Kirjojen ja paperitavaran puhdistus

Kirjojen ja paperitavaran puhdistus

Koulussa, toimistossa tai esimerkiksi kirjastossa havaitulla sisäilmaongelmalla on vaikutusta paitsi tilojen käyttäjiin ja tiloihin, myös irtaimistoon. Etenkin kouluissa ja kirjastoissa merkittävä osa irtaimistosta koostuu kirjoista ja muusta paperitavarasta, kuten mapeista ja kansioista. Mikäli teokset ovat kovin vaurioituneet, saattaa hävittäminen olla ainoa vaihtoehto. Onneksi suuri osa sisäilmaongelmaisen tai vesivahingon kokeneen rakennuksen kirjoista ja muusta paperitavarasta on kuitenkin pelastettavissa, sillä joukossa voi olla arvokkaita tai harvinaisia teoksia, joita ei ole helppo korvata uusilla. Joskus teoksilla saattaa olla myös korkea tunnearvo. Osa paperitavarasta on arkistoitava esimerkiksi tietyn ajanjakson ajan, eikä siitä näin voi luopua. 

 

Etenkin vesivahingon kokeneet rakennukset ja kastuminen ovat riski huokoiselle paperitavaralle. Homeet käyttävät ravintonaan paperin selluloosaa, lumppua, liima- ja täyteaineita, ja mustetta. Vesivahingon sattuessa paperit ja kirjat kannattaa kuivattaa mahdollisimman nopeasti, sillä home voi alkaa kasvaa paperissa jo kahdessa päivässä. 

 

Myös sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa sijaitsevat kirjat ja paperit saavat osansa haitallisista mikrobeista. Vaikka paperissa itsessään ei kasvaisi näkyvää hometta, voivat mikroskooppisen pienet homeitiöt takertua papereihin ja kirjoihin. Kun ne siirretään tai väistetään puhtaisiin tiloihin, voivat niihin jääneet mikrobit aiheuttaa herkistymistä ja allergiaoireita myös sisäilmaongelmaisten tilojen ulkopuolella. Tämä on ongelmallista etenkin lasten kohdalla, sillä heillä altistumisen ja homeesta sairastumisen riskikertoimet ovat aikuisia korkeammat.

 

Paperitavaran ja kirjojen homepuhdistus

Mikäli tiloissa on sisäilmaongelma tai kirjat ja paperit ovat vaurioituneet vesivahingon myötä, kannattaa puhdistus antaa asiantuntijan hoidettavaksi. Puhdistamalla kirjat ja muu irtaimisto saadaan jälleen käyttökelpoisiksi. Osa irtaimistosta saattaa myös olla mahdoton korvata uusilla tuotteilla. Useista kirjaston kirjoista tai kaikista koulujen oppikirjoista ei aina löydy vastaavia painoksia. Lisäksi puhdistus tulee yleensä huomattavan edullisemmaksi kuin uusien teosten ostaminen, ja on itsessään ekoteko.

 

CleanSide on puhdistanut useiden koulujen, toimistojen ja kirjastojen vaurioituneet kirjat, paperin, mappitavarat, sekä muun irtaimiston huolella ja asiantuntemuksella. Emme käytä otsonia työssämme, koska otsoni haurastuttaa paperia. Paperin haurauden vuoksi hellävarainen mekaaninen puhdistus on tarpeen ja vaatii kokemusta ja ammattitaitoa. Tarpeen vaatiessa voimme tehdä kirjoille ja papereille myös hajunpoistokäsittelyn. Otamme luonnollisesti huomioon tietosuojan kaikessa työssämme. Meillä on myös valmiudet toimia turvallisuusselvityksen vaativien asiakkaiden kohteissa.

 

 

 

Kuljetus, puhdistus ja varastointi: kaikki palvelut yhdestä paikasta

Puhdistettavat kirjat, paperitavara ja muu kohteessa sijainnut irtaimisto kuljetetaan vaurioituneista tiloista kiinteille, rakennusterveysasiantuntijoiden avulla kehitetyille puhdistuslinjastoillemme Helsinkiin tai Tampereelle. Mikäli paperitavara sijaitsee kaukana Helsingistä tai Tampereelta, voidaan se puhdistaa myös CleanSiden kehittämässä, kontteihin pystytettävässä mobiilissa puhdistuslinjastossa, joka voidaan tarvittaessa tuoda kohteen pihalle. Vaihtoehtoisesti voimme tilanteen salliessa osastoida ja alipaineistaa puhtaat tilat asiakkaan kiinteistössä ja pystyttää niihin tilapäisen puhdistuslinjaston. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomea. 

 

Hoidamme tarvittaessa kaikki irtaimiston puhdistukset avaimet käteen -palveluna. Palveluihimme kuuluu lajittelu, muuttolaatikoiden toimitus, pakkaaminen ja puhdistettavan irtaimiston noutaminen asiakkaan tiloista. Puhdistuksen jälkeen varastoimme kirjoja ja muuta irtaimistoa asiakkaan toivoman ajan, jonka jälkeen palautamme ne asiakkaan uusiin, puhtaisiin tiloihin. Tarvittaessa voimme myös säilyttää puhdistettua irtaimistoa varastossamme esimerkiksi homesaneerauksen ajan. CleanSidella on omat, valvotut varastohallit Helsingissä ja Tampereella, joiden lämpötila ja ilmankosteus ovat tarkkaan säädellyt. Saneerauksen valmistuttua palautamme irtaimiston asiakkaan puhtaisiin tiloihin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia