Allergiasiivous

Eläinallergia on yleinen vaiva

Noin 15 prosenttia suomalaisista kärsii eläinallergiasta. Samalla noin joka kolmannessa kotitaloudessa asustaa lemmikki. Suosituin kotieläin Suomessa on koira, toisella paikalla kissa, ja kolmannella akvaario. Näistä etenkin kissat, mutta myös koirat aiheuttavat pahimpia allergiaoireita. Eläinallergeeneja on lähes kaikkialla, sillä eläinten omistajat kuljettavat allergeeneja vatteissaan ja hiuksissaan.

Allergioista aiheutuvat oireet ovat usein hankalia ja etenkin omassa kodissa on voitava asua oireettomasti. Allergiasiivoukset ovat kysyttyjä etenkin silloin, kun allerginen henkilö muuttaa asuntoon, jonka edellisellä asukkaalla on ollut lemmikki tai lemmikkejä. Vaikka lemmikki ei olisi ollut tiloissa pitkäänkään aikaan ja asunto on siivottu, saattavat sen jättämät allergeenit aiheuttaa oireita herkistyneille. 

Allergiasiivouksesta on apua

Allergiasiivouksessa poistetaan oireita aiheuttavat allergeenit, kuten hilse, sylki, pöly ja hajuhaitat. Tavoitteena on, että tilojen käyttäjät pystyvät olemaan tiloissa oireettomina. Siksi allergiasiivous tehdään erityisen huolellisesti oikeilla menetelmillä ja oikean siivousjärjestyksen mukaan.

Eläinallergisen ei kuitenkaan kannata tehdä siivousta itse. Siivousta ei myöskään kannata tehdä allergisen omilla siivousvälineillä, jottei niihin jää allergiaoireita aiheuttavia mikroskooppisia epäpuhtauksia. Allergiasiivoukseen kannattaakin ottaa asiantuntija avuksi. Puhdistukseen käytettävät välineet ovat silloin ammattikäyttöön tarkoitettuja, ja pesuaineet tarkkaan käyttökohteen mukaan valittuja.

Allergiasiivous eroaa normaalista siivouksesta

CleanSiden kehittämän allergiasiivouksen avulla kaikki asunnon pinnat puhdistetaan huolellisesti. Oireita aiheuttavaa pölyä kertyy kaikkialle, myös pystypinnoille ja kattoon. Kaikkien näkyvien pintojen imuroinnin lisäksi jalkalistat irrotetaan ja niiden alusta sekä kaikki mahdolliset raot ja kolot lattiasta kattoon imuroidaan. Myös mm. suurten kodinkoneiden, kuten jääkaapin, lieden ja pakastimen, sekä pattereiden taustat ja kaappien yläosat imuroidaan Hepa-suodattimella varustetulla imurilla. Näin pienimmätkin pölyhiukkaset jäävät suodattimeen.

Imuroinnin jälkeen pölyn annetaan laskeutua, minkä jälkeen pyyhitään kaikki nihkeäpyyhintää kestävät pinnat ja kalusteet huolellisesti. Puhdistusaineina käytetään allergisoimattomia ja hajustamattomia tuotteita. Optimaalisen tavoitteen saavuttamiseksi pinnat pyyhitään uudelleen vielä muutaman päivän päästä. Samalla ilmanvaihtoa tehostetaan. 

Tarvittaessa myös ilmanvaihtokanavat voidaan puhdistaa. CleanSidella on ilmanvaihtokanavien puhdistukseen erikoistuneet yhteistyökumppanit, joiden palveluja voidaan käyttää allergiasiivouksen yhteydessä. 

Kerromme mielellämme lisää puhdistusprosessista ja käytännön kokemuksista vuosien varrelta. Päätoimialueemme ovat Helsinki, Turku ja Tampere, mutta toimimme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

Lue lisää eläinallergeeneista ja niiden aiheuttamista oireista Allergia- Iho- ja Astmaliitto ry:n julkaisusta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia