Tupakka-asuntojen puhdistus

Tupakansavu koostuu tupakkatuotteista peräisin olevista hiukkasista, aerosoleista ja kaasuista. Kun asunnossa on tupakoitu pitkään, ovat tupakansavun sisältämät hiukkaset kulkeutuneet asunnon jokaiseen nurkkaan, sekä joissakin tapauksissa myös rakenteisiin. Etenkin tupakansavun sisältämä terva kertyy asunnon pinnoille ja aiheuttaa sekä hajuhaittoja että värimuutoksia. Pinnoille kiinnittyessään terva muodostaa tahmaisen, kellertävän kalvon, joka kerää itseensä pölyä ja muuta likaa. 

 

Tupakka-asuntojen puhdistukset ovat kysyttyjä etenkin silloin, kun uusi vuokralainen tai asukas muuttaa asuntoon, jossa on tupakoitu sisätiloissa pitkään. Tupakalta haisevat ja kellertävät, tahmaiset pinnat vaikuttavat paitsi viihtyvyyteen, myös asunnon arvoon. Tupakka-asuntojen pintojen puhdistus kotikonstein on kuitenkin vaikeaa. Sen tähden puhdistukseen kannattaakin pyytää ammattilainen apuun. Asuntojen kunto ja vaurioiden laajuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti. 

 

CleanSide puhdistaa tupakka-asunnot kokemuksella ja ammattitaidolla

CleanSide on tehnyt lukuisia tupakka-asuntojen puhdistuksia niin yksityisille- kuin yritysasiakkaillekin. Tarvittaessa suoritamme myös asunnon tyhjennyksen. Tupakka-asunnon puhdistus aloitetaan vaurioiden kartoituksella, jonka jälkeen savukkeiden polttamisesta syntyneet sivutuotteet, kuten tervakertymät, puhdistetaan huolellisesti kaikilta pinnoilta. Tämän jälkeen asunto kartoitetaan uudelleen niin haju- kuin värimuutosten suhteen, jonka jälkeen puhdistuskäsittely toistetaan tarvittaessa.

 

Tupakka-asunnon puhdistukseen käytettävät välineet ja puhdistusaineet valikoidaan aina sekä pintojen materiaalin että vaurioiden laajuuden mukaisesti. Kertymistä riippuen voi puhdistukseen kuluva aika vaihdella suurestikin. Tarvittaessa suoritamme asunnolle myös erilaisia hajunpoistokäsittelyitä, kuten otsonointia. 

 

tupakka

 

Asunnon kunto määrää puhdistustarpeen laajuuden

Osa asunnoista, kuten esimerkiksi kuolinpesät, joissa on tupakoitu vuosikymmeniä, vaatii järeämpää käsittelyä, kun taas esimerkiksi lyhytaikaisen vuokralaisen jäljiltä olevan huoneiston voi saada puhdistettua nopeallakin aikataululla. Ensisijaisesti puhdistamme tilat aina mekaanisesti, jotta pintamateriaaleihin ei jää tupakan sivutuotteita. Mikäli puhdistusta ei suoriteta oikeaoppisesti ja huolella, voivat puutteellisesti puhdistetut materiaalit päästää esimerkiksi lämpimällä ilmalla hajua asuntoon. 

 

Kun tupakka-asunto on puhdistettu ammattitaitoisesti ja pinnat maalattu uudelleen, ei asunnossa ole haju- tai muitakaan tupakoinnin jättämiä haittoja. Aina pelkkä puhdistus ja hajunpoisto eivät kuitenkaan riitä. Mikäli asunnon pinnat ovat vaikeasti puhdistettavia ja esimerkiksi värimuutoksia ei saa poistettua, voi osan pinnoista saada käyttökuntoon esimerkiksi sulkumaalaamalla. Joissakin tapauksissa asunnon pintamateriaalit ovat kuitenkin niin vaurioituneet, ettei puhdistus tepsi. Tällöin ainoa mahdollisuus on purkaa riskirakenteet ja korvata vaurioituneet materiaalit uusilla. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia