Vesivahingot ja viemärivahingot

Vesi- ja viemärivahingot

Vesivahingot ja viemärivahingot ovat usein äkillisiä ja vaativat nopeaa reagointia. Tiloihin ja rakenteisiin tulvinut vesi voi aiheuttaa  laajoja jälkivahinkoja ja siten myös suuria kustannuksia. Jälkivahinkojen torjunnan (JVT) ammattilainen tulee usein paikalle silloin, kun vahinko on juuri havaittu ja ensiapuluonteinen pelastustyö on tehty. Hänen tehtävänsä on minimoida tuhon leviäminen ja vahingosta aiheutuva vaara ja kustannukset, ja saada tila siihen kuntoon, että rakenteiden saneeraus on mahdollista aloittaa. Tämä tapahtuu esimerkiksi tilojen osastoinnilla ja alipaineistamisella, sekä desinfioinnin ja puhdistuksen avulla. JVT-ammattilainen osaa tulkita vahinkotutkimuksia ja hoitaa prosessin tiedotuksen esimerkiksi henkilökunnalle ja muille sidosryhmille asiakkaan puolesta.

 

Asiantunteva JVT-yritys torjuu jälkivahingot

Jos jälkivahingontorjuntaa ei hoideta huolellisesti ja ammattitaitoisesti, saattaa rakenteisiin jäädä hajuhaittoja sekä kosteutta, joka luo suotuisat kasvuolosuhteet homeille, sädesienille ja muille mikrobeille. Etenkin viemäreiden jätevesi sisältää runsaasti patogeeneja, jotka voivat aiheuttaa tilojen käyttäjille vakaviakin terveyshaittoja. Kun asiantunteva JVT-yritys puhdistaa ja desinfioi vaurioituneet pinnat, eivät haitalliset mikrobit ja patogeenit pääse leviämään. Näin saneeraus on mahdollista aloittaa turvallisesti. Kiinteistönomistajan kannattaakin tilannekartoituksen jälkeen ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä jälkivahinkojen torjunnan ammattilaiseen, joka tuntee vahinkokohteissa vallitsevat poikkeukselliset työskentelyolosuhteet. Työ on vaativaa, ja työntekijöiden on oltava asianmukaisesti koulutettuja ja suojattuja.

 

Mikäli puhdistus- ja saneeraustöitä ei hoideta huolellisesti ja ammattitaidolla, voi rakenteisiin jäädä kosteutta tai mikrobeja

CleanSide puhdistaa myös vahinkoirtaimiston

Myös kohteessa ollut irtaimisto kärsii vahingosta. Usein osa irtaimistosta voidaan puhdistaa, mutta esimerkiksi jäteveden tai vesivahingon pahoin turmeleva, tai erittäin homeinen irtaimisto joudutaan usein hävittämään, ellei sen arvo tai tunnearvo ole korkea. Irtaimiston puhdistettavuus vaihtelee myös materiaalista riippuen. CleanSidella on mittava kokemus irtaimiston puhdistuksesta. Arvioimme tavaroiden puhdistettavuuden ja oikean puhdistusmenetelmän aina tapauskohtaisesti. Tarvittaessa testaamme irtaimiston puhdistettavuuden koepuhdistuksen avulla. Hävitämme myös puhdistettavaksi kelpaamattoman irtaimiston asianmukaisesti asiakkaamme puolesta. Lajittelun ja mahdollisen koepuhdistuksen jälkeen puhdistettava irtaimisto pakataan, lasketaan ja viedään puhdistettavaksi. Tarjoamme myös varastointipalvelua saneeraustöiden ajaksi.

 

CleanSide tekee vesi- ja viemärivahinkojen, sekä irtaimiston puhdistustöitä vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Päätoimialueemme ovat Helsinki (Uusimaa), Tampere (Pirkanmaa) ja Turku (Varsinais-Suomi), mutta palvelemme asiakkaitamme projektikohtaisesti koko Suomen alueella. Meillä on omat, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyt irtaimiston puhdistuslinjastot Helsingissä ja Tampereella. CleanSide Oy on Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liiton jäsen ja Vahinkoalan auktorisointiryhmän (VAR) auktorisoima yritys. Auktorisoiti varmistaa, että jälkivahinkotorjunta- ja kuivausalalla toimivilla yrityksillä on alalla vaadittava ammattitaito ja toiminnalliset edellytykset. 

 

 Lue lisää irtaimiston puhdistuksesta täältä.

Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen: Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia