Elektroniikan puhdistus kannattaa

Elektroniset laitteet voivat imeä itseensä huomattavia määriä pölyä, joka varastoituu laitteiden sisälle ja aiheuttaa jopa ylikuumenemisia. Siitä syystä ne kannattaa puhdistaa tai puhdistuttaa säännöllisesti ja sijoittaa oikein. Esimerkiksi lattialla sijaitsevat laitteet keräävät itseensä enemmän pölyä kuin pöydälle sijoitetut. Vanhemmat laitteet saattavat myös päästää sisäilmaan haitallisia yhdisteitä kuumentuessaan.

 

 

Pölylle altistuneet laitteet vaativat ammattilaisen apua

Normaalisti esimerkiksi toimistokäytössä olevat laitteet on hyvä puhdistaa muutaman vuoden välein myös sisältä. Avaukset on aina tehtävä ammattilaisen toimesta maadoitetulla työpisteellä ja oikeilla välineillä.

Lisäksi huomattavasti pölylle altistunut elektroniikka, kuten esimerkiksi saneerauskohteen yhteydessä säilytetyt tai sisäilmaongelmaisissa tiloissa olleet laitteet, tulee avata ja puhdistaa suojavarusteet päällä altistuksen välttämiseksi. Etenkin sisäilmaongelmaisessa kohteessa sijainnut elektroniikka voi siirtää homepölyä ja itiöitä uusiin, puhtaisiin tiloihin, ja altistaa siten tilojen käyttäjät homepölylle. Sisäilmakohteessa sijainnut elektroniikka kannattaakin aina antaa ammattilaisen puhdistettavaksi.

 

Erikoispuhdistuksen ammattilainen puhdistaa laitteen kuin laitteen

Lähes kaikki elektroniikka on mahdollista puhdistaa. Erikoispuhdistusyrityksessä, kuten CleanSidella, yleisimmät puhdistettavat laitteet ovat pöytä- ja kannettavat tietokoneet, monitoimikoneet (kopiokoneet) sekä televisiot. Myös smartboardit, videotykit ja DVD-soittimet kuuluvat usein puhdistettujen laitteiden listalle. Sairaalaympäristöjen muutoissa puhdistetaan lääkintälaitteet ja muu sairaalaelektroniikka, joista CleanSidella on myös mittava puhdistuskokemus.

Sisäilmaongelmaisissa kohteissa sijainneet laitteet ovat usein arvokkaita, jolloin puhdistaminen tulee uusien laitteiden ostoa huomattavasti edullisemmaksi. Elektronisten laitteiden puhdistaminen on myös ekologista, sillä puhdistuksessa poistetaan laitteeseen kertynyttä normaalia huonepölyä, jonka jälkeen laite kuluttaa aiempaa vähemmän sähköä. Myöskään jätevuoret eivät kasva, jos vanhat, hyvin toimivat laitteet puhdistetaan pois heittämisen sijaan.

 

 

Myös näppäimistöt kannattaa puhdistaa

Varsinkin nyt pandemian aikana, mutta myös normaalina influenssakautena  tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret on hyvä puhdistaa useasti.

Näppäimistöjen ja tietokoneen hiiren pinnalla olevat virukset ja bakteerit leviävät kosketuksen kautta muille pinnoille ja sisäilmaan. Etenkin yhteiskäyttökoneet ovat todellisia bakteeripesiä, sillä jokainen käyttäjä tuo oman bakteerikantansa koneelle.

Näppäimistöt, hiiret ja muut kosketuspinnat kannattaakin puhdistaa säännöllisesti siihen tarkoitetuilla aineilla. Tarvittaessa ammattilainen voi auttaa esimerkiksi toimiston näppäimistöjen ja hiirien desinfioinnissa. Samalla myös muut usein kosketut pinnat, kuten pöydät ja ovenkahvat, voidaan desinfioida.

 

Ota yhteyttä

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia