Yläpölyjen puhdistus

Yläpölyjen poisto parantaa sisäilmaa

Yläpölyllä tarkoitetaan tilojen yläosiin, kuten alaslaskettujen kattojen yläpuolisiin tiloihin, ja palkkien, ilmanvaihtokanavien, johtokourujen ja valaisimien päälle kertyvää pölyä. Se tulisi poistaa säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Mikäli yläpölyjä ei poisteta säännöllisesti, ne pääsevät pinttymään, mikä vaikeuttaa ja hidastaa niiden puhdistamista. Pölykertymällä on myös heikentävä vaikutus sisäilman laatuun ja ennen kaikkea tiloja käyttävien ihmisten viihtyvyyteen. Lisäksi liian harvoin puhdistetut pölyt ovat myös paloturvallisuusriski.  Lue myös Ylen artikkeli yläpölyjen puhdistuksen tärkeydestä.

 

Yläpölyn haitat

Sisätilojen pöly koostuu erilaisista ja erikokoisista orgaanisista ja epäorgaanisista partikkeleista. Pölyn voi jaotella suuriin hiukkasiin (> 10 µm) karkeisiin hiukkasiin (2,5-10 µm), pienhiukkasiin (< 2,5 µm) ja nanohiukkasiin (<0,1 µm). Näkyvää pöly on silloin kun sen koko on vähintään 20 µm. Hengitettävät hiukkaset ovat kooltaan alle 10 µm, joista keuhkoihin pääsevät kulkeutumaan hiukkaset, jotka ovat kooltaan alle 5 µm.

Yläpöly, kuten muukin sisätiloihin kertynyt pöly, saattaa aiheuttaa erilaisia oireita tilojen käyttäjille. Tyypillisiin liiallisen pölyn aiheuttamiin oireisiin kuuluvat allergiaoireet, kuten silmien ja limakalvojen ärsyyntyminen, yskä, nuha ja hengenahdistus. Mikäli pölyn joukossa on esimerkiksi homeitiöitä tai asbestia saattavat oireet olla vakavampia. Osa oireista saattaa ilmetä vasta pitkällisen altistuksen jälkeen.

 

Yläpöly on paloturvallisuusriski

Yläpölyjen säännöllinen puhdistaminen on tärkeää paitsi hyvän sisäilman laadun kannalta, myös paloturvallisuuden takia. Etenkin lamppujen ja lämpenevien sähkölaitteiden läheisyydessä pöly saattaa syttyä palamaan, ja aiheuttaa siten mittavaa tuhoa. Pöly on helposti syttyvää ja yksikin kipinä saattaa sytyttää tulipalon. Sähkölaitteiden oikosulut ja staattisen sähkön aiheuttamat kipinät yhdistettyinä kuivaan pölyyn ovat yleisiä tulipalon syitä.

 

 

Ammattilainen puhdistaa yläpölyt oikeaoppisesti

CleanSidella on vankka kokemus yläpölyjen puhdistustöistä erilaisissa ja erikokoisissa tiloissa. Kartoitamme kohteen aina paikan päällä ja teemme ehdotuksen puhdistusprojektin läpiviemiseksi.

Puhdistustöissä käytetään usein apuna henkilönostinta, mutta kohteesta riippuen muitakin varusteita saatetaan tarvita. Nämä määritellään aina kohdekohtaisesti tilojen ja tarpeen mukaan. Yläpölyt imuroidaan huolellisesti HEPA-suodattimella varustetulla imurilla, jonka jälkeen imuroidut pinnat pyyhitään. Pölyjen poistoon kannattaa valita vain asiansa osaava ammattilainen, joka minimoi huoneilmaan leviävän pölyn määrän ja tekee tarkkaa työtä. Säännöllinen yläpölyjen puhdistus parantaa sisäilman laatua ja paloturvallisuutta niin kouluissa, työpaikoilla, virastoissa kuin muissakin rakennuksissa.

CleanSiden päätoimialueet ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta suoritamme yläpölyjen puhdistuksia ja muita puhdistustöitä projektiluontoisesti koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia