Koronasiivous

Desinfiointi tehoaa koronavirukseen

Desinfioinnilla tarkoitetaan elävien mikrobien vähintään 100 000-kertaista vähentämistä (LOG 5). Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi desinfioinneista ja pyyhintänä tehtävästä koronasiivouksesta on eniten hyötyä yhteiskäyttötiloissa. Tilojen pinnat voidaan koronasiivota pyyhintänä jopa samanaikaisesti, kun tiloja käytetään. Sisäilman ja muiden pintojen desinfiointi tehdään kuivasavuna levitettävänä vetyperoksidilla.

 

Koronasiivouksen ja koronadesinfioinnin käyttökohteita

 

  • Koulut
  • Terveysasemat
  • Virastot
  • Julkiset kulkuvälineet
  • Rakennustyömaat
  • Toimistot
  • Tehtaat

 

Koronasiivous: Usein koskettujen pintojen puhdistus ja desinfiointi

Mikrobit, kuten myös koronavirus, voivat tarttua yhteiskäyttötilojen usein kosketuilta pinnoilta, kuten ovenkahvoista, ovista, kahvoista ja saniteettitiloista. Sen tähden etenkin näitä pintoja on syytä puhdistaa usein ja huolella.

Usein koskettujen pintojen koronasiivouksessa pinnat käydään ensin läpi pyyhkimällä yleispuhdistusaineella, joka poistaa näkyvän lian ja roiskeet. Tämän jälkeen alue käsitellään pyyhkimällä desinfiointiaineella, kuten alkoholilla, kloorilla tai vetyperoksidilla, joka tuhoaa mikrobit.

Mekaanisen koronasiivouksen etuna on, että puhdistus ja desinfiointi voidaan suorittaa vaikka tilat olisivat käytössä. Etenkin usein kosketut pinnat tulisi puhdistaa ja desinfioida useaan kertaan päivässä.

Siivouksessa syntyneet jätteet pakataan erilliseen jätesäkkiin, joka suljetaan ja toimitetaan välittömästi sekajäteastiaan.

 

Pintojen ja sisäilman desinfiointi kuivasavutuksella

CleanSide desinfioi yhteiskäyttötilat ja niiden sisäilman kuivasavun avulla. Vetyperoksidipohjaista kuivasavua levitetään tiloihin resonoivalla pulssitekniikalla. Sen avulla vetyperoksidiliuos höyrystyy sisätiloihin sopivaksi hienoksi kuivaksi sumutteeksi, joka tunkeutuu kaikkein pienimpiinkin nurkkiin ja koloihin. Kuivasavun lämpötila on korkeimmillaan 50 °C, joten se ei vahingoita pintojen materiaaleja.

Kuivasavutuksella onnistutaan samanaikaisesti desinfioimaan sekä yhteiskäyttötilojen sisäilma että tilojen pinnat. Tiloissa ei voi oleskella kuivasavutuksen aikana ja toimenpiteen jälkeen on noudatettava varoaikaa ennen tilojen käyttöönottoa. Annamme mielellämme lisätietoja menetelmän soveltuvuudesta eri kohteisiin.

 

Koronasiivouksessa oikeaoppinen suojautuminen on tärkeää 

 

CleanSide – desinfiointipalveluja jo yli 12 vuoden ajan

CleanSide on desinfiointipalvelujen asiantuntija. Olemme toteuttaneet lukemattomia tilojen ja irtaimiston desinfiointiprojektia jo yli kahdentoista vuoden ajan. Mukaan lukeutuvat muun muassa sairaalabakteeridesinfioinnit, jätevesidesinfioinnit ja muiden erittäin haitallisten mikrobien puhdistuksen sekä sisäilmasta että pinnoilta. Käyttämämme aineet ovat vetyperoksidipohjaisia ja ne häviävät itsestään pinnoilta jättämättä niihin haitallisia aineita.

Kaikessa desinfioinnissa tulee olla asiantuntemusta eri puhdistusaineiden- ja menetelmien soveltuvuudesta erilaisille pinnoille. Desinfioitaessa työntekijöiden tulee olla asianmukaisesti suojattuja ja varustettuja. Työntekijämme ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja, sillä vaativat erikoispuhdistukset ovat meille arkipäivää.

Nyt korona-epidemian aikana olemme luonnollisesti myös ohjeistaneet työntekijöitämme kiinnittämään vielä normaalia parempaa huomiota käsihygieniaan. Työntekijämme noudattavat yleistä varovaisuutta, välttävät väkijoukkoja ja huolehtivat myös omasta vastustuskyvystään. Työntekijämme eivät myöskään tule kipeinä töihin.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemikseksi tarjoamme myös suojapinnoitepalvelua, lue lisää täältä.

 

Oletko kiinnostunut yleiskäyttötilojen, sisäilman tai pintojen koronasiivouksesta tai desinfioinneista? Ota yhteyttä! Palvelemme sinua numerossa 010 423 4570.

 

Ota yhteyttä!

Michael Casagrande
010 423 4570
michael.casagrande@cleanside.fi
info@cleanside.fi

 

 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia