Kalmapuhdistus ja kalmatyöt

 

Kalma-asunnolla tai kuolinasunnolla tarkoitetaan asuntoa, jonne ihminen on menehtynyt. Mikäli vainaja on ollut tilassa pitkään, alkaa ruumis maatua. Prosessin seurauksena sekä tilojen pinnoille, rakenteille ja irtaimistolle saattaa aiheutua vahinkoa, jonka puhdistamiseen tarvitaan erikoispuhdistajan apua. CleanSide tekee kalmasiivouksia hienotunteisesti ja ammattitaidolla monen vuoden kokemuksella.

 

Tilojen kalmasiivoukset

Kuolema ei katso aikaa ja paikkaa. Kalmapuhdistuksia tehdään kaikenlaisiin eri kohteisiin, kuten asuntoihin, mökkeihin, veneisiin, autoihin, vajoihin ja saunoihin. Aina ei kyse ole myöskään kuolleesta ihmisestä, sillä myös eläinten ruumiit voivat maatuessaan vahingoittaa rakenteita.

Vainajan löytymisestä on ilmoitettava viranomaisille. Suomessa poliisi tutkii lähtökohtaisesti aina kuolinpaikat (poislukien saattohoidon). Kun vainaja on siirretty pois tiloista ja viranomaisilta on saatu lupa siivouksen aloittamiseen, voidaan erikoispuhdistajat kutsua paikalle. Heidän tehtävänään on saattaa tilat siihen kuntoon, että niissä on mahdollista oleskella tai että esimerkiksi saneeraus on mahdollista aloittaa.

Kalmasiivouksessa kaikki pinnat puhdistetaan huolellisesti. Joissakin tapauksissa myös muun muassa lattiamateriaali täytyy poistaa. Kalmapuhdistuksen tarkoitus on normalisoida tilanne mahdollisimman nopeasti, sekä minimoida tilojen hajuhaitat ja mahdolliset muut tekijät, jotka voivat levitä ympäristöön. Tiloista poistetaan kaikki irralliset hajunlähteet, kuten irtaimisto, tahrat  ja esimerkiksi pilaantunut ruoka. Myös kaikki rakenteisiin päässeet hajut poistetaan erikoispuhdistusaineita apuna käyttäen. Usein tiloille tehdään myös erilaisia hajunpoistokäsittelyitä. Kalmasiivouksessa erikoispuhdistuksen työntekijät käyttävät täyttä suojavarustusta, kuten suojapukua, suojahansikkaita ja moottoroitua maskia, sillä tiloissa saattaa olla muun muassa haitallisia mikrobeja. Sen tähden myöskään tilojen saneerausta ei voi aloittaa ennen huolellista puhdistusta. 

 

 

Kalma-asunnon irtaimisto

Kuolinasunnossa sijaitseva irtaimisto voi myös vahingoittua tai siihen voi tarttua esimerkiksi hajua. Joissain tapauksissa osa irtaimistoa on vahingoittunut puhdistamattomaan kuntoon, jolloin erikoispuhdistajat voivat hävittää sen yhteisymmärryksessä omaisten kanssa. Osa irtaimistosta voi taas olla arvokasta tai sillä voi olla esimerkiksi tunnearvoa, eikä siitä haluta luopua. Säilytettävä, mutta vahingoittunut irtaimisto on usein mahdollista puhdistaa. Ammattitaitoinen erikoispuhdistusyritys arvioi irtaimiston puhdistettavuuden tapauskohtaisesti.

CleanSide puhdistaa myös kuolinasuntojen irtaimistoa huolellisesti ja ammattitaidolla. Puhdistus tehdään pääsääntöisesti oikeaoppisesti osastodussa ja alipaineistetussa puhdistuslinjastossa. CleanSidelle on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt kiinteät puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella, johon siirrämme puhdistettavan irtaimiston. Huolellisen puhdistuksen jälkeen palautamme irtaimiston takaisin asiakkaalle. 

 

CleanSide puhdistaa kalma-asunnot hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan tilanteen!

 

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia