Antimikrobinen suojapinnoitus

Suojapinnoitus pitää tilat turvallisina

CleanSiden suojapinnoitus tuhoaa asennuksen jälkeen tilojen kosketuspinnoilta jatkuvatoimisesti bakteereita ja viruksia 12 kuukauden ajan, ja ehkäisee näin haitallisten mikrobien leviämistä. Teho on tutkittu myös koronaviruksella, johon se tehoaa erityisen hyvin. Pinnoitus perustuu nanoteknologiaan. Suojapinnoituksen avulla voidaan taata henkilökunnalle ja asiakkaille turvallisemmat tilat ja ennaltaehkäistä haitallisten mikrobien aiheuttamia sairastumisia. Se voidaan tehdä kaikille materiaaleille usein koskettuihin pintoihin. Suojapinnoitus kestää pinnoilla tutkitusti 12kk eikä se edellytä muutoksia normaaleihin siivouskäytäntöihin.

Antimikrobisella suojapinnoitteella on monia käyttökohteita

Tyypillisiä käsiteltäviä pintoja ovat esimerkiksi ovenkahvat ja -karmit, kaiteet, pöytäpinnat ja työtasot, tuolien käsinojat, hanat ja wc-kalusteet, kosketusnäytöt, näppäimistöt, hiiret, hissien painikkeet sekä muut usein kosketut pinnat.

Suoritamme pinnoituksen kokonaispalveluna, jossa käsiteltävät pinnat puhdistetaan liasta ja pölystä sekä esikäsitellään ennen pinnoituksen suorittamista. Pinnoituksen kuivumisaika on 6h, jonka jälkeen antimikrobinen teho aktivoituu. Pinnoitteemme ei vaadi valoa aktivoituakseen ja se on dermatologisesti testattu ja todettu turvalliseksi.

Suojapinnoituksen avulla voidaan taata henkilökunnalle ja asiakkaille turvallisemmat tilat ja ennalta ehkäistä haitallisten mikrobien aiheuttamia sairastumisia.

Mihin suojapinnoituksen teho perustuu?

Pinnoite muodostaa läpinäkyvän fyysisen mikrobeita tuhoavan pinnan, jossa pinnoitteen muodostamat “pienet kärjet” rikkovat mikrobien solurakenteen. Pinnoitteen teho perustuu positiivisesti varautuneisiin typpi-ioneihin, jotka vetävät puoleensa mikrobien negatiivisesti varautuneita soluseinämiä. Mikrobien osuessa käsiteltyyn pintaan, pinnoitteen pienet kärjet tuhoavat ne mekaanisesti lävistämällä soluseinämän. Tämän takia Airdal®-pinnoite ei aiheuta haitallisia virus- tai bakteerimutaatioita.

Suojapinnoite tehoaa myös koronavirukseen. Koronaviruksella (Sars-CoV-2) on ympärillään lipidi- eli rasvavaippa, joka on eräänlainen kalvo. Suojapinnoite läpäisee kalvon ja tuhoaa viruksen. Tuotteen teho ja turvallisuus on tutkittu lukuisilla testeillä. Katso testiraportit sivujen alaosasta.

Miten varmistamme suojapinnoitteen toimivuuden?

Antimikrobinen suojapinnoitus ei tarvitse valoa tai muita apuvälineitä säilyäkseen aktiivisena. Levityksen jälkeen se kestää aktiivisena 12 kuukauden ajan. Suojapinnoituksen teho ja säilyvyys voidaan osoittaa Hygicult TPC-menetelmällä (Mikrobiologinen pintahygieniatesti kokonaisbakteerimäärän osoittamiseen), jonka tuloksen saa nopeasti ja luotettavasti. Lue lisää Hygicult TPC-menetelmästä täältä. Tarvittaessa näyte voidaan myös lähettää laboratorioon analysoitavaksi. Testi voidaan myös toistaa esimerkiksi puolen vuoden kuluttua pinnoituksesta. Näin suojapinnoitteen aktiivisuus on helppo todentaa.

Viesti tilojen käyttäjille parantuneesta hygieniasta

Suojapinnoitetut tilat tunnistaa Turvalliset tilat -tarroista, joita löytyy pinnoitetuista tiloista sekä sähköisessä muodossa organisaation verkkosivuilta, että muusta viestinnästä. Tarrat viestivät henkilökunnalle sekä muille tilojen käyttäjille, että pinnat desinfioituvat jatkuvasti. Tällä tavalla tilojen käyttäjät voivat tuntea olonsa turvallisemmaksi tiloissa, joissa on päivittäin useita käyttäjiä.


Virallisia suosituksia ja määräyksiä tulee edelleen noudattaa

Menetelmä ei poista nykyisten koronaohjeistusten noudattamisen tärkeyttä, vaan tukee omalta osaltaan parhaaseen lopputulokseen pääsemistä. THL:n ja muiden virallisten tahojen antamia suosituksia ja määräyksiä on edelleen syytä noudattaa.

Käyttökohteet

Suojapinnoitus voidaan toteuttaa kaikkiin tiloihin, joissa halutaan parantaa pintahygieniaa ja tarjota käyttäjille turvallisemmat tilat.

Testit todistavat tehokkuuden

Suojapinnoituksemme perustuu palkittuun ja laajasti testattuun saksalaiseen innovaatioon, Airdal-pinnoitteeseen. Ohessa tehtyjä testiraportteja tuotteen tehosta ja säilyvyydestä. Tuote on tutkittu ja todettu tehokkaaksi myös korona-virusta vastaan. Tuote on dermatologisesti testattu ja todettu turvalliseksi.

Dokumentteja


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Michael Casagrande

Erikoispuhdistukset
040 575 7294
michael.casagrande@cleanside.fi

 

Asiakaspalvelunumero
010 423 4570

 

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia