Taide-esineiden puhdistus

Taide-esineiden puhdistus

Rakennuksessa havaittu sisäilmaongelma, mutta myös vesivahinko, tulipalo tai jätevesivahinko, vaikuttaa usein paitsi tiloihin, myös irtaimistoon. Monessa kodissa, toimistossa, virastossa ja sairaalassa sijaitsee erilaisia, usein hyvinkin arvokkaita taide-esineitä, jotka muun irtaimiston tavoin on syytä puhdistaa ennen puhtaisiin tiloihin siirtämistä. Etenkin sisäilmaongelmaisessa kohteessa sijainneet taide-esineet, kuten maalaukset, grafiikka, patsaat ja veistokset, voivat sitoa itseensä suuriakin määriä mikroskooppisen pientä homepölyä, jotka puhdistamattomina voivat aiheuttaa oireita tilojen käyttäjille. 

 

Taideteosten puhdistus vaatii tekijältään ammattitaitoa ja osaamista

 

Taide-esineiden puhdistus kysyy puhdistajilta vankkaa ammattitaitoa, sillä teosten hauraat materiaalit voivat helposti vahingoittua esimerkiksi vääristä puhdistusaineista tai liian kovakouraisesta tai vääränlaisesta puhdistustekniikasta johtuen. Taideteokset on puhdistettava tarkasti ja hellävaraisesti, mutta puhdistuksen on silti oltava tehokasta, sillä ainoastaan huolellinen puhdistus poistaa kaikki homeitiöiden ja mikrobien jäänteet. Puhdistuksen suorittavalla yrityksellä on oltava kokemusta erityisesti taide-esineiden puhdistamisesta ja käsittelystä, sillä prosessiin kuuluu itse puhdistuksen lisäksi myös muun muassa dokumentointi, oikeaoppinen pakkaustapa, sekä materiaalituntemus.

 

CleanSidella on tehnyt lukuisia taide-esineiden mikrobipuhdistuksia. Olemme puhdistaneet niin maalauksia ja grafiikkaa kehyksineen, kuin myös patsaita, maljakoita, reliefejä ja ikoneja. Henkilöstömme on koulutettu yhdessä Tampereen kaupungin taidekonservaattorien ja CleanSiden yhteistyössä laatiman ohjeistuksen mukaisesti. Otamme luonnollisesti huomioon ja kirjaamme teoksen inventaarionumerot, sekä valokuvaamme teoksen ennen jokaisen työvaiheen alkamista. Tarvittaessa työskentelemme yhteistyössä luotettavien yhteistyökumppaneidemme ja konservaattoreiden kanssa. 

 

 

CleanSide puhdistaa taideteoksia koko Suomen alueella

 

Taide-esineet puhdistetaan pääsääntöisesti aina rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyillä, täyspitkillä ja kiinteillä puhdistuslinjastoillamme, jotka sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Pakkaamme ja suojaamme taide-esineet asianmukaisesti, ja kuljetamme ne luotettavien yhteistyökumppaneidemme avulla puhdistuslinjastollemme. Mikäli kuljetus on esimerkiksi sijainnin tai aikapulan takia mahdoton toteuttaa, voidaan laitteet ja muu irtaimisto puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

Puhdistuksen jälkeen taideteokset palautetaan takaisin asiakkaan puhtaisiin tiloihin. Mikäli uudet tai saneeratut tilat eivät ole vielä valmiit, tarjoamme myös varastointipalvelua esimerkiksi sisäilmasaneerauksen ajaksi. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit Helsingissä ja Tampereella, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Meillä arvokas taide ja muu irtaimisto on suojassa kosteudelta ja ilkivallalta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia