Häätösiivoukset ja asuntojen tyhjennykset

 

Asunnoille ja varastoille tehtävät tyhjennykset ja muut erikoissiivoukset tapahtuvat usein esimerkiksi vuokralaisen tai asukkaan häädön, muuton, menehtymisen tai vastaavan äkillisen tilanteen yhteydessä. Tällöin asunnon omistaja tai muu taho huomaa asunnon poikkeavan tilan ja ottaa yhteyttä erikoissiivousyritykseen. Erikoissiivouksen tarkoituksena on saattaa asunto mahdollisimman nopeasti jälleen asuttavaan ja esimerkiksi edelleenvuokrattavaan tai -myytävään kuntoon. CleanSide suorittaa häätö- ja raivaussiivoukset sekä asuntojen tyhjennykset huolellisesti ja ammattitaidolla. Tyypillisiä asiakkaitamme ovat vuokranantajat, taloyhtiöt ja kuolinpesien haltijat.

 

Asunnon kunto arvioidaan tyhjennyksen jälkeen

Tyhjennys- ja häätösiivouksille yhteisiä tekijöitä ovat usein suuri tavaran ja sotkun määrä. Joskus asunnon tai tilan siisteystaso voi olla niin huono, että myös pinnat ovat vaurioituneet. Tilojen siivous aloitetaan yleensä tyhjennyksestä. Kaikki irtotavara lajitellaan ja tarpeettomat tai erittäin likaiset tavarat hävitetään asianmukaisesti. Joissain tapauksissa, kuten esimerkiksi niin kutsuttujen hamstraajien kohdalla, tavaramäärä voi olla valtava. Lajittelusta ja hävittämisestä sovimme aina tapauskohtaisesti asunnon omistajan kanssa.

Kun irtonainen tavara on poistettu asunnosta, voi pintojen kunnon arvioida paremmin. Joskus pelkkä pintasiivous riittää, mutta etenkin häätösiivousten yhteydessä asunnon pinnat saattavat olla hyvinkin huonossa kunnossa. Usein tällaisten huoneistojen siisteystaso voi olla erittäin alhainen esimerkiksi asukkaan tahallisen tai piittaamattoman toiminnan vuoksi. Asunnossa on saattanut asua esimerkiksi päihteiden tai huumausaineiden väärinkäyttäjä, tai liian monia eläimiä asunnossa pitänyt henkilö. 

 

sotku

 

Ammattilainen valitsee häätöasunnoille oikeat menetelmät

Huoneistossa saattaa muun irtaimiston lisäksi olla lattialla paloturvallisuutta merkittävästi vaarantava määrä tavaraa, kuten esimerkiksi vanhoja sanomalehtiä ja tekstiilejä. Asunnon pinnat voivat olla myös orgaanisen materiaalin, kuten jätteiden tai eritteiden peitossa. Tällaisille tiloille on olemassa omat, ammattilaisten käyttämät puhdistus- hajunpoisto- ja desinfiointiaineet ja -menetelmät. Myös näissä asunnoissa irtaimisto poistetaan ensin. Yleensä vasta tämän jälkeen tuhojen määrän pystyy arvioimaan. Etenkin orgaanisen materiaalin kohdalla asunnon ulkopuolelle kulkeutuvat haju- ja muut haitat on saatava minimoitua mahdollisimman nopeasti. Pahimmassa tapauksessa myös asunnon pinnat voi joutua uusimaan. 

 

CleanSide hoitaa häätöhuoneistojen raivauksen, siivouksen, desinfioinnin sekä hajunpoiston hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Tarvittaessa teemme yhteistyötä myös esimerkiksi saneerausyrityksen ja vakuutusyhtiön kanssa. Arvioimme toimenpiteiden tarpeen paikan päällä. 

Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

 

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia