossa voidaan varmistua pölynhallinnan riittävyydestä ja puhdistuksen laadusta.

CleanSidelle on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. Siirrämme puhdistettavat tavarat linjastolle ja huolellisen, käsityönä tehdyn homepuhdistuksen jälkeen palautamme ne asiakkaalle puhtaisiin tiloihin. Tarvittaessa voimme myös varastoida asiakkaan irtaimistoa esimerkiksi homesaneerauksen ajan.

CleanSide on myös kehittänyt kontteihin pystytettävän mobiilin puhdistuslinjaston, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea.

 
 

Lataa opas kosteusvauriokohteiden yleisimmistä mikrobeista ja niiden terveysvaikutuksista!

Lataa opas tästä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia